Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Bitmanis: "Pārliecinošais rezultāts dos pārliecību"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bitmanis: "Pārliecinošais rezultāts dos pārliecību"
Pie norvēģu vārtiem cīnās Toms Bitmanis
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola izlase Četru Nāciju turnīru Vācijas pilsētā Lilientālē sākusi ar pārliecinošu 8:1 uzvaru pār Norvēģiju. Mača labākais spēlētājs Toms Bitmanis pēc cīņas atzina, ka šī spēle dos pārliecību pasaules čempionātā.

"Domāju, ka visiem spēlētājiem ir ļoti liela motivācija, degsme un vēlme izlikies par visiem 110 procentiem un pierādīt, attaisnot savu vietu izlasē. Vēl jo vairāk apzinoties, ka pēc mēneša pasaules čempionāts norisināsies mūsu pašu mājās. Spēlē pret norvēģiem bijām ļoti disciplinēti un centāmies izpildīt treneru doto spēles plānu. Labi, ātri un pārliecinoši spēlējām ar bumbiņu, uz ko arī treneri centās likt galveno akcentu. Uzvarējām divcīņas, kā arī labi spēlējām aizsardzībā, atdodot sevi visu jebkurā cīņas situācijā visu 60 minūšu garumā."

Vaicājot vai tik pārliecinoša uzvara neilgi pirms pasaules čempionāta, kurā atkal būs jātiekas ar Norvēģijas izlasi, neizspēlēs ļaunu joku ar Latvijas izlasi, Bitmanis noskaņots optimistiski: "Manuprāt, šāds rezultāts atstās tikai pozitīvas sekas. Esam guvuši pārliecību pār savām spējām un vienlaikus esam likuši norvēģiem saprast savu vietu, likt viņiem baidīties no mums arī čempionāta laikā. Tas arī bija mūsu kapteiņa aicinājums, motivējot komandu šai cīņai."

Latvijas izlasei Vācijas pilsētā Lilientālē ieplānotas vēl divas spēles – sestdien pulksten 20:00 ar laukuma saimniekiem vāciešiem un svētdien jau 11:00 pēdējā cīņa pret Dānijas izlasi.