Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Kvitovas uzbrukumam pārbaudījums pret Kerberes aizsardzību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitovas uzbrukumam pārbaudījums pret Kerberes aizsardzību
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Svētdien Ņujorkā tiks izspēlēts pa četrām 4. kārtas spēlēm gan vīriešu, gan sieviešu vienspēļu sacensībās. Dienas mača gods ticis Petras Kvitovas un Andželikes Kerberes cīņai.

Sieviešu turnīrā šodien no četrām spēlēm divās gaidāma ļoti dažādu spēles stilu sadursme. Agresīva uzbrukuma tenisistes ar tendencēm sakrāt ļoti daudz kļūdas sacentīsies ar aizsardzības spēlētājām, kurām būs jāpaļaujas uz ļoti nekvalitatīvu izpildījumu korta otrajā pusē, jo tā būs viņu vienīgā cerība uz uzvaru.

Petra Kvitova septīto reizi sacentīsies ar Andželiki Kerberi. Savstarpējās cīņās ir neizšķirts 4-4, Kerberei uzvarot pēdējos divus mačus. Gandrīz visi bijuši ļoti sīvi, sešās no astoņām cīņām uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti. Tikmēr Medisonai Kīsai būs pirmā pieredze, spēlējot pret Karolīnu Vozņacki.

Pagājušā gada pārsteidzošā fināliste Roberta Vinči šogad Ņujorkā ieradās sliktā formā, bet otro gadu pēc kārtas "US Open" tikusi pie ļoti veiksmīgas izlozes. Lai tiktu līdz 4. kārtai, viņai bija jāuzvar Anna Lēna Frīdsama, Kristīna Makheila un Karīna Vithefta. Arī ceturtā pretiniece rangā atrodas daudz zemāk, turklāt Ļesja Curenko pirmoreiz "Grand Slam" turnīros tikusi tik tālu. Vinči Ukrainas tenisisti februārī ar 6:2, 6:1 sagrāva Dohā. Par Anastasijas Sevastovas un Johannas Kontas maču plaši var izlasīt šeit.

Vīriešu turnīra galvenais favorīts Novaks Džokovičs Ņujorkā ieradās ar veselības problēmām. Pirms turnīra viņam bija kreisās plaukstas locītavas savainojums, bet pirmajā mačā pret Ježiju Janoviču problēmas ar labo roku. Serbijas tenisists šonedēļ spēlējis ļoti maz – pirmdien četros setos uzvarēts Janovičs, bet kopš tā laika nospēlēti tikai seši geimi jeb vidēji viens geims dienā kopš turnīra pirmā mača!

No 2. kārtas viņš bija brīvs, jo rokas savainojuma dēļ spēlēt nevarēja Jirži Veselijs, bet 3. kārtā tikai sešus geimus pret čempionu izturēja kājas savainojuma upuris Mihails Južnijs. Džokovičam 4. kārtā bija gaidāms Džona Isnera servju pārbaudījums, taču Novakam jau atkal paveicās, jo Isners nemācēja uzvarēt Kailu Edmundu, kurš Džokovičam noteikti būs parocīgāks pretinieks, turklāt pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" 4. kārtā. Abi martā tikās Maiami "Masters 1000" turnīrā, kur Džokovičs uzvarēja divos setos ar 6:3, 6:3.

Lieli favorīti savos mačos ir arī Rafaels Nadals un Gaels Monfīss, kuriem pretiniekos attiecīgi Luka Puije un Markoss Bagdatis, bet sīvāka cīņa gaidāma Žo-Vilfrīda Tsongas un Džeka Soka mačā. Abiem tā būs otrā tikšanās, pirmā vilties nelika, jo pagājušā gada maijā Madridē notikušajā mačā uzvarētājs tika noskaidrots tikai izšķirošā seta taibreikā, un Tsonga tajā mačā bija pārāks ar rezultātu 6:3, 1:6, 7:6(4). Soks "Grand Slam" turnīros vēl ne reizi nav bijis tālāk par 4. kārtu.

Šodienas spēļu programma atrodama šeit. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-04 12:06, pirms 8 gadiem
Ekspertam jāmācās līdz 10 skaitīt
Petrai šodien liela diena - viņa teorētiski var izšķirt dažu rekordu likteni. No otras puses, ideālajā variantā Serēna pati lai uzvar Angeliki finālā.
Nole kā parasti bulšits, kautkā aizmuļļājas līdz finālam un tur cietu seju uzvar.