Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedrija tiek galā ar Čehiju, Japāna tuvojas spēlei ar Latviju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrija tiek galā ar Čehiju, Japāna tuvojas spēlei ar Latviju
Zviedrietes cīņas laikā zaudēja apavus, taču ne pašu spēli, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā florbola sievietēm šodien aizvadīta trešā spēļu diena. Divu florbola lielvalstu divcīņā Zviedrija ar rezultātu 6:1 pieveica Čehiju, bet Japāna, ar 8:5 pieveicot ASV, tuvojas kvalifikācijas kārtas spēlei ar Latviju.

Japāna turpina nevainojami, Igaunija sajauc kārtis grupā

D apakšgrupā lieliski turpina spēlēt Japāna, kas pēc lieliski nospēlēta mača ar Dāniju, kur pašaizliedzīgi darbojās aizsardzībā, kas deva 3:2 uzvaru, šodien sāka ar lielisku pirmo trešdaļu mačā pret ASV izlasi, panākot 5:0 pārsvaru. Otrajā trešdaļā komandas ātri apmainījās vārtu guvumiem, bet tad amerikānietes uzsāka pakaļdzīšanos, pietuvojoties līdz divu vārtu deficītam. Tuvāk gan aziātes savas pretinieces nepielaida svinot panākumu ar 8:5, tādējādi izcīnot otro uzvaru divās spēlēs un sperot platu soli pretim uzvarai savā grupā. Šīs grupas uzvarētājas kvalifikācijas kārtā sacentīsies ar A grupas vājāko komandu.

Japāna vietu kvalifikācijas kārtā varēja nodrošināt jau šodien, taču tad bija jāsagaida Igaunijas izlases uzvara spēlē pret Dāniju. Tas gan nenotika, jo dānietes bija piespiestas pie sienas, kā rezultātā līdz mača 17. minūtei izvirzījās vadībā ar 4:0. Līdz pārtraukumam Edīte Parnika vienus vārtus atspēlēja, bet mača vidū rezultāta starpība bija sadeldēta jau līdz minimumam. Ļoti psiholoģiski svarīgi bija Frīdas Kelleres vārti četras minūtes vēlāk, kas dānietēm ļāva atgūties. Turpinājumā skandināvietēm izdevās izturēt divas minūtes mazākumā, vēlāk iemetot arī sestos vārtus neilgi pirms otrā perioda beigām. Noslēdzošajā trešdaļā igaunietes spēja atspēlēt tikai vienus vārtus, kad Parnika noformēja sev hat-trick, taču ar to izrādījās par maz.

Līdz ar to pirms grupu turnīra noslēdzošās spēļu kārtas visas četras izlases teorētiski saglabā iespēju kvalificēties 1/8 finālam, taču tajā pašā laikā ikviena no komandām var palikt ārpus kārotās kvalifikācijas kārtas.

D grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Japāna220011:74
2.Igaunija210113:92
3.Dānija21018:72
4.ASV20028:170

Norvēģijai vēl viena cienījama spēle

Ja Latvijas izlase savā grupu turnīra noslēdzošajā mačā uzstādīja jaunu pasaules čempionātu antirekordu, ielaižot 22 vārtus un kapitulējot Šveicei ar 1:22, tad mūsu vakardienas pretinieces Norvēģija diezgan pamatīgi pabojāja nervus Somijai. Ielaidušas divas gana ātrus vārtus, norvēģietes spēja tikt atpakaļ spēlē. Kad Laura Rantanena 11 sekundes pirms perioda beigām iemeta vārtus uz ģērbtuvi, panākot 3:1, šķita, ka Norvēģija varētu salūzt, taču tā nenotika. Otrajā periodā komandas ilgstoši nespēja gūt vārtus, līdz 38. minūtē Tone Einstulena vairākumā vienus vārtus atspēlēja. Taču somietes atkal guva vārtus pēdējā minūtē. Rike Hansena drīz pēc pārtraukuma vēl panāca 3:4, taču turpinājumā Emīlija Pietika panāca 5:3, bet perioda vidū Mīsa Turunena skaitliskajā vairākumā uzstādīja beigu rezultātu, nodrošinot Somijai 6:3 uzvaru un pirmo vietu grupā, kas automātiski nodrošina ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

A grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Somija330029:96
2.Šveice320135:124
3.Norvēģija31029:172
4.Latvija30035:400

Zviedrija tiek galā ar Čehiju, Slovākietes reabilitējas polietēm

B apakšgrupā pie savas 47. uzvaras pēc kārtas izdevās tikt pēdējo 18 gadu nemainīgajām pasaules čempionēm zviedrietēm, kuras gan dabūja izjust savu galveno sāncenšu apakšgrupā Čehijas spēku. Tieši čehietes bija tās, kas 14. minūtes ievadā atklāja rezultātu, kad pēc tālmetiena vārtu priekšā sekmīgi pacīnījās Karolina Klubalova, raidot vārtos vārtsardzes atsisto bumbiņu. Zviedrietes gan āri vien prata atspēlēties, kad no tuvas distances precīza bija Kajsa Elma. Pirmais periods noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 rezultātu, bet mača 26. minūtē, spēlējot vairākumā, Amanda Delgado Johansone vadībā izvirzīja Zviedrijas valstsvienību, izmantojot pretinieču kļūdu uzbrukuma iesākumā. Trešdaļas turpinājumā vēl viens vārtu guvums vairākumā nu jau pasaules florbola čempionātu visu laiku rezultatīvākās florbolistes Emīlijas Vibronas kontā, bet līdz pārtraukumam Moa Gustafsone guva vēl vienus vārtus pretuzbrukumā. Trešajā periodā zviedrietes nopelnīja divus noraidījumus, taču vārtus nosargāja neieņemts, turklāt pretuzbrukumā ar veiksmes palīdzību Elena Baksteda pamanījās arī iemest vārtus pēc rikošeta. Punktu pielika Gustafsones vārti astoņas sekundes pirms cīņas beigām – 6:1.

Tikmēr spēlē par trešo vietu apakšgrupā slovākietes sāka vareni maču pret Poliju, vadībā izvirzoties jau otrajā minūtē, bet astotajā cīņas minūte Paulina Hudakova, realizējot soda metienu, pārsvaru dubultoja. Pēc lieliskas ofensīvas Gabriela Vojcika spēles 25. minūtē sarežģītā situācijā spēja vienus vārtus atspēlēt, taču līdz otrā perioda izskaņai slovākietes bija iekrājušas solīdu 4:1 handikapu. Pasaules piektā labākā izlase gan nepadevās, ar diviem vārtu guvumiem atkal nonākot viena rezultatīva metiena attālumā, bet šaubas par uzvaru kliedēja Jana Troskova, realizējot izgājienu pret Polijas izlases vārtsardzi. Pirms diviem gadiem abas izlases dalīja 5.vietu pasaulē, izšķirošajā mačā ar 4:3 uzvarot polietēm. Tagad Slovākijas valstsvienība prata revanšēties, uzvarot ar 5:3.

Tādējādi grupu turnīra noslēdzošajā spēļu kārtā slovākietes var censties parūpēties par pārsteigumu, uz kvalifikācijas kārtu aizsūtot kaimiņienes čehietes. Zemāk par trešo vietu grupā komanda var noslīdēt vien pie ļoti negaidītiem rezultātiem pēdējā spēļu kārtā.

B grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Zviedrija220026:44
2.Čehija210110:92
3.Slovākija21018:232
4.Polija20026:140

Pasaules florbola čempionāts, 2.spēļu diena

LaiksGrupaSpēle
07:00DJapāna – ASV8:5
08:00DDānija – Igaunija6:4
10:00BPolija – Slovākija3:5
11:00BČehija – Zviedrija1:6
13:00ASomija – Norvēģija6:3
14:00ALatvija – Šveice1:22