Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Federers devītajā Vimbldonas finālā sacentīsies ar Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers devītajā Vimbldonas finālā sacentīsies ar Džokoviču
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Vimbldonas finālā gaidāms septiņkārtējā čempiona Rodžera Federera un 2011. gada uzvarētāja Novaka Džokoviča duelis. Federers vietu savā devītajā Vimbldonas finālā nodrošināja ar uzvaru trīs setos pār Milošu Raoniču (6:4, 6:4, 6:4), bet Džokovičs ceļazīmi uz savu trešo finālu šajā turnīrā nokārtoja Grigora Dimitrova apspēlēšanu četros setos – 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7).

Džokovičs četros setos apspēlē Dimitrovu

Mača 1. seta rezultātu izšķīra viens slikts geims Grigora Dimitrova izpildījumā. Pirmo reizi spēlējot "Grand Slam" pusfinālā, Dimitrovs izgāza piekto geimu. Tas sākts ar rupju kļūdu pie tīkla, pēc kuras bulgārs nespēja savākties, pieļaujot vēl trīs nepiespiestās kļūdas un serves geimu zaudējot "sausā".

2011. gada čempionam Novakam Džokovičam ar vienu breiku pietika, lai viegli uzvarētu setā – 6:4. Džokovičs šajā setā servēja fenomenāli, tikai četras reizes netrāpot pirmo servi. Turnīra pirmais numurs pirmo servi trāpīja 19 reizes pēc kārtas no mača sākuma, kad beidzot pirmo reizi kļūdījās. Nole ar savu servi 1. setā zaudēja tikai četrus punktus.

Tik iespaidīgi servēt Džokovičs cīņas turpinājumā nespēja, kas Dimitrovam uzreiz deva iespējas. 2. setā pirmais servi gan zaudēja Dimitrovs, to izdarot jau trešajā geimā. Džokovičam palīdzēja veiksme un tīkls. Nākamajā geimā Novakam atkal stāvēja klāt veiksme. Dimitrovs pēc Džokoviča "forehand" sitiena tīklā ieguva pirmo breikbumbu, bet Dimitrovs tās izspēlē paslīdēja.

Pēc tam Džokoviča veiksmju sērija beidzās, sejokot apbrīnojamam tenisam Dmitrova izpildījumā. Bulgārs balto karogu neizkāra, piektajā geimā novērsa dubultbreiku (neļāva Džokovičam izvirzīties vadībā ar 4:1) un seta turpinājumā spēlēja ļoti agresīvi, bieži veiksmīgi izmantoja "slaisu" un ne vien atspēlēja breiku, bet daudz titulētākā pretinieka servi "lauza" divas reizes pēc kārtas. Džokovičs uzkrītoši bieži Dimitrovam piekāpās garajās izspēlēs, bez tam arī pārāk daudz kļūdījās vienkāršās situācijās. Dimitrovs otro breiku nokārtoja ar "dropšotu", pēc tam izservējot setu – 6:3.

Džokovičs 3. setā mainīja taktiku, biežāk dodoties pie tīkla. Pirmajos divos setos kopā viņam tikai seši izgājieni pie tīkla, bet 3. setā 19! Novaks uzvarēja lielāko daļu no šiem punktiem (10/19), bet septītajā geimā viņu šāda taktika iegāza – trīs kļūdas pie tīkla un jāatspēlē breikbumba. To Džokovičam izdevās izdarīt ar lielisku "bekhenda" sitienu pa līniju. Korta pretējā pusē esošais Dmitrovs nepaspēja tikt klāt bumbiņai. Seta uzvarētājs kļuva zināms tikai taibreikā, kuru Grigors nospēlēja ļoti slikti – divi "bekhenda" sitieni tīklā un dubultkļūda un pozitīvu iznākumu cerēt neļāva. Džokovičš 3. setā tādējādi bija pārāks ar 7:6(2), nokļūstot tikai viena uzvarēta seta attālumā no fināla.

Abi tenisisti šodien ļoti daudz slīdēja! AFP Photo.

Maču klātienē skatoties Marijai Šarapovai, Dimitrovs 4. seta trešajā geimā izcēlās ar trim dubultkļūdām pēc kārtas, bet "sauso" breiku noformēja ar "forehand" sitienu autā – 2:1 Džokoviča labā. Novaks breiku nespēja nostiprināt. Pēc "forehand" auta izdevās atspēlēt vienu breikbumbu, taču tad sekoja vēl viens neprecīzs sitiens Noles izpildījumā, un Dimitrovs ieguva otro iespēju geimā. Džokovičs izpildīja saīsināto sitienu, Dimitrovs tika bumbiņai klāt, to pa diagonāli raidot pāri tīklam – 2:2.

Dimitrovs piektajā geimā ar lielisku servēšanu atspēlēja divas breikbumbas, Džokovičs nākamajā geimā novērsa trīs. Dimitrovam iespēja bija tikai vienā gadījumā, taču viņš to palaida garām izsitot autā. Dimitrovs desmitajā geimā (pie 5:4 uzņemšanā) vairākas reizes lieliski uzbruka un ar perfektu spēli pie tīkla ieguva setbumbu. Džokovičam talkā nāca laba pirmā serve. Arī šajā setā tika spēlēts taibreiks, Dimitrovam tajā vajadzēja uzvarēt, taču nebija lemts. Dimitrovs pēc divām Džokoviča "forehand" kļūdām ieguva divus minibreikus un vēlāk bija vadībā ar 6:3.

Džokovičs vēl divas setbumbas atspēlēja ar savu servi, bet trešo taibreikā un kopumā ceturto setā novērsa, kad servēja pretinieks. Džokovičam izdevās noorganizēt veiksmīgu garo izspēli. Grigors ar dubultkļūdu iedeva Džokovičam mačbumbu, kuru pēc tam pats atspēlēja ar apvedošo sitienu. Nākamos divus punktus paņēma Džokovičs, izvairoties no piektā seta spēlēšanas – 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7).

Džokovičs Vimbldonas finālā spēlēs trešo reizi. 2011. gadā viņš četros setos aspēlēja Rafaelu Nadalu, bet pērn trīs setos zaudēja Endijam Marejam. Noles pretinieks svētdien gaidāmajā titula cīņā būs septiņkārtējais čempions Rodžers Federers kurš ar 6:4, 6:4, 6:4 izskoloja pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā spēlējušo Kanādas pirmo numuru Milošu Raoniču.

Federers izskolo Raoniču

Federers katrā setā ieguva pa vienam breikam. Raoničs pirmo reizi savu servi zaudēja jau mačā pirmajā geimā. Šveicietim breika iespēja dota ar dubultkļūdu, kurai sekoja "forehand" auts. Abos nākamajos setos Raoničs izturēja līdz devītajam geimam. Gan 2., gan 3. setā Milošs devītajā geimā nokļuva iedzinējos ar 0:40. Pirmajā gadījumā Raoničs atspēlēja divas breikbumbas, bet Federers trešo realizēja ar "bekhendu" pa līniju. Savukārt 3. seta priekšpēdējā geimā Raoničs atspēlēja tikai vienu breikbumbu (ar eisu), pēc tam izsitot autā ar "forehand".

Raoničs Federeram zaudēja piekto reizi tikpat mačos. Milošs Rodžeru šajās piecās cīņās nobreikojis tikai vienreiz. Šodien Raoničam bija tikai viena breikbumba, kuru Federers 1. setā atspēlēja ar labu pirmo servi. Šodien gūtā uzvara Federeram ļaus pirmdien rangā pacelties uz 3. vietu, atkal kļūstot par Šveices pirmo numuru.

Federers devīto reizi (7-1) spēlēs Vimbldonas finālā. Vienīgo zaudējumu Vimbldonas finālos viņš cieta 2008. gadā, kad piecos setos (7:9 piektajā) piekāpās Nadalam. Federers savstarpējos mačos pret Džokoviču vadībā ar 18-16. Šogad Federeram pret Noli divas uzvaras trīs mačos – Dubaijas un Montekarlo pusfinālos, bet Džokovičs bija pārāks Indianvelsas finālā. "Grand Slam" turnīros Federers vadībā ar 6-5, Vimbldonā vienīgais mačs abiem bija 2012. gadā pusfinālā, kad Federers uzvarēja četros setos.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-04 18:19, pirms 10 gadiem
Es slīdēju pa slidotavu.... Nike vienmēr ir bijuši sūda apavi

  +2 [+] [-]

, 2014-07-04 18:24, pirms 10 gadiem
Novaks tagad the best. Gaidu finālu. Cerams ar Federeru.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-04 18:36, pirms 10 gadiem
Super!! Novaks lieliski tiek galā ar bliezējiem-Gulbis,Raoničs,Dimitrovs
Ļoti ceru ka finālā pretī būs Federers un būs ļoti interesants un kvalitatlivs mačs

     [+] [-]

, 2014-07-04 18:53, pirms 10 gadiem
Kopš kura laika tad Džokers spēlē ar Nike?

     [+] [-]

, 2014-07-04 19:15, pirms 10 gadiem
chipo rakstīja: Kopš kura laika tad Džokers spēlē ar Nike?
Grigors. Atstāja kortā.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-04 20:43, pirms 10 gadiem
Par Fedju finālā!

     [+] [-]

, 2014-07-04 21:21, pirms 10 gadiem
Abi izcili! Bet Nole piedod, šoreiz par 4ru bērnu tēvu!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-04 21:27, pirms 10 gadiem
Ļoti atbilstošs foto - lieliski raksturo maču Džoko-Dimitrovs Nole vēl arvien nepārliecina - viņam neraksturīgas kļūdas, kritieni, brīžiemm galīgs "gurdenums" u.t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-05 10:12, pirms 10 gadiem
chipo rakstīja: Kopš kura laika tad Džokers spēlē ar Nike?
Ja krekliņš ir no Nike, kāpēc lai apavi nebūtu? Bet vispār viņam viss pēc specpasūtījuma...