Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

16 fakti par RFS paveikto debijas sezonā Eirokausu grupu turnīrā

Rolands Eliņš

16 fakti par RFS paveikto debijas sezonā Eirokausu grupu turnīrā
Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS

Latvijas futbola komanda RFS ceturtdien lika punktu savai debijas sezonai UEFA Konferences līgas grupu turnīrā. Apakšgrupā nācās palikt pēdējā vietā, un arī pirmā uzvara šajā līmenī vēl būs jāpagaida, taču RFS Eirokausu sezonu var noslēgt ar krietnu garantēto UEFA prēmiju, pārsteidzošāko rezultātu grupu turnīrā (neizšķirtu pret "Fiorentina") un savu vārtsargu Pāvelu Šteinboru starp līgas līderiem atvairīto sitienu skaita ziņā. Apkopojot aizvadīto Eirokausu sezonu un emocijas atstājot nostāk, šajā materiālā tikai un vienīgi fakti.

• RFS grupu turnīru pabeidza ceturtajā vietā apakšgrupā – bez uzvarām, bet ar diviem neizšķirtiem. Vismaz divus punktus guva pilnīgi visas Konferences līgas dalībnieces, taču, rēķinot arī vārtu statistiku, RFS bija 29. labākā bilance 32 komandu konkurencē. Interesanti, ka abas nezaudētās spēles bija nevis pret teorētiski vājāko pretinieci Skotijas "Hearts", bet gan abām grupas uzvarētājām.

Konferences līgas A grupa

V.KomandaUNZVārtiP
1.Basaksehir41114:313
2.Fiorentina41114:613
3.Heart of Midlothian2046:166
4.RFS0242:112

• Līdz ar to RFS savu gaidāmo prēmiju no UEFA par dalību Eirokausos šosezon palielinājusi līdz vismaz 3.66 miljoniem eiro. Tam papildus vēl nāks TV prēmiju daļas sadale, taču Latvijas mazās TV auditorijas dēļ RFS šī daļa nebūs liela.

RFS solidaritātes maksājumi un garantētās prēmijas par Eirokausu sezonu

KvalifikācijaKL grupu turnīrsSniegumsKoeficienta daļaTVKopā
RFS3002 94033289?vismaz 3661 tūkstotis

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šosezon Eirokausu solidaritātes maksājumus un prēmijas, kas būtībā ir UEFA pelņas sadale starp klubiem, tiks aprēķinātas, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas seku izlīdzināšanas protokolu. Tas nozīmē, ka realitātē maksājumi no UEFA būs nedaudz mazāki, nekā oficiāli paredzēts.

• RFS Eirokausu sezona sākās sestajā jūlijā un noslēdzās trešajā novembrī. Šajā posmā aizvadītas 12 Eirokausu spēles, kas veido gandrīz ceturto daļu no visas RFS sezonas, kurā šosezon ir 52 oficiālās spēles (jauns rekords Latvijas klubu futbolā).

• Turnīra sākumā RFS nospēlēja neizšķirti viesos pret Itālijas "Fiorentina". Uz šādu scenāriju bukmeikeri pirms spēles bija izlikuši koeficientus intervālos no 7.50 līdz 9.00. Šobrīd atskatoties uz grupu turnīrā aizvadītajām 96 spēlēm, jāsecina, ka šis mačs tā arī palika lielākais pārsteigums Konferences līgā – vēl jāatzīmē "Ballkani" uzvara pār Turcijas "Sivasspor" (pirmsspēles koeficients 6.80) un "Slavia" neizšķirts pret "Sivasspor" (pirmsspēles koeficients 6.00).

• RFS grupu turnīru pabeidza ar diviem gūtiem vārtiem. Tos guva Andrejs Iličs un Kevins Frīzenbihlers. Mazāk vārtus nekā Rīgas komanda Konferences līgā iesita tikai Īrijas "Shamrock Rovers", kas palika ar vieniem vārtiem sešos mačos. Savukārt ar ielaistiem 11 vārtiem RFS bija dalītā 26.-29. vietā grupu turnīrā.

• Sešās aizvadītajās spēlēs RFS bumbu kontrolēja vidēji 33% spēles laika un izveidoja 150 uzbrukumus, to laikā veicot 44 sitienus pa vārtiem. Tas bija mazākais rādītājs visā grupu turnīrā, tiesa, 30. labākais rādītājs, ja skatās tikai sitienus, kas sasniedza mērķi - mazāk par RFS 16 sitieniem vārtu rāmī bija Izraēlas "Beer Sheva Hapoel" un Kipras "Apollon" komandām (katrai pa 15).

Sitieni pa vārtiem Konferences līgas grupu turnīrā

V.KomandaSitieni (rāmī)
1.Slavia140 (35)
2.Fiorentina111 (39)
3.Gent107 (34)
31.Hearts46 (21)
32.RFS44 (16)

• Pirmajā vietā RFS gan ir kādā nepatīkamā rādītājā, proti, sarkano kartīšu skaita ziņā. Treneris Viktors Morozs noraidīts tika mājās pret "Hearts", viesos tādu sodu saņēma Vitālijs Jagodinskis, bet pret "Basaksehir" spēle priekšlaicīgi beidzās Tomašam Šimkovičam. Vairāk par vienu sarkano kartīti vēl bija tikai Šveices "Basel" (divas).

• "Basel" arī bija "līdere" noteikumu pārkāpuma skaita ziņā, un interesanti, ka daudz noteikumus pārkāpa arī RFS pretiniece "Fiorentina", kamēr Rīgas komanda, lai arī ļoti daudz spēlēja aizsardzībā, noteikumus pārkāpa tikai 68 reizes, kas bija augstākais 12. rādītājs grupu turnīrā.

• RFS statistikā atzīmējās ar 72.8% precīzu piespēļu (1382 no 1875), kamēr no 82 centrējumiem precīzi bija 26 (33%).

Noteikumi pārkāpumi komandām

V.KomandaPārkāpumiBrīdinājumi
1.Basel8520
2.Fiorentina8311
3.Anderlecht8212
3.Koln8216
12.RFS6818

• Paturpinot par noteikumu pārkāpumiem, īpaši RFS komandā izcēlās aizsargs Žiga Lipuščeks, kurš noteikumus pārkāpa 12 reizes (nevienam citam vairāk par deviņiem pārkāpumiem). Lipuščeks visas līgas mērogā bija dalītā astotajā vietā noteikumu pārkāpuma skaita ziņā, bet "līdera" statusā šeit ir "Žalgira" spēlētājs Matiass Ojevusi, kurš 460 spēles minūtēs paspēja pārkāpt noteikumus 20 reizes, proti, vidēji ik pēc 23 minūtēm.

• Lipuščeks kā aizsargs interesanti atzīmējams RFS biežāko pretinieku vārdu apdraudētāju sarakstā – viņš veica septiņus sitienus pa vārtiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā, tikai aiz uzbrucēja Andreja Iliča, kuram 12 sitieni (dalīta 22. vieta visā turnīrā).

Sitienu skaits – individuāli RFS komandā

V.FutbolistsSitieni (rāmī)
1.Andrejs Iličs12 (5)
2.Žiga Lipuščeks7 (3)
3.Kevins Frīzenbihlers6 (2)
4.Emersons4 (3)
4.Stefans Paničs4 (2)

• Ar spēli šonedēļ pret "Fiorentina" RFS aizsargs Kaspars Dubra, lai arī traumas dēļ nospēlēja tikai īsu brīdi, kļuva par pirmo Latvijas futbolistu, kurš piedalījies visu trīs Eirokausu grupu turnīros – iepriekš ar BATE viņš spēlēja Čempionu līgā, ar "Oleksandriya" viņš spēlēja Eiropas līgā, bet tagad arī Konferences līgā.

• Kopumā Konferences līgas grupu turnīrā laukumā devās desmit Latvijas futbolisti, taču tikai četri no viņiem devās pamatsastāvā vismaz divās spēlēs – Pāvels Šteinbors, Vladislavs Sorokins, Vitālijs Jagodinskis un Elvis Stuglis.

• Konferences līgas grupu turnīrā vakardien debiju piedzīvoja Gļebs Žaleiko, to paveicot 18 gadu un četru mēnešu vecumā. Viņš attiecīgi ir kļuvis par jaunāko Latvijas futbolistu Eirokausu grupu turnīros.

• Savukārt 37 gadus vecais RFS pamatvārtsargs Šteinbors bija astotais vecākais spēlētājs grupu turnīrā.

• Tas gan neliedza Šteinboram atvairīt 29 pretinieku sitienus pa vārtiem un šajā rādītājā ieņemt otro vietu visu Konferences līgas vārtsargu statistikā. Vairāk sitienu atvairīja tikai "Sivasspor" vārtsargs Ali Sasals Vurals, kurš tika galā ar 34 sitieniem.

Atvairīto sitienu skaits

V.VārtsargsKlubsAtvairītie sitieni
1.Ali Sasals VuralsSivasspor34
2.Pāvels ŠteinborsRFS29
3.Omri GlazersBeer-Sheva26
4.Stivi FrashēriBallkani26
5.Edvīns GertmonsŽalgiris24

Eirokausu spēļu tiešraides šosezon piedāvā Viaplay platforma.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +3 [+] [-]

, 2022-11-04 20:27, pirms gada
Citēšu:
"Tam papildus vēl nāks TV prēmiju daļas sadale, taču Latvijas mazās TV auditorijas dēļ RFS šī daļa nebūs liela."
Jautājums:
Vai translējot LTV audiotorija nebūtu lielāka par Viaplay? Futbols Latvijā no tā nezaudē?

     [+] [-]

, 2022-11-04 22:43, pirms gada
mazāk par RFS 16 sitieniem vārtu rāmī bija Izraēlas "Beer Sheva Hapoel" un Kipras "Apollon" komandām

Abas izcīnīja pa 7 punktiem (bet tāpat neizkļuva no grupām).

     [+] [-]

, 2022-11-05 18:57, pirms gada
360 pakas… diezgan švaki…