Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistes grupu turnīru noslēgs pret šveicietēm, tiešraide TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistes grupu turnīru noslēgs pret šveicietēm, tiešraide TV4
Latvijas izlase, foto: IFF Floorball

Trešo spēli trijās dienās pasaules florbola čempionātā šodien aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 14:00 dosies laukumā, lai krustotu nūjas ar Šveices valstsvienību. Cīņas video tiešraide kanālā TV4.

Latvietes turnīra ievadā piedzīvoja likumsakarīgu 1:14 sagrāvi pret Somiju, bet vakar krietni līdzīgākā mačā ar rezultātu 3:4 tika zaudēts Norvēģijai, kaut gan cīņas gaitā latvietes atradās vadībā ar 2:1, bet izšķirošos vārtus ielaida piecas minūtes pirms mača beigām. Tīri teorētiski latvietes var cerēt pat uz otro vietu apakšgrupā, taču sieviešu florbolā komandu meistarības līmeņi joprojām ir diezgan atšķirīgi, lai sapņotu, ka latvietes pārliecinoši tiks galā ar Šveici. Tad būtu jāsagaida Norvēģijas neveiksme mačā ar somietēm, lai sāktu skaitīt gūto un zaudēto vārtu attiecību.

Kaut gan šveicietes, kuras uz šo čempionātu atvedušas krietni atjauninātu sastāvu, kas vairāk par 27 minūtēm nespēja uzlauzt Norvēģijas izlases aizsardzību, bet mačā pret Somiju pēc diviem periodiem zaudēja gandrīz tikpat bezcerīgi kā latvietes (1:8), skaidrs, ka viņas būs izteiktas favorītes mačā ar mūsu valstsvienību. Interesanti, ka spēlē pret Somiju Šveices valstsvienības galvenais treneris Oskars Lundins jau trešā perioda ievadā sāka mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, tādā veidā cenšoties lauzt mača gaitu. Iniciatīva tiešām pārgāja Šveices pusē, turklāt izdevās gūt pat četrus vārtus šādā formātā. Tomēr deficīts sākotnēji bija kļuvis pārāk liels, tādējādi no 5:9 neveiksmes izvairīties neizdevās.

Ja Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja turnīrā ar 3 (2+1) punktiem ir Simona Grāpēna, kura savu statusu ieguvusi jau iepriekšējos divos čempionātos, tad Šveicei pašlaik rezultatīvākā ir vien 19 gadus jaunā Anja Visa, kura savā debijas pasaules čempionātā pirmajās divās spēlēs izcēlusies ar 4 (3+1) punktiem, pašlaik ieņemot vietu uzreiz aiz rezultatīvāko florbolistu desmitnieka.

Ja Latvijas izlases vārtus turnīrā sargājušas abas vārtsardzes, tad šviecietēm abos mačos vietu vārtos ieņēmusi Lara Heini, kurai gan atvairīto metienu procents pašlaik ir sliktāks par Janu Filipsoni – latvietei 80.95%, kamēr Heini – 80.36%. Ļoti iespējams gan, ka šodien Latvijas valstsvienības vārtu drošība tiks uzticēta Allanai Kolosovai, kamēr Šveice varētu savu cietoksni uzticēt pieredzējušajai Monikai Šmidai.

Abas izlases savā starpā tikās iepriekšējā pasaules čempionātā Zviedrijā, kad latvietes cieta kapitulāciju ar rezultātu 0:13. Tā bija vien otrā reize, kad Latvijas valstsvienība nespēja tikt pie vārtu guvumiem pret šodienas pretiniecēm. Kopumā izlases pasaules čempionātos nūjas krustojušas deviņas reizes, allaž uzvarot šveicietēm. Spraigākā cīņa izvērtās 2001. gadā, kad pasaules vadošās komandas tikās Rīgā, laukuma saimniecēm piekāpjoties vien ar minimālu 1:2.

Šodien spēles sākums pulksten 14:00 un mača tiešraide vērojama TV4 kanālā.

A grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Somija220023:64
2.Šveice210113:112
3.Norvēģija21016:112
4.Latvija20024:180

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
02.12.10:00Latvija – Somija1:14
03.12.10:00Latvija – Norvēģija3:4
04.12.14:00Latvija – Šveice

     [+] [-]

, 2023-12-04 15:03, pirms 7 mēnešiem
0-15ieknābās un miers.