Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Krievijas U20 izlases kapteinis: ''Mēs esam krievi - šeit visi ir pret mums''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Krievijas U20 izlases kapteinis: ''Mēs esam krievi - šeit visi ir pret mums''
Kļims Kostins. Foto: Andrew Chan/TASS/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika aizvadītas pusfinālu cīņas U20 pasaules čempionātā hokejā. Finālā iekļuva Somijas un ASV izlases, kas apspēlēja attiecīgi Šveici un Krieviju. Īpaši emocionāls pēc mača bija Krievijas izlases kapteinis Kļims Kostins, kurš arēnā sanākušos līdzjutējus pasūtīja ''trīs mājas tālāk'', bet vēlāk publiski atvainojās.

Krievijas izlasei ceļā uz finālu kāju priekšā aizlika ASV hokejisti, apspēlējot pretiniekus ar 2:1. Pēc mača krievu hokejisti bija ļoti vīlušies, un asarās izplūda komandas kapteinis Kļims Kostins. ''Nevaru šobrīd atrast pareizos vārdus. Mēs spēlējām labāk, izpildījām treneru uzstādīto spēles plānu. Zaudējumu ir grūti pārdzīvot, bet situācija jāpieņem un jāiet tālāk. Spēlei par trešo vietu būsim gatavi - mēs taču esam komanda,'' teica Kostins.

Vankūverā sanākušie hokeja fani veltīja Kostinam un citiem krievu hokejistiem skaļus svilpienus. Sagrautajam izlases kapteinim neizturēja nervi, un Kostins tribīnēm veltīja vārdus ''F*ck you''.

Lai arī mača gaitā ASV bija vadībā ar 2:0, krieviem izdevās ripu vārtos ieraidīt pirmajiem. Tiesa, vārtu guvums netika ieskaitīts, jo Ņikita Šaškovs ripu vārtos ieraidīja ar slidu. Kostinam tam bija skaidrs iemesls: ''NHL tādus vārtus ieskaita, bet ne mēs pieņemam šos lēmumus. Neaizmirsīsim, ka mēs taču esam krievi. Šeit visi ir pret mums.'' Vēlāk gan Sentluisas ''Blues'' sistēmā spēlējošais hokejists savā ''Twitter'' kontā atvainojās par savu rīcību un izteikumiem. ''Kad redzēju to video, sapratu, ka nevēlos radīt šādu iespaidu par sevi, savu ģimeni un valsti. Vēlos atvainoties visiem amerikāņu spēlētājiem, faniem Vankūverā un visiem, kuri spēli skatījās.''

Krietni priecīgākā noskaņojumā, protams, bija amerikāņi. ''Tas ir ļoti īpašs brīdis. Pēdējo reizi, kad amerikāņi spēlēja Kanādā [2017. gada čempionātā], viņi uzvarēja,'' atcerējās turnīra rezultatīvākais spēlētājs Raiens Pīlings. ''Spēlēt pasaules junioru čempionātā un cīnīties par zeltu - domāju, ka tas ir katra maza puikas sapnis,'' teica uzbrucējs Džeks Hjūzs, kurš spēlē plecu pie pleca ar divus gadus vecāko brāli, aizsargu Kvinu.

Kvinu Hjūzu 2018. gada draftā ar septīto numuru izvēlējās Vankūveras ''Canucks'', un, spēlējot tieši Vankūveras arēnā, vairāki līdzjutēji nesājuši ''Canucks'' formas kreklu ar Hjūza uzvārdu. ''Atmosfēra bija lieliska, forši spēlēt NHL arēnā. Pirmo reizi turnīra laikā dzirdēju, ka kāds klātienē mūs atbalsta, kas, protams, ir patīkami,'' nedaudz pajokoja Džeks.

Otrajā pusfinālspēlē pārliecinošu uzvaru un ceļazīmi uz finālu izcīnīja Somijas izlase, kas ar 6:1 pieveica Šveices valstsvienību. Somi grupu turnīru aizvadīja ne visai pārliecinoši, taču spējuši uzlabot savu sniegumu no spēles uz spēli, parādot rezultātu tieši vajadzīgajā brīdī - izslēgšanas cīņās. ''Turnīrā svarīgākais ir uzvarēt pareizās spēles. Esam uz pareizā ceļa, lai uzvarētu arī finālā,'' pārliecināts bija komandas galvenais treneris Jusi Ahokass.

''Mēs zinām, kā viņi spēlē,'' par gaidāmo finālu pret ASV hokejistiem izteicās komandas rezultatīvākais spēlētājs Aleksi Heponjiemi, ''zinām, ka tā ir laba komanda un ka būs smagi jāstrādā, lai rīt uzvarētu. Jābūt agresīviem un jāiet viņiem virsū.''

Pēc zaudējuma galvas nenokāra šveicieši, kuriem priekšā cīņa par bronzas godalgām pret Krievijas izlasi. ''Tā ir vēl viena liela iespēja mūsu valstij, katram spēlētājam un visam izlases personālam - izcīnīt medaļu pasaules čempionātā. Būtu lieliski pabeigt čempionātu ar medaļu, bet domāju, ka esam aizvadījuši lielisku turnīru,'' atzina Šveices izlases galvenais treneris Kristians Volvends.

Līdz šim Šveice U20 čempionātos izcīnījusi tikai vienu medaļu - bronzu 1998. gadā. Velkot paralēles ar 11 gadus seniem notikumiem, arī toreiz šveicieši ceturtdaļfinālā pieveica zviedrus, bet pusfinālā piekāpās Somijai, kā arī gan tagad, gan toreiz komandas sastāvā spēlētājs vārdā Davids Ebišers - toreiz tas bija komandas pamatvārtsargs, bet šoreiz - viens no komandas aizsargiem. Randiecīgu saišu gan abiem nav.

''Problēma ir tajā, ka, ja krievi spēlē uz 80%, bet mēs spēlējam kā šodien, tad krievi var spēlēt arī ar 50% atdevi un tāpat uzvarēt. Mums jāspēlē uz 120%, un tikai tad mums varbūt būs iespēja uzvarēt. Atšķirība starp mums un lielajām izlasēm ir liela,'' teica Volvends.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/hockey/107030...
https://www.tsn.ca/hockey-canada/vi...
https://www.iihf.com/en/events/2019...
https://www.iihf.com/en/events/2019...

1 2 49 komentāri
Slēpts komentārs: BABKInLovis

 +29 [+] [-]

, 2019-01-05 13:28, pirms 5 gadiem
Nesaprotu kāpēc mūs neviens nemīl Krima tak mūsu Osetija un Abhāzija arī,un vēl multenes par raķetēm visiem rādām?

  +6 [+] [-]

, 2019-01-05 13:30, pirms 5 gadiem
Nu nebija jau pareiza rīcība! Saprotu, ka emocijas, var raudāt utt, bet nevajag jau slikti uzvesties, spēle jau bija galā un laukumā, kā jau visas izrādēs nevar sliktas manieres parādīt, kopumā, to visu ir jāstāsta trenerim! Šādi gadījumi bojā komandas tēlu.

 +13 [+] [-]

, 2019-01-05 13:31, pirms 5 gadiem
Nepiekrītu, ka kaut kas ir pret krieviem utt, tiesneši godīgi tiesāja!

 +21 [+] [-]

, 2019-01-05 13:31, pirms 5 gadiem
tāds mazs un jau putinoss

 +25 [+] [-]

, 2019-01-05 13:34, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Nu nebija jau pareiza rīcība! Saprotu, ka emocijas, var raudāt utt, bet nevajag jau slikti uzvesties, spēle jau bija galā un laukumā, kā jau visas izrādēs nevar sliktas manieres parādīt, kopumā, to visu ir jāstāsta trenerim! Šādi gadījumi bojā komandas tēlu.
Tu domā tas ko krieviem borē kremļa tv un skolas beidzamos 18 gadus nepaliek bez sekām,kur tad paliks tas naids pret visu pasauli kā ienaidniekiem.
Slēpts komentārs: teamo

 +22 [+] [-]

, 2019-01-05 14:18, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Nepiekrītu, ka kaut kas ir pret krieviem utt, tiesneši godīgi tiesāja!
.., bet vatēm visi ir slikti - visi ir pret viņiem - visi jau notēmējuši raķetes uz citadeli kremli, utt utt.. paranoja tur jau paaudzēm iesakņojusies.
Slēpts komentārs: BABKInLovis

 +16 [+] [-]

, 2019-01-05 14:36, pirms 5 gadiem
Urla arī Kanādā ,sarkanā formā ar kapteiņa uzlīmi,ir urla.

 +17 [+] [-]

, 2019-01-05 14:42, pirms 5 gadiem
Mēs esam krievi,te visi ir pret mums,pat vārti šaibas neņem pretī

 +27 [+] [-]

, 2019-01-05 14:53, pirms 5 gadiem
Pats spēlē Sanantonio, ASV... Nu, bļins, viskaitinošākais ir šitā debilā divkosība! Apkārt ienaidnieki?? Nu, tad sēdi ierakumos (Krievijā, KHL, MHL)!

  +3 [+] [-]

, 2019-01-05 15:02, pirms 5 gadiem
Arī žīdus ilgu laiku tikai neieredzēja...
Slēpts komentārs: maikls19
Slēpts komentārs: BABKInLovis

  +9 [+] [-]

, 2019-01-05 15:36, pirms 5 gadiem
Cik šis viss ir saldi.. Kā šitiem urļikiem ir izskalotas smadzenes ar to, ka visi ir pret viņiem.. bet kā Tu vari tāds nebūt pret agresoru..

  +6 [+] [-]

, 2019-01-05 15:40, pirms 5 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Vai tu zini no kurienes ir cēlies vārds "urla" un ko tas nozīmē?
Zinu,tas ir utaino no paRašas paveids.
Slēpts komentārs: oxa

  -3 [+] [-]

, 2019-01-05 16:04, pirms 5 gadiem
Urla nozīmē - Atsaldetie!
Gan Latviesu Atsaldetie ir Urlas, gan Krievu Atsaldeti - visi kuri nesmuki izrunajas un uzvedas ir Urlas, neatkarīgi no tautības!

  +6 [+] [-]

, 2019-01-05 16:40, pirms 5 gadiem
Protams ka pret jums... un tā tam būs būt😁😎

  +8 [+] [-]

, 2019-01-05 16:59, pirms 5 gadiem
Mūžam apbižotie.

  +8 [+] [-]

, 2019-01-05 17:13, pirms 5 gadiem
Paranoja valstiskā līmenī.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-05 17:33, pirms 5 gadiem
Man ir žēl Krievijas sportistu vispār. Putina propagandas apstulbināti, ar izskalotām smadzenēm. Un šis gadījums vispār - zaudēt lai nu kam, bet pindosiem...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-05 18:20, pirms 5 gadiem
Pat krievu centrālais sporta saits championat.ru savā rakstā par šo tēmu atklāti kritizē noskaņojumu savā komandā.Lūk neliels citāts no raksta-
Считается, что подобная риторика свойственна зрителям федеральных каналов, которые о неком внешнем враге узнают из программ Владимира Соловьёва и Дмитрия Киселёва. Но откуда подобные мысли в голове у 19-летнего парня, который последние два года живёт и играет в США? Всё встаёт на свои места, когда Валерий Брагин, отвечая на вопросы о незасчитанной шайбе, произносит те же самые слова. Гол, якобы, чистый, а движения коньком не было.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-05 19:11, pirms 5 gadiem
Čalim emociju vētra. Tad kad tiesnesis nepareizi nosvilpa pārmetienu par labu amīšiem,tad varēja dzirdēt daudzu skatītāju neapmierinātību tā kā diez vai visi bija pret krieviem, bet vajag arī saprast organizātoru situāciju kurus pamatīgi iegāza Kanādiešu vājais sniegums. Just business nothing personal.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 19:15, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Un kas tad tev tās cāļa smadzenes ir izskalojis ka katrā otrajā komenta tev ir krievi?
Visi pārējie tv un radio kas tad vēl. Čalim ir ieborēts ka krievs ir łaunuma sakne un vińš ir gatavs ńemt plinti rokās un mirt šīs propogandas vārdā.
Slēpts komentārs: BABKInLovis
Slēpts komentārs: raimisg

 +13 [+] [-]

, 2019-01-05 19:51, pirms 5 gadiem
''Mēs esam krievi - šeit visi ir pret mums''...

esiet reāli VISUR ir pret jums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2019-01-05 19:53, pirms 5 gadiem
Vai vispār ir vērts te ko komentēt? Kaut kāda iedzimta kaite krievu tautai ir - tas lien laukā pa visām porām. Viņi neprot zaudēt un nevar uzvarēt, tāpēc ir visa tā traģēdija, komēdija un ziepju opera visās sporta frontēs un izpausmēs
Cik reižu tie paši amerikāņi vai mēs paši esam turnīros zaudējuši... uzverēt gribas visiem, bet nevienu tāpēc pēc zaudējuma publiski irst nesūta. Kā gan lai nepamana, ka tā ir hroniska krievu problēma?

  +5 [+] [-]

, 2019-01-05 19:55, pirms 5 gadiem
Kurš redzēja to video kā krievi netīri pret šveiciešiem spēlēja? Un viņš brīnās, kāpēc visi ir pret viņiem. Pēdējie no koka nokāpuši.

  +9 [+] [-]

, 2019-01-05 20:25, pirms 5 gadiem
Amerikāņiem Ufā uzvarēt tas netraucēja! Un somiem Putinspēlēs arī nē... A krievi te uzvarētāju himnas laikā aizšļūc uz ģērbtuvēm, te pretinieku līdzjutējus n***i sūta, te treneris rāda pretinieku trenerim, ka rīkli pārgriezīs... kuram tādi patīk?

  +3 [+] [-]

, 2019-01-05 20:56, pirms 5 gadiem
dobrecovs rakstīja: Pats spēlē Sanantonio, ASV... Nu, bļins, viskaitinošākais ir šitā debilā divkosība! Apkārt ienaidnieki?? Nu, tad sēdi ierakumos (Krievijā, KHL, MHL)!
krievam tak visur visi ir ienaidnieki,nekur nav tik labi kaa krievzeme,bet hokeju spele ienaidnieka zeme ASV tas jau visu pasaka par speletaja IQ

  +6 [+] [-]

, 2019-01-05 21:00, pirms 5 gadiem
Ko sēsi, to pļausi! Sveicu ASV ar uzvaru 🏆!
1 2 49 komentāri