Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

Pārtrūkst ''Sabres'' uzvaru sērija, Girgensonam četri metieni

Pārtrūkst ''Sabres'' uzvaru sērija, Girgensonam četri metieni
Zemgus Girgensons cīņā ar pretiniekiem
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' savās mājās piekāpās Toronto ''Maple Leafs'' 1:2, pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Šonakt ''First Niagara'' arēnā Bufalo tikās divas Atlantijas okeāna divīzijas pastarītes ''Sabres'' (6) un Toronto ''Maple Leafs'' (8). Bufalo līdz šim mačam bija aizvadījusi par vienu spēli mazāk kā ''Leafs'', tomēr bija iekrājusi viena punkta handikapu pār "Kļavu lapām". Girgensona pārstāvētā komanda vakar vakarā oficiāli paziņoja, ka spēlei netiks pieteikts aizsardzības līderis Zaks Bogosjans, kurš iedzīvojies ceļgala savainojumā.

Vienīgais Latvijas pārstāvis NHL Zemgus Girgensons spēlēja trešajā maiņā kopā ar Taileru Enisu un Semu Reinhārtu un 13:43 minūšu laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Mača sākumā nedaudz labāk spēlēja ''Sabres'', izpildot dažus ātrus metienus pa pretinieku vārtiem. ''Maple Leafs'' atbildēja ar agresīvu spēli un nopelnīja iemetienu mājinieku zonā. Iemetienā zaudēja Girgensons, un ripu saglabāja Toronto. Aiz Bufalo vārtiem labi pacīnījās Mičels Mārners, izcīnot ripu un piespēlējot Taileram Bozākam, kurš padeva atpakaļ Mārneram, un uzbrucējs nekļūdīgi sita tīklā – 0:1. Jāpiebilst, ka tobrīd piespēles autoru Bozāku sedza Girgensons, taču pārējā komanda nogulēja un pienācīgi nepiesedza vārtu autoru.

Perioda izskaņā Girgensona maiņa sagrieza karuseļus pie ''Maple Leafs'' vārtiem. Latvijas hokejistam bija izcila iespēja panākt izlīdzinājumu, kad viņš caur spēlētāju burzmu saņēma ripu pie pašiem vārtiem un lūkoja to raidīt tukšos, tomēr Frederiks Andersens paspēja pārvietoties uz fantastiskā veidā atvairīja ripu. Pirmais mača nogrieznis tādējādi noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Otrajā trešdaļā viesi uz brīdi iespieda ''Sabres'' savā laukuma pusē, kas atnesa panākumu, kad pēc piespēles no aizvārtes atkal kārtīgi netika piesegts Mārners, kurš izlauzās cauri pretinieku aizsardzībai un guva savus otros vārtus – 0:2. Laukumā atradās sajaukta Bufalo trešā un ceturtā maiņa – par ripu labi pacīnījās Markuss Folinjo, un pēc Reinhārta metiena pa vārtiem tā atkal atlēca pie viņa, un uzbrucējs bija nekļūdīgs -1:2. Folinjo pēc īsa brīža bija vēl viena laba iespēja, kas palika neizmantota. Otrā trešdaļa "Sabres" izskatījās cerīgāka, neskatoties uz to, ka rezultāta starpība joprojām bija negatīva mājiniekiem..

Spēles pēdējā trešdaļā abas komandas apmainījās ar uzbrukumiem, taču rezultāts palika nemainīgs. Bufalo, protams, centās uzbrukt vairāk, jo mājiniekiem bija jāmēģina gūt vārtus, lai rezultātu izlīdzinātu. Līdz ar finālsvilpi tas tomēr nenotika, un Bufalo tādējādi pārtrauca savu trīs uzvaru sēriju.

''Sabres'' – ''Maple Leafs'' 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Vārti: 04:08 Mārners (Bozāks, van Rīmsdaiks) 0:1, 21:50 Mārners 0:2, 25:58 Folinjo (Reinhārts, Lāšons) 1:2
Metieni: 43:29
Soda minūtes: 0:4
Vārtsargi: Robins Lēners – Frederiks Andersens


, 2016-11-04 04:04, pirms 8 gadiem
Zemgum bija jāmet iekšā tajā epizodē! Ne velti viņam ir tāds spēles laiks. It kā cīnās,uzvar iemetienos,bet ja nevar iemest golu tādā situācijā tad nekas arī nemainīsies un spēlēs 3. vai 4.maiņā.
, 2016-11-04 04:35, pirms 8 gadiem
Zemgum bija izcils moments, taču vārtsargs nospēlēja neticami veiksmīgi. Protams, arī pats Zemgus gan varēja varbūt ripu tuvāk tuvajam stabam vai vienkārši mazliet augstāk raidīt. Bet mēs jau te vienmēr varam visu ko izgudrot un gudri kritizēt, skatoties hokeju, sēžot dīvānā. Jāsaka, ka Maple Leafs vārtsargs ne tikai Zemgum neļāva iemest golu, bet veica arī vēl vairākus tikpat iespaidīgus seivus, tā kā...
Protams, žēl par nerealizētajām iespējām, bet nu tāds ir sports, jo iemest ripu vārtos nevar uz pasūtījuma. Ir spēles, kad viss iet kā pa reni, bet citreiz pat no priekšas tukšos netrāpa. Tas visiem, pat vislielākajiem meistariem gadās, un nav ko tagad burbuļot ķipa "tur pat es būtu iemetis", kā daudziem šeit patīk...
, 2016-11-04 07:40, pirms 8 gadiem
Pozitīvi ir tas, ka pēdējās spēlēs sācis daudz mest pa vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-04 08:31, pirms 8 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: Kurā vietā Sabres, tiek PO.
emmmm .... ko, kā, lūdzu? Pamatskolas līmenis?
, 2016-11-04 09:24, pirms 8 gadiem
Jā ,nu Zemgum un Enisam savi momenti jau nu bija jārealizē. Nu bet Andersenam pret Sabres laikam izdodas viss.
, 2016-11-04 09:36, pirms 8 gadiem
Moments, kuru Girgensonam neizdevās realizēt - https://streamable.com/rzqg
, 2016-11-04 10:02, pirms 8 gadiem
refuze rakstīja: Moments, kuru Girgensonam neizdevās realizēt - https://streamable.com/rzqg
Bāc, nu sviests, tik neveiksmīgi...
, 2016-11-04 10:05, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Bāc, nu sviests, tik neveiksmīgi...
Eksāmens nolikts. Var droši pievienoties Dināmo.
, 2016-11-04 10:20, pirms 8 gadiem
refuze rakstīja: Moments, kuru Girgensonam neizdevās realizēt - https://streamable.com/rzqg
Ja ripa būtu tieši uz nūjas atlekusi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-04 10:26, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Zemgum bija izcils moments, taču vārtsargs nospēlēja neticami veiksmīgi. Protams, arī pats Zemgus gan varēja varbūt ripu tuvāk tuvajam stabam vai vienkārši mazliet augstāk raidīt. Bet mēs jau te vienmēr varam visu ko izgudrot un gudri kritizēt, skatoties hokeju, sēžot dīvānā. Jāsaka, ka Maple Leafs vārtsargs ne tikai Zemgum neļāva iemest golu, bet veica arī vēl vairākus tikpat iespaidīgus seivus, tā kā...
Protams, žēl par nerealizētajām iespējām, bet nu tāds ir sports, jo iemest ripu vārtos nevar uz pasūtījuma. Ir spēles, kad viss iet kā pa reni, bet citreiz pat no priekšas tukšos netrāpa. Tas visiem, pat vislielākajiem meistariem gadās, un nav ko tagad burbuļot ķipa "tur pat es būtu iemetis", kā daudziem šeit patīk...
Ripa viņam netika piespēlēta uz nūjas lāpstiņas - tāpēc arī vārtsargam bija laiks pārvietoties uz Girgensona pusi, jo Zemgum vajadzēja ripu apstrādāt pirms varēja normāli uzmest - vienkārši viss sakrita epizodiski par labu Maple Leafs tajā brīdī. Bet man patīk kā Girgensons cīnās aizsardzībā un palīdz saviem aizsargiem.
, 2016-11-04 11:01, pirms 8 gadiem
Nesaprotu tās Girgensona ātrās maiņas. Trenera norādījums vai kā jau no pag. sezonas. Bija epizode kur uzbrukuma zonā gar apmali sākās saspēle Reinharts un tad Ennis ar ripu meklēja atdot ripu uz brīvo zonu vārtu priekšā, bet tur neviena nebija, jo nr 28 aizlidojis nomaiņai. Iedeva aizsargam,kurš ieslidoja. Un tādas dažādu situāciju epizodes ir daudz,kur vienkārši Zemgus jau ir aizslidojis uz soliņu.
, 2016-11-04 11:11, pirms 8 gadiem
Ko jūs visi cepaties? Grigensons izdarīja labu metienu. Pirmkārt savāca ripu metiena pozīcijai un izdarīja metienu, otrkārt vārtsargam MEGA SAEIVS! Viss bumbās.
, 2016-11-04 12:36, pirms 8 gadiem
Avs rakstīja: Nesaprotu tās Girgensona ātrās maiņas. Trenera norādījums vai kā jau no pag. sezonas. Bija epizode kur uzbrukuma zonā gar apmali sākās saspēle Reinharts un tad Ennis ar ripu meklēja atdot ripu uz brīvo zonu vārtu priekšā, bet tur neviena nebija, jo nr 28 aizlidojis nomaiņai. Iedeva aizsargam,kurš ieslidoja. Un tādas dažādu situāciju epizodes ir daudz,kur vienkārši Zemgus jau ir aizslidojis uz soliņu.
Pilnībā piekrītu tam, ko raksti, bet Zemgus aizsardzībā kapā par diviem vai pat par trijiem. Viņš, manā skatījumā, viens no diviem Sabres 60 metru spēlētājiem (otrs O'Railijs). Špēlējot šādā intensitātē ir ārkārtīgi svarīgi laicīgi nomainīties. Īpaši 2. periodā.
, 2016-11-04 12:47, pirms 8 gadiem
Autoram.
Tas, ka Girgensons zaudēja iemetienā pie ielaistajiem vārtiem to uzrakstīji, bet varēji arī pieminēt, ka viņa rādītāji iemetienos bija 63%.
, 2016-11-04 12:53, pirms 8 gadiem
agrism rakstīja: Pilnībā piekrītu tam, ko raksti, bet Zemgus aizsardzībā kapā par diviem vai pat par trijiem. Viņš, manā skatījumā, viens no diviem Sabres 60 metru spēlētājiem (otrs O'Railijs). Špēlējot šādā intensitātē ir ārkārtīgi svarīgi laicīgi nomainīties. Īpaši 2. periodā.
Tā notiek jau no spēles sākuma. Par tevis minēto protams tā ir, bet ir daudz epizodes,kur šī ātrā nomaiņa liekas lieka.Un taisnība. Tauta prasa punktus, bet čalis reāli nokapā aizsardzībā aizskrien uz maiņu,kamēr maiņas partneri sāk vazāt ripu pretinieku zonā.
, 2016-11-04 13:44, pirms 8 gadiem
Avs rakstīja: Tā notiek jau no spēles sākuma. Par tevis minēto protams tā ir, bet ir daudz epizodes,kur šī ātrā nomaiņa liekas lieka.Un taisnība. Tauta prasa punktus, bet čalis reāli nokapā aizsardzībā aizskrien uz maiņu,kamēr maiņas partneri sāk vazāt ripu pretinieku zonā.
Jā, tauta Latvijā prasa punktus, bet tā tauta, kurai interesē kā Buffalo spēlē, nevis tikai Girgensons, prasa, pirmkārt, uzvarētas spēles. Ja Girgensonam būtu spēles laiks vairākumā/mazākumā tie punkti arī būtu. Šobrīd, to redzu kā Bailzmas galveno kļūdu, ka Girgensons nespēlē vairākumā/mazākumā, jo brīžiem pavada uz soliņa pa 15(netīrā laika) min. Atgādinu, ka 14/15 sezonā viņš mazākumā guva 3 vārtus (dalīta 5-12 vieta NHL) nospēlējot 3/4 no sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).