Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Dārgais atgriežas laukumā, "Ventspils" nosargā uzvaru pret "Ogri"

Emils Ozerinskis

Dārgais atgriežas laukumā, "Ventspils" nosargā uzvaru pret "Ogri"
Kristaps Dārgais
Foto: Ritvars Raits

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 5. janvārī turnīra līdervienība BK "Ventspils" izcīnīja 14. uzvaru pēc kārtas, spēles izskaņā ar rezultātu 75:68 nokārtojot panākumu pret BK "Ogre". Šajā spēlē pēc vairāk nekā gada pārtraukuma laukumā izgāja Kristaps Dārgais.

Starta piecinieki:
Ventspils: Ubila, Šķēle, Hamiltons, Bruševics, Zaķis
Ogre: Vītols, J.Antrops, Niedra, Pozņaks, Sīpoliņš

Ofensīvu spēles ievadā izdevās veikt "Ventspils" basketbolistiem, kuri ātri spēja panākt sešu punktu vadību pēc ārējās līnijas spēlētāju uzbrukumiem groza tuvumā. Pārsvaru mājinieki saglabāja līdz pirmās ceturtdaļas otrajai pusei, kad groza apakšā viesu rindās vairākkārt precīzs bija Guntis Sīpoliņš, palīdzot savai komandai sadeldēt rezultāta starpību līdz viena metiena tiesai. Ar Rinalda Sirsniņa precīzo trejaci "Ogre" pusotru minūti pirms perioda noslēguma jau atradās vadībā. Ceturtdaļas izskaņā abas vienības vairākkārt apmainījās ar minimālu pārsvaru, bet Jāņa Antropa metiens pēc desmit spēlētām minūtēm vadību deva viesiem. Rezultāts 15:16 - ventspilnieki iedzinējos.

Spēles otro ceturtdaļu ar piecu punktu izrāvienu iesāka ventspilnieki, Emanuelam Ubilam uzņemoties līdera lomu. Pēc četrām nospēlētām minūtēm otrajā periodā Ingus Jakovičs ar caurgājienu sasniedza rezultātu 24:19. Ceturtdaļas vidū pēc gandrīz 14 mēnešu pauzes laukumā atgriezās Kristaps Dārgais, kurš 2016. gada 19. novembrī, pārstāvot "Barons kvartāls", iedzīvojās ceļgala traumā. Dārgajam savos pirmajos mēģinājumos ar precīziem metieniem izcelties neizdevās, bet rezultatīvu piespēli un pārtvertu bumbu viņš statistikā ierakstīja, palīdzot ogrēniešiem samazināt rezultāta starpību. Noslēdzoties pirmajam puslaikam "Ventspils" atradās vadībā tikai ar 34:32.

Pēc lielā pārtraukuma abas komandas bija nedaudz atdzisušas, ventspilniekiem vairākas minūtes nespējot gūt punktus. Tomēr arī "Ogrei" ar metienu realizāciju nesekmējās īpaši labāk, nespējot noorganizēt nopietnu izrāvienu. Ogrēniešiem izdevās tikt pie viena punkta pārsvara ceturtdaļas vidū, bet kurzemnieki ātri veica astoņu punktu izrāvienu. Tālāk "Ogre" atlaist pretiniekus nebija gatava, viesu deficītu samazinot brāļiem Antropiem. Pirms spēles noslēdzošās daļas komandas šķīra vien trīs punkti - 55:52 par labu "Ventspilij".

Izšķirošā ceturkšņa ievadā abas komandas uzbruka grozam precīzi. Mājinieku rindās Emanuels Ubila ar diviem trejačiem ļāva savai vienībai nosargāt piecu punktu vadību. Septiņas minūtes līdz mača izskaņai Aigars Šķēle panāca rezultātu 65:58, bet viesu rindās Gints Antrops atbildēja ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem. Līdz ceturtdaļas vidum Jānis Pozņaks sadeldēja starpību līdz minimumam, kas Robertam Štelmaheram lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Sapulce uz komandas soliņa deva ventspilniekiem rezultātu, turpmākajās minūtēs apturot viesu ofensīvu un palielinot rezultāta starpību pēc Inga Jakoviča precīzā metiena. Mača izskaņā vēl vairāk mājinieku atrāvienu palielināja spēles rezultatīvākais spēlētājs Emanuels Ubila, nokārtojot ventspilniekiem 14. uzvaru pēc kārtas LBL čempionātā. Beigu rezultāts - 75:68.

Ar 20 gūtiem punktiem par rezultatīvāko šajā mačā kļuva Emanuels Ubila, kuram arī desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt viesu komandas rindās ar 16 punktiem un septiņām izcīnītām bumbām atzīmējās Guntis Sīpoliņš.

"Olybet" Latvijas Basketbola līga, 5. janvāris, Ventspils

"Ventspils" - "Ogre" 75:68 (15:16, 19:16, 21:20, 20:16)
Ventspils: Ubila 20 (10 ab), Šķēle 12, Jakovičs 11, Zaķis 8, Hamiltons 7, Lomažs 6, Juciks 6, Bruševics 5 (14 ab), Grīnbergs
Ogre: Sīpoliņš 16, J.Antrops 12, G.Antrops 12, Pozņaks 11, Niedra 6, Sirsniņš 6, Vītols 5, Mizis, Atelbauers, Dārgais

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils140100%
2.VEF Rīga9281.8%
3.Jūrmala10471.4%
4.Ogre9564.3%
5.Betsafe/Liepāja5838.5%
6.Valka/Valga2625.0%
7.Latvijas Universitāte31023.1%
8.Valmiera/Ordo31121.4%
9.Jēkabpils21115.4%

  -1 [+] [-]

, 2018-01-05 21:00, pirms 6 gadiem
Njaa..Ogre kuro galotni jau norok, pret juurmalu abus machus pakaasa galotnee, it seviskji peedeejo, kur vispaar uzdaavinaaja uzvaru, sheit arii, laikam bija -2 5 minuutes liidz beigaam un neko gandriiz neiemeta veelaak...Bet vareetu buut interesanta speele, zheel ka Best4sport neraadija shito..

  +3 [+] [-]

, 2018-01-05 21:00, pirms 6 gadiem
Ventspilij kautkā tas sastāvs paplāns liekas (9spēlētāji )

  +2 [+] [-]

, 2018-01-05 21:03, pirms 6 gadiem
Izskatījās ka BK Ventspils ar pilnu gāzi nespēlēja.kad vajadzēja tad piespieda labo
pedālīti.Nu protams Robis arī malacis nāk īstajā laikā savākt komandu.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-05 22:51, pirms 6 gadiem
Dārgais nav basketbolists. Lai paliek pie dankošanas

     [+] [-]

, 2018-01-05 23:14, pirms 6 gadiem
aldenss rakstīja: Izskatījās ka BK Ventspils ar pilnu gāzi nespēlēja.kad vajadzēja tad piespieda labo
pedālīti.Nu protams Robis arī malacis nāk īstajā laikā savākt komandu.
Tieši tā. Tāpēc es atkal vēlos apjautāties - kas par iemeslu ir tam, ka VEF un Ventspils regulāri pret vājākiem pretiniekiem spēlē ar apmēram trešdaļgāzīti? Varbūt LBS beidzot noskaidros atbildi uz šo jautājumu?

     [+] [-]

, 2018-01-05 23:37, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tieši tā. Tāpēc es atkal vēlos apjautāties - kas par iemeslu ir tam, ka VEF un Ventspils regulāri pret vājākiem pretiniekiem spēlē ar apmēram trešdaļgāzīti? Varbūt LBS beidzot noskaidros atbildi uz šo jautājumu?
Liecies sapraatiigs, bet nu ja domaa par totiku, tad 100% ka nee..Vefs ir vnk ljoti vaaji, un ja LBL laizh speeleet visaadus Zotovus, taapeec arii neiztesh..Kas attiecas uz Vpili, tad man ar liekas diivaini, ka nebrauc paari visiem ar lielaakaam starpiibaam, jo tomeer izteikti "lunahodu" alja Gromovi utt vinjiem komandaa nav...Shodien Ogres + handikaps kaa bankaa bija...Padomaa pats, shiis komandas neies smeereeties paaris k deelj...LBL sasmeereejushaas ir divas komandas, un visi to zin, par paareejaam gandriiz tieshaam paarliecinaats esmu, ka viss godiigi..Riit gaidam "cirku"!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-05 23:51, pirms 6 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Liecies sapraatiigs, bet nu ja domaa par totiku, tad 100% ka nee..Vefs ir vnk ljoti vaaji, un ja LBL laizh speeleet visaadus Zotovus, taapeec arii neiztesh..Kas attiecas uz Vpili, tad man ar liekas diivaini, ka nebrauc paari visiem ar lielaakaam starpiibaam, jo tomeer izteikti "lunahodu" alja Gromovi utt vinjiem komandaa nav...Shodien Ogres + handikaps kaa bankaa bija...Padomaa pats, shiis komandas neies smeereeties paaris k deelj...LBL sasmeereejushaas ir divas komandas, un visi to zin, par paareejaam gandriiz tieshaam paarliecinaats esmu, ka viss godiigi..Riit gaidam "cirku"!
Tu jau pat ar saviem zemtekstiem spēj kretinēt. Atradies "tīrais"! Nevajag visus pēc sevis mērīt.