Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ojārs Siliņš: "Latvijas izlasē visi ir ļoti sakarīgi džeki"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ojārs Siliņš: "Latvijas izlasē visi ir ļoti sakarīgi džeki"
Ojārs Siliņš: pieci punkti, piecas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni uzvarā pār Japānu
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Trīs Latvijas basketbolisti – Ojārs Siliņš, Ingus Jakovičs un Anžejs Pasečņiks – sestdien, 4. jūlijā, Belgradā aizvadīja pirmo oficiālo spēli FIBA turnīros valstsvienību līmenī, katram gūstot punktus uzvarā pār Japānu. Sportacentrs.com pēc spēles aprunājās ar Ojāru Siliņu.

Kā izdevās pirmā spēle?
Patīkams iznākums. Sākums nebija pats vieglākais, taču dažās minūtēs spējām salauzt pretiniekus. Galvenais ir turpināt spēlēt savu spēli gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Pieturēties pie savas spēles, vienkāršās lietas darīt efektīvi.

Izskatījāties ātrāki par japāņiem visas spēles garumā.
Japāna nebija tik ātra izlase, kā visi saka. Šoreiz tā nebija. Mēs bijām labi koncentrējušies, turpinot spēlēt savu spēli arī pie lieliem plusiem. Uzdevums ir turpināt gatavoties svarīgākām spēlēm.

Uzvara ar 40 punktu pārsvaru paver ceļu uz pusfinālu. Treneri aicināja uzvarēt ar lielu pārsvaru?
Treneri teica, ka mums jāturpina uzlabot savu spēli. Lai turpinātu progresēt cīņās pret tādiem pretiniekiem kā Serbija vai Čehija, svarīgs ir katrs uzbrukums, katra aizsardzība. Mums jābūt gataviem 40 minūtes nospēlēt augstā līmenī.

Kā esi iejuties izlasē?
Čaļi mani uzņēmuši ļoti labi. Latvijas izlasē visi ir ļoti sakarīgi džeki, nebija grūti iejusties. Jāturpina trenēties un spēlēt, lai laukumā saprastu, kas ir kas. Pagaidām viss kārtībā. Jāturpina kapāt!

Anžejs vakar teica, ka gulta par mīkstu. Tava gulta ir pietiekami gara?
Ar gultu un miegu viss kārtībā. Esmu labi izgulējies, lai varētu koncentrēties spēlēm.

Vai ir spēlētājs, kurš pirms treniņiem dzen jokus?
Komandā ir daudzi džeki, kuri var to izdarīt. Bērzs (Kaspars Bērziņš) ir viens no tiem, kurus var izcelt, taču pats domāju, ka to var visi.

Esi priecīgs par draudzenes klātbūtni?
Klāt ir gan draudzene, gan brālis (Andrejs Siliņš, Sportacentrs.com žurnālists). Jūtu viņu atbalstu. Belgradā ieradušies daudz latviešu un tas ir patīkami. Rīt mums tikpat ļoti vajadzēs viņu atbalstu.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-04 21:56, pirms 8 gadiem
Kurš vislabāk ar sērkociņiem darbojas, lai uguni iekurtu koridorī, kuram vislabāk vēders iziet, lai ied*rstu dušā?

  +3 [+] [-]

, 2016-07-04 22:14, pirms 8 gadiem
Četri Latvijas basketbolisti – Ojārs Siliņš, Ingus Jakovičs, Anžejs Pasečņiks un Aigars Šķēle – sestdien, 4. jūlijā, Belgradā aizvadīja pirmo oficiālo spēli FIBA turnīros.
Belgradā laikam alkohols na haļavu žurnālistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-04 23:20, pirms 8 gadiem
Ja arī te bija domāta tikai vīru izlase, tad arī nav tiesa. Aigars Šķēle piedalījās 2015. gada EČ kvalifikācijas turnīrā. Tas tā kā arī būtu pieskaitāms pie oficiāliem.
Veiksmi mūsējiem pret čehiem un galvenais, pēc tam!