Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlases treneris Rīhimeki: "Esam daudz gatavāki cīnīties pret jebkuru izlasi"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Florbola izlases treneris Rīhimeki: "Esam daudz gatavāki cīnīties pret jebkuru izlasi"
Arto Rīhimeki. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Latvijas florbola valstsvienība devās uz pasaules meistarsacīkšu finālturnīru, kas no 5. līdz 13. novembrim norisināsies Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Latvijas Florbola Savienība pirms tam sarunājās ar Latvijas izlases galveno treneri Arto Rīhimeki.

Pie kā izlase strādā pēdējās dienās pirms pasaules čempionāta un kāds ir noskaņojums komandā?

- "Gaisotne komandā ir ļoti laba, kā tas ir vienmēr, kad izlase atkal savācas kopā. Pasaules čempionāta finālturnīrs ir mūsu galvenā prioritāte šajā gadā, kas valstsvienībai ir bijis ļoti aizņemts un notikumiem bagāts. Gatavojāmies tāpat kā iepriekšējiem lielajiem turnīriem. Esam atraduši un ilgākā laika periodā attīstījuši savu spēles stilu, kas ir atbilstošs mūsu komandai."

"Šajā nometnē strādājam pie spēles nevienādos sastāvos un standartsituācijām, bet veltam laiku arī 5 pret 5 situācijām un citiem būtiskiem spēles elementiem. Mums ir bijušas arī dažas komandas saliedēšanas aktivitātes."

Izlases galīgais sastāvs tika nosaukts oktobra sākumā. Cik tuvu optimālajam tas ir un kā traumas un citi apstākļi ietekmēja izvēles iespējas? Kāda ir komandas spēlētāju veselības situācija šobrīd?

- "Noteikti gribējām redzēt izlases sastāvā Krišjāni Tiltiņu, kurš sevi labi parādīja Pasaules spēlēs vasarā, bet diemžēl savainojuma dēļ viņš šosezon nav spēlējis. Visiem komandas sastāvā esošajiem spēlētājiem ar veselību šobrīd viss ir kārtībā. Sastāvā atkal esam iekļāvuši vairākus jaunos talantus, bet kodolu veido ļoti labi pieredzējušie spēlētāji, kuri jau ilgāku laiku ir kopā ar mums šajā ceļojumā."

Šis Jums būs trešais pasaules čempionāts ar Latvijas komandu. Kādas izmaiņas un uzlabojumi, no trenera viedokļa, raksturo trešo ciklu Jūsu vadībā?

- "Gadu no gada mēs esam attīstījuši savu spēles sistēmu, mācoties un paņemot labāko no augstākā līmeņa starptautiskajām spēlēm. Vairāk fokusējamies uz to kā varam uzlabot spēli ar bumbiņu pret dažādiem aizsardzības modeļiem, kurus oponenti liek pretī. Laba aizsardzība vienmēr ir bijusi mūsu spēles pamatakmens, bet tagad esam jūtami uzlabojuši arī savas darbības situācijās, kad kontrolējam bumbiņu. Mūsu spēlētāji tagad ir daudz gatavāki cīnīties pret jebkuru pasaules izlasi. Pozitīvi, ka aizvien vairāk latviešu dodas spēlēt uz spēcīgām līgām ārzemēs. Viens no mūsu mērķiem ir palīdzēt viņiem atrast komandas."

Latvijas vīriešu izlasei turpinās ļoti darbīgs posms - gada ietvaros divi pasaules čempionāta finālturnīri, Pasaules spēles, arī pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs šoreiz norisinājās citā laikā nekā ierasts. Kā tas ietekmēja visu procesu - pozitīvie un negatīvie aspekti?

- "Pozitīvais ir tas, ka mēs šajā laika posmā esam aizvadījuši ļoti daudz visaugstākā līmeņa starptautiskās spēles un spēlētājiem ir bijušas lielākas iespējas iegūt pieredzi uz šīs skatuves. Lielais spēļu skaits izlasē un klubos, protams, vienlaicīgi ir arī negatīvais aspekts - spēlētājiem ir bijusi liela slodze un maz laika atpūtai. Mums bija vairāk spēļu, bet mazāk treniņnometņu, tāpēc lielu darba apjomu veicām četru un sešu nāciju turnīru laikā. Kopumā tas nebija šķērslis, tikām galā un esam pārliecināti, ka šie turnīri mums palīdzēja pieņemt daudzus pareizus lēmumus. Tā kā nebija daudz treniņnometņu (tikai nometnes pirms turnīriem), mums nācās jaunus spēlētājus pārbaudīt uzreiz turnīros un tas nav vieglākais veids, kā šiem spēlētājiem visu uzreiz saprast."

Latvijas izlases spēles notiks Cīrihē, Visas Latvijas izlases spēles, kā arī bronzas un zelta mačus tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV4 un portāls Sportacentrs.com (Latvijas teritorijā).

Latvijas Florbola savienība (LFS) ir vienojusies ar Starptautisko florbola federāciju (IFF) par translāciju tiesību iegādi pasaules čempionāta spēļu pārraidīšanai televīzijas kanālā TV4. Iegādātā translāciju tiesību paka ietver visus mūsu valstsvienības mačus, kā arī abas pusfināla spēles un cīņas par medaļām.

Kalendārs

DatumsPretinieceLaiks (LV)
05.11.Čehija14.30
06.11.Zviedrija13.00
07.11.Vācija20.00

Apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
ŠveiceČehijaKanādaAustrālija
SomijaVācijaIgaunijaDānija
NorvēģijaLatvijaSingapūraFilipīnas
SlovākijaZviedrijaTaizemePolija

Sastāvs

Nr.p.k.SpēlētājsPoz.KomandaSpēlesPunktiSoda min
1.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)53218 (9+9)12
2.Artūrs JurševskisALekrings42711 (9+2)4
3.Jānis RagovskisAKoovee (Somija)174 (3+1)2
4.Armands SavinsALielvārde/Fat Pipe172 (2+0)0
5.Ralfs OrsteAĶekava172 (0+2)0
6.Oskars TūtānsALielvārde/Fat Pipe171 (1+0)0
7.Gustavs GriezītisAKoovee (Somija)Debitants
8.Pēteris TrekšeUTPS (Somija)32022 (7+15)4
9.Artis Raitums (K)UTalsu NSS/Krauzers84646 (24+22)0
10.Rolands KovaļevskisUKoovee (Somija)32018 (13+5)6
11.Edgars PuriņšULekrings163 (2+1)0
12.Andris RajeckisULekrings53315 (6+9)10
13.Kevins ŠmitsUFBK Valmiera177 (4+3)2
14.Klāvs JansonsUĶekava21410 (8+2)2
15.Toms AkmeņlauksUTalsu NSS/Krauzers42614 (7+7)2
16.Daniels Jānis AnisUUHC Uster (Šveice)Debitants
17.Valters KalnietisUTalsu NSS/KrauzersDebitants
18.Jēkabs KeišsURubeneDebitants
19.Jānis SalcevičsVLielvārde/Fat Pipe3201 (0+1)2
20.Markuss PlūdumsVLekrings17

Desmit rezervisti, kuri savainojumu vai veselības problēmu gadījumā varēs aizstāt kādu no pamatsastāva: Klaids Maļcevs ("Rubene"), Jānis Goža ("Bauska"), Ralfs Matīss Balodis (FBK "Valmiera"), Ulvis Mētra, Matīss Morozovs (abi "FS Masters/Ulbroka"), Emīls Dzalbs ("Lekrings"), Arvis Kārkliņš (FBK "Valmiera"), Kristers Babris ("Rubene"), Juris Sandis Jēgers ("Lielvārde/FatPipe"), Ralfs Polis ("Talsu NSS/Krauzers").

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki
Treneris: Tēmu Variss
Treneris: Ingus Laiviņš
Vārtsargu treneris: Andis Blinds
Fiziskās sagatavotības treneris: Mikus Embrekts
Fizioterapeits: Kārlis Vitkovskis
Mediķe: Baiba Feldmane
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Annija Andrejsone

Izmantotie avoti:
https://www.floorball.lv/lv/2022/ja...