Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Petkoviča zaudē Vimbldonas finālistēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Petkoviča zaudē Vimbldonas finālistēm
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko "Grand Slam" sezonu pabeidza ar zaudējumu "US Open" dubultspēļu turnīra 2. kārtā, kopā ar Vācijas tenisisti Andrea Petkoviču Ņujorkā divos setos piekāpjoties ar trešo numuru izliktajam Ungārijas un Kazahstānas duetam Timeja Baboša/Jaroslava Švedova – 2:6, 4:6.

Baboša un Švedova ir labi saspēlēts duets, kas sezonas kopvērtējumā atrodas augstajā 4. vietā un šovasar sasniedza Vimbldonas finālu, tajā piekāpjoties titulētajām māsām Viljamsām. Švedova ir 2010. gada "US Open" čempione, pirms sešiem gadiem Ņujorkā uzvarot kopā ar Vanju Kingu.

Ostapenko un Petkovičai vienīgā priekšrocība sestdienas mačā bija mazāka slodze turnīra sestajā dienā. Kamēr viņas vienspēļu turnīrā izstājās jau pirms vairākām dienām, Baboša un Petkoviča pirms dubultspēļu turnīra 2. kārtas mača aizvadīja vienspēļu turnīra mačus. Atgriežoties kortos dažas stundas vēlāk, tika apliecināts favorītu statuss dubultspēlē. Ostapenko un Petkoviča 2. setā no 4:2 zaudēja četrus geimus pēc kārtas.

Petkoviča Aļonai bija sezonas trešā pāriniece "Grand Slam" turnīros. Ostapenko Austrālijā un Francijā jau 1. kārtā zaudēja kopā ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu, bet Vimbldonā kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu tika līdz 3. kārtai. Vienas kārtas pārvarēšana Ņujorkā ļāva iegūt 130 reitinga punktus un 12 250 dolāru prēmiju.

Aļonai aiznākamajā nedēļā plānots sākt karjeras pirmo Āzijas tūri, kur pirmās sacensības būs 12. septembrī Tokijā startējošais "International" sērijas turnīrs.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-04 08:25, pirms 8 gadiem
Vai tik Petkoviča spēles laikā nenervozēja, ka nedabū ar bumbiņu pa galvu...