Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tambijevs tiek pie asistenta no Latvijas, izšķir latviešus un cienīgi zaudē Jekaterinburgā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tambijevs tiek pie asistenta no Latvijas, izšķir latviešus un cienīgi zaudē Jekaterinburgā
Leonīds Tambijevs. Foto: hc-avto.ru

Leonīda Tambijeva un Andreja Banadas trenētais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Vladivostokas "Admiral" šodien viesos piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" - 1:2. Latviešu uzbrucēji Miks Indrašis un Rihards Bukarts šoreiz nespēlēja vienā virknējumā.

Kā jau ziņots, Tambijeva debija mačā (0:2 pret "Salvatat Yulaev") aiz Vladivostokas komandas spēlētāju soliņa nebija redzams viņa ilggadējais asistents Andrejs Banada, kaut gan iepriekš neoficiāli tika ziņots, ka abi ieradās Vladivostokā. Jaunajam galvenajam trenerim asistēja Krievijas speciālisti Oļegs Gorbenko, Andrejs Kruglovs un Jurijs Kļučņikovs. Pēc tam saskaņā ar abpusēju vienošanos komandu pameta iepriekšējais galvenā trenera pienākumu izpildītājs Gorbenko, kurš pēc sava pēdējā mača pie "Admiral" stūres (2:8) izcēlās ar pārdrošu paziņojumu: "Man šķiet, ka šī komanda var "aprakt" jebkuru treneri."

Latvijas speciālists Andrejs Banada tagad oficiāli papildinājis "Admiral" treneru korpusu, līgums noslēgts uz diviem gadiem. Viņš bija Tambijeva asistents arī 2018. un 2019. gadā, kad divas reizes tika triumfēts Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Austrumu konferences septītais spēcīgākais klubs šodien uzņēma KHL vājāko vienību. Abas komandas vada nesen iecelti treneri. "Avtomobilist" līdzšinējais galvenais treneris Bils Pīterss (Kanāda) tika atbrīvots no amata, viņa vietā stājies krievu speciālists Nikolajs Zavoruhins.

"Admiral" rindās latvieši iepriekšējā mačā spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā, taču šoreiz Miks Indrašis tika iemēģināts pirmajā maiņā ar brāļiem Ušeņiniem, bet Rihards Bukarts sāka otrajā uzbrucēju trijniekā ar krievu Jevgeņiju Gračovu un amerikāni Džošu Kestneru. Atgādinām, ka Latvijas hokejisti KHL krievu klubos ir lētākie viesspēlētāji, liecina pētījums.

Indrašis šodien laukumā pavadīja 16:57 minūtes, divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja trijos no septiņiem iemetieniem un bloķēja pretinieka metienu, savukārt Bukarts spēlēja 13:40 minūtes un izpildīja divus metienus.

Pirmā perioda otrajā minūtē viesu uzbrucējs Andrejs Obidins pārtvēra ripu un uzbrukuma smailē izvirzīja Džošu Kestneru, kurš ar plaukstas metienu panāca 0:1 par sliktu mājiniekiem. Spēles pirmajā trešdaļā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet otrajā nogrieznī iniciatīvu uzņēmās laukuma saimnieki. 26. minūtē Sergejs Šumakovs veikli izmantoja Stefana Da Kostas piespēli un ar tālu metienu pārsteidza pareizu pozīciju neieņēmušo vārtsargu - 1:1. Trešā perioda sākumā "admirāļi" aizmirsa pieskatīt meistarīgo francūzi Da Kostu, kurš netraucēti pietuvojās vārtiem, rūpīgi nomērķēja un bija precīzs - 2:1. Spēles pēdējās 15 minūtēs Tambijeva audzēkņiem neizdevās izveidot tiešām bīstamus momentus, izskaņā nelīdzēja arī pusminūtes pārtraukums un vārtsarga nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju, līdz ar to minimāli uzvarēja "Avtomobilist".

Parādījies neoficiāls skaidrojums, kāpēc Leonīds Tambijevs ir galvenā trenera pienākumu izpildītāja statusā - juridiski galvenais treneris joprojām ir baltkrievu speciālists Aleksandrs Andrijevskis, kurš sezonas gaitā tika atbrīvots no amata, tomēr starp viņu un klubu ir strīds atlaišanas kompensācijas jautājumos.

6. decembrī "Admiral" cīnīsies Ufā pret austrumu ceturto spēcīgāko klubu "Salavat Yulaev", bet 8. datumā Maskavā būs jāspēlē pret "Dynamo," kas šobrīd ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

KHL mači 4. decembrī

Avtomobilist - Admiral2:1
Salavat Yulaev - Dynamo M0:4
Traktor - Spartak4:1
Neftekhimik - Barys2:4
Severstal - Amur1:2
Torpedo - Dinamo R3:4 PM
Kunlun Red Star - Sibir2:7

Izmantotie resursi:
vk.com/khl_transfer_ru
khl.ru

  +3 [+] [-]

, 2021-12-04 17:20, pirms 2 gadiem
Gorbenko zināja ka tiks atlaists un vienkārši aizcirta durvis vai tas viņa izteikums bija pēdējais piliens?

     [+] [-]

, 2021-12-04 17:44, pirms 2 gadiem
Tambijevam neizdevīgs pirmo spēļu grafiks: Salavat - Avto - Salavat - Dynamo.

     [+] [-]

, 2021-12-05 08:37, pirms 2 gadiem
točka rakstīja: Tambijevam neizdevīgs pirmo spēļu grafiks: Salavat - Avto - Salavat - Dynamo.
Piekrītu
Bet nu to gan jau saprot arī komandas vadība