Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Aigars Nerips: Ārsti Tamanei atļāvuši sākt trenēties

Aigars Nerips: Ārsti Tamanei atļāvuši sākt trenēties
Zane Tamane valstsvienības darbā iesaistīsies pakāpeniski.
Foto: www.fibaeurope.com

Vairāku ārstu veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka Latvijas valstsvienības centra spēlētāja Zane Tamane pakāpeniski var atsākt treniņus. Valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips uzsver, ka spēlētājas atgriešanās ierindā netiks sasteigta un liela nozīme būs Zanes pašsajūtai.

Valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips:

"Savainojumu Zane guva WNBA treniņnometnes sākumā un tā dēļ nenostiprinājās Fīniksas kluba sastāvā. Atgriezusies Latvijā viņa  apstiprināja vēlmi palīdzēt izlasei, ja vien to ļaus veselības stāvoklis.

Attieksmes ziņā Zane ir izcils paraugs jaunajām basketbolistēm un jaunajiem basketbolistiem, un no savas - valstsvienības vadības - puses būsim  maksimāli piesardzīgi un saudzīgi.

Ārsti ir atļāvuši Tamanei sākt treniņprocesu, norādot, ka konkrētajā situācijā izšķiroša nozīme ir spēlētājas pašsajūtai. Tas nozīmē, ka iesim uz priekšu maziem solīšiem, pirmajās nodarbībās ļaujot Zanei darboties individuāla režīmā. Paralēli viņa jau piedalās videoseansos, lai iegūtu priekšstatu par komandas sadarbībām un taktiskajām shēmām. Papildus lemsim par Zanes līdzdalību komandas izbraukumā uz pēdējo pārbaudes tunīru Kauņā, kur no trešdienas līdz piektdienai spēlēsim ar Lietuvas, Spānijas un Zviedrijas izlasēm."

Zane Tamane Stambulas Fenerbahce sastāvā šogad kļuva par Turcijas čempioni un bija viena no labākajām centra spēlētājām sieviešu Eirolīgā. Latvijas valstsvienības sastāvā Zane piedalījusies 116 spēlēs, būdama viena no komandas līderēm četros Eiropas čempionātos un Pekinas olimpiskajās spēlēs. 


, 2012-06-04 13:57, pirms 12 gadiem
Beidzot laba ziņa arī basketbolā!!! Kā ir ar zvaigznīti Babkinu?
, 2012-06-04 14:19, pirms 12 gadiem
Edison rakstīja: Beidzot laba ziņa arī basketbolā!!! Kā ir ar zvaigznīti Babkinu?
Babkinas veselības stāvoklis, iespējams, nupat ir strauji uzlabojies.
Tamanes parādīšanās kā pozitīvs impulss stimulē Babkinas veselību!
, 2012-06-04 16:05, pirms 12 gadiem
kur Tamane, tur Uzvara
, 2012-06-04 19:06, pirms 12 gadiem
kapēc tāre nav valstsvienībā???
, 2012-06-04 23:09, pirms 12 gadiem
zudusī paaudze....
Aija Putniņa: 12 punkti un 8 atlēkušās bumbas uzvarētā spēlē Turcijā.
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas basketbolistes ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas sieviešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017. gada sezonā. Katras spēlētājas vārdam un uzvārdam seko aizvadīto spēļu skaits, vidēji mačā gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā aktuālā statistika pēdējā spēlē: nospēlētās minūtes, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēlas un izcīnītās atlēkušās bumbas.
Sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies septīto reizi pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64
3

Sieviešu valstsvienībai deviņas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta

Latvijas sieviešu valstsvienība, gatavojoties jūnija otrajā pusē Čehijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Četras notiks Rīgā – pie mums viesosies Ukrainas izlases, kas kvalifikācijas turnīrā divreiz pieveica Eiropas čempioni Serbijas izlasi, kā arī Pekinas un Riodežaneiro olimpisko turnīru dalībniece Baltkrievijas komanda.
Latvijas sieviešu valstsvienība: septītais Eiropas čempionāta finālturnīrs pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Mārtiņš Zībarts: “Meklēsim iespējas pārsteigt pretinieces”

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīru sāks Prāgā, kur no 16. līdz 19.jūnijam D grupas turnīrā spēļu secībā sacentīsies ar Krievijas, Melnkalnes un Beļģijas komandām. Grupas turnīra uzvarētājas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvējas izspēlēs astotdaļfināla spēles ar C grupas (Francija Serbija Grieķija, Slovēnija) otro un trešo komandu.