Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš pirms PČ sākuma: "Esam labākajās starta pozīcijās"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš pirms PČ sākuma: "Esam labākajās starta pozīcijās"
Morics Krūmiņš. Foto: Esa Takalo

Latviešu florbolists Morics Krūmiņš pirms pāris nedēļām kļuva par pirmo ārvalstu spēlētāju, kurš Somijas spēcīgākajā florbola līgā aizvadījis 200 mačus regulārajā sezonā. Pašlaik cēsnieks gatavojas savam kārtējam pasaules čempionātam. Gan par vēsturisko sasniegumu, gan gaidāmo turnīru florbolists dalījās iespaidos somu portālam paakallo.fi

"Nu jau tālajā 2012. gadā tā brīža Latvijas izlases galvenais treneris Īro Pārviainens piedāvāja man iespēju spert nākamo soli savā florbolista karjerā un pārcelties uz Somiju, kur pievienojos slavenā "SSV Helsinki" junioru komandai. Pēc tam, kad tur pavadīju vienu sezonu, Īro palīdzēja man spert vēl soli tālāk, uz sezonu pievienojoties pēc spēka otrās stiprākās līgas klubam PSS no Porvo pilsētas."

Pēc tam latvietis ir pārstāvējis tikai vienu klubu – "Nokian KrP": "Pārviainens bija arī tā persona, kas palīdzēja man tikt uz pārbaudēm "Nokian KrP". Atbraucu uz šo vienību un te esmu arī tagad – pēc deviņām pavadītajām sezonām. Tāds ir mans stāsts nonākšanu Somijā un uzturēšanos šeit."

Neilgi pirms pārtraukuma čempionātā, kas saistīts ar jau rīt gaidāmo startu pasaules čempionātā, cēsnieks kļuva par zīmīga ieraksta autoru – pirmais ārvalstu florbolists vietējā čempionātā, kurš regulārajā sezonā nospēlējis 200 mačus: "Man ļoti patīk Somija. Man patīk profesionalitāte Somijas florbolā. Tie ir iemesli, kādēļ esmu šeit tik ilgu laiku. Skaidrs, ka florbola spēles līmenis šeit ir augstāks nekā pie manis mājās. Šeit ir vieta, kur es varu attīstīt savu līmeni un kļūt par labāku spēlētāju. Arī "KrP" klubs visu laiku attīstās un dara lietas pareizajā virzienā. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ tik ilgi esmu uzkavējies savā komandā."

Bet kādēļ tieši "Nokian KrP"? "Pēc spēlēšanas Divari (pēc ranga otrā stiprākā Somijas čempionāta līga, aut.) "Nokian KrP" bija vienīgā komanda, kas izrādīja reālu interesi par mani. Atskatoties pagātnē, manis pieņemtais lēmums izrādījies pareizs un es esmu laimīgs, spēlējot šajā klubā." Kopā ar komandu Krūmiņš divas reizes izcīnījis Somijas čempionāta bronzas medaļas, bet pērn pirmo reizi iekļuva finālā, kur dramatiskā sērijā piekāpās pēdējo gadu nemainīgajiem čempioniem "Classic": "Čempionu tituls tagad ir galvenais mērķis, pēc kā tiekties. Skaidrs, ka tas ir mūsu nākamais solis. Domāju, ka tas arī ir mans galvenais mērķis, ko gribētos sasniegt ar savu komandu."

Nākamās pāris nedēļas Krūmiņš gan vērību pievērsīs citai izlasei – Latvijas valstsvienībai. Aizsargs ar lielām cerībām raugās Šveicē gaidāmā čempionāta virzienā, uzskatot, ka starta pozīcijas valstsvienībai, iespējams, ir labākās kādas tās bijušas pirms jebkura no iepriekšējiem turnīriem:

"Mūsu izlasē ir lielisks mikslis starp jaunajiem florbolistiem un pieredzējušajiem spēlētājiem. Mums ir daži pieredzējušie, taču arī vairāki jauni spēlētāji ar lieliskām tehniskajām prasmēm. Es ticu, ka kopā mēs šajā turnīrā varam sasniegt labas lietas un nesenās Pasaules spēles pierādīja, ka mēs varam mest izaicinājumu arī lielajam četriniekam. Tas vienmēr bijis mūsu mērķis un tagad mēs tam esam tuvāk kā jebkad."

29 gadus vecajam florbolistam šis būs jau sestais pasaules čempionāts. Interesanti, ka debijas turnīrs tika aizvadīts 2002. gadā, kad pasaules čempionāts arī norisinājās Šveicē: "Mums ir četri čempionātu debitanti un skaidrs, ka arī mana loma ar katru turnīru mainās. Sāku pārstāvēt izlasi kā juniors, bet tagad esmu viens no pieredzējušākajiem komandā. Protams, katru gadu sastāvs mainās, taču mūsu divas vadošās maiņas jau ilgstoši spēlē kopā, kas varētu būtu mūsu spēks."

Visas Latvijas izlases spēles no pasaules čempionāta tiešraidēs būs skatāmas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com. Turnīra sākums jau sestdien, kad Latvijas izlase aizvadīs savu pirmo spēli pret Čehijas valstsvienību.