Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Satoranskis: ''Pret Latviju mums nebūs psiholoģiska pārsvara"

Satoranskis: ''Pret Latviju mums nebūs psiholoģiska pārsvara"
Tomāšs Satoranskis pret latviešiem "Arēnā Rīga"
Foto: AFP / Scanpix

Viens no Čehijas basketbola izlases līderiem Tomāšs Satoranskis īsā intervijā portālam FIBA.com ir atzinis, ka komandas pērnā gada uzvara pret Latviju nedod Čehijai psiholoģisku pārsvaru gaidāmajā abu izlašu spēlē 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

FIBA.com: Jūsu pirmā spēle kvalifikācijas turnīrā ir pret Latviju, komandu, kuru jūs pieveicāt pirms desmit mēnešiem Eiropas čempionātā, tādējādi iegūstot ceļazīmi uz šo turnīru. Vai jums ir psiholoģisks pārsvars šajā duelī, vai arī jūs uztraucieties, ka Latvija tieši varētu vēlēties atriebties?

Satoranskis: Mums nav psiholoģiska pārsvara, šis ir pavisam jauns izaicinājums. Varbūt viņi ir domājuši par atriebību, bet šī ir jau cita spēle. Par spīti zaudējumam Latvija arī izcīnīja ceļazīmi uz šo turnīru. Mēs esam trenējušies tikai dažas dienas un tik īss sagatavošanās posms nav tipisks šādam lielam turnīram. Komandas ķīmiju vēl tikai uzlabot palīdz pēdējie gadi un fakts, ka pazīstam viens otru jau ilgu laiku. Mēs labi zinām Latvijas izlasi, zinām, ka tā ir laba komanda, un viņi arī zina mūs, jo neviena komanda nav izteikti mainījusies. Tāpēc es domāju, ka spēli izšķirs mazas detaļas.

FIBA.com arī atgādināja lasītājiem, ka neviens cits spēlētājs no Belgradas kvalifikācijas turnīra nav spēlējis tik daudz basketbolu pēdējo 12 mēnešu laikā, kā Satoranskis. Čehijas saspēles vadītājs nav atpūties kopš pagājušā gada jūlija, kad sāka gatavoties Eiropas čempionātam ar savu valstsvienību. Šīs sezonas pēdējo spēli “Barcelona” komandā Satoranskis aizvadīja 22. jūnijā un tikai tad pievienojās savas valsts izlasei.

FIBA.com: Būsim godīgi, ja kāds tev pēc tik garas sezonas piedāvātu dzīves labāko atvaļinājumu augustā ar nosacījumu, ka tu nebūsi pat tuvumā Rio, tev būtu kārdinājums piekrist, vai ne?

Satoranskis: Tā nebija vienkārši gara sezona, tā bija pārāk gara sezona, bet es tāpat noteikti izvēlos Rio. Es šobrīd esmu 24 gadus vecs un mana karjera vēl ilgs vairākus gadus, bet nekad nevar zināt, vai varēšu tikt pie šādas iespējas nākotnē. Es izvēlos olimpiskās spēles pāri visam.

FIBA.com: Vai tu turpini sev atgādināt, ka tu esi daļa no komandas, kas varētu ieiet Čehijas basketbola vēsturē, vai arī tu koncentrējies tikai uz tagadni? Kura pieeja tev pašam šķiet labāka?

Satoranskis: Mēs esam ļoti lepni par to, ka esam šeit. Cīnīties par vietu olimpiādē ir vēsturisks panākums, tas ir kā sapņa piepildīšanās. Tagad mums ir nepieciešams atdot visus savus spēkus, lai sapni varētu turpināt. Man šķiet, ka mums vajag balstīties uz šo lepnumu, bet turpināt sapņot un atcerēties, ka dalība olimpiskajās spēlēs ir sportista lielākais sasniegums.

FIBA.com: Tu jau gadiem ilgi esi centies popularizēt čehu basketbolu. Vai esi domājis par efektu, ko Čehijā radītu veiksmīga spēle turnīrā un izcīnīta ceļazīme uz olimpiādi?

Satoranskis: Pateicoties tam, ko izdarījām pērn Eiropas čempionātā, mums jau ir daudz līdzjutēju un es domāju, ka basketbolam vēl lielāku stimulu dotu tas, ka mēs būtu vienīgā komandas sportu pārstāve Rio olimpiādē. Mēs galvenokārt cīnāmies par mūsu komandu, bet vēlamies arī popularizēt basketbolu Čehijā.

Izmantotie resursi:
FIBA.com

  +3 [+] [-]

, 2016-07-05 09:23, pirms 8 gadiem
Satoranskim ar attieksmi pret OS viss kartiiba :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-05 12:58, pirms 8 gadiem
Pret Latviju jums būs zaudējums!!