Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"City" Mančestras sniegā atvēsina karstasinīgos parīziešus un pirmo reizi iekļūst ČL finālā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"City" Mančestras sniegā atvēsina karstasinīgos parīziešus un pirmo reizi iekļūst ČL finālā
Foto: EPA/Scanpix.ee

UEFA Čempionu līgas finālā pirmo reizi kluba vēsturē šovakar iekļuva Mančestras "City", kas savā laukumā ar 2:0 pieveica bez sava līdera Kilijana Mbapē spēlējošo Parīzes "Saint-Germain", divu spēļu summā uzvarot ar 4-1. Spēles otrajā puslaikā pie rezultāta 0:2 par rupjību sarkano kartīti saņēma Anhels Di Marija, bet abus vārtus "City" sastāvā guva Rijāds Marezs.

Pirms nedēļas Parīzē uzvaru ar 2:1 izcīnīja "City". Pirmajā puslaikā gan PSG spēja izvirzīties vadībā un līdz 60. minūtei izskatījās, ka varētu arī izcīnīt uzvaru pirmajā mačā, tomēr Mančestra atspēlējās un uzvarēja. Lai saglabātu cerības iekļūt nākamajā kārtā, parīziešiem vajadzēja šovakar gūt vismaz divus vārtus, taču uzdevumu vēl sarežģītāku padarīja fakts, ka komandas rezervē traumas dēļ palika līderis Kijians Mbapē. Šovakar Mančestrā futbolistus sagaidīja sniegoti laikaapstākļi, kas pamatīgi apgrūtināja spēju kontrolēt bumbu.

PSG pirmajā puslaikā pat bez Mbapē līdzīgi kā pirmajā mačā vairāk uzbruka, tomēr jau 11. minūtē "City" izvirzījās vadībā. Lielisku tālo piespēli uz kreisajā flangā esošo Zinčenko izdarīja vārtsargs Edersons. Ukrainas aizsargs vidū atrada Kevinu De Breini, kura sitienu no laukuma vidus bloķēja Florenzī, taču bumba nokļuva pie Rijāda Mareza, kurš noķēra pretkustībā esošo Keiloru Navasu un ieraidīja bumbu tālajā vārtu stūrī - 1:0.

Vistuvāk rezultāta izlīdzināšanai Parīze bija ap 20. minūti, kad tā tika pie divām izcilām izdevībām. Vispirms pie bumbas pēc stūra sitiena tika Markinjoss (tāpat kā pirmā mačā vienīgajos vārtos), tomēr šoreiz brazīlieša sitiens ar galvu lidoja pa vārtu pārlikni. Brīdi vēlāk "City" uzdāvināja vēl vienu iespēju, kad Bernardo Silva savā laukuma pusē uz līdzenas vietas pazaudēja bumbu, Edersons tajā brīdī bija izgājis no vārtiem, tomēr Anhela Di Marija sitiens no aptuveni 30 metrem jau tukšos vārtos lidoja vien pārdesmit centimetrus garām vārtu stabam. Jau kompensācijas laikā pie sitiena no gandrīz tās pašas pozīcijas kā vārtu guvumā tika Marezs, šoreiz Navass atsita.

Otrā puslaika divus ļoti bīstamus Fila Fodena sitienus minūtes laikā atvairīja Navass, bet otrā pusē Neimāra sitienu pretuzbrukumā pašaizliedzīgi bloķēja Zinčenko. Par spīti pārsvaram bumbas kontrolē, vārtu rāmī pirmajā stundā parīzieši tā arī nespēja trāpīt, bet intrigu sērijā 63. minūtē izbeidza Marezs, kurš pēc izcili izspēlēta pretuzbrukuma un lieliskas Fodena piespēles trieca bumbu vārtu tīklā - 2:0.

69. minūtē nervi neizturēja Di Marijam - Fernandinju izprovicēja argentīnieti, kurš atklāti uzkāpa pretiniekam uz kājas. PSG palika mazākumā, savas izredzes samazinot vēl vairāk. Asi turpināja spēlēt arī Marko Verrati, kurš vairākās epizodēs gandrīz nopelnīja savu otro dzelteno kartīti. Rupjības un domstarpības abu komandu starpā pieauga spēkā, taču spēles gaitu PSG lauzt nespēja. Trešos vārtus nespēja gūt Fodens, kurš trāpīja pa vārtu stabu. Parīze ne reizi netrāpīja vārtu rāmī, kamēr "City" pirmo reizi vēsturē iekļuva Čempionu līgas finālā.

UEFA Čempionu līgas pusfināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Real - Chelsea1:105.05
PSG - Manchester City1:20:21:4

  +1 [+] [-]

, 2021-05-04 23:58, pirms 3 gadiem
Dias tiešā nozīmē izslēdz PSG

     [+] [-]

, 2021-05-05 00:00, pirms 3 gadiem
Cerams izcīnīs kausu,ir pelnījuši pēc pēdējo gadu sāpīgiem zaudējumiem pret Lionu un Totenhemu.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-05 00:01, pirms 3 gadiem
PSG klauni. Marquinhos vienīgais ar sportsmanship, pārējie tik pa kājām mācēja sist

  -1 [+] [-]

, 2021-05-05 00:07, pirms 3 gadiem
nu PSG pasi ir vainigi, Neimars vispar nekads palika, iesist vartus neprot, visu tik pats velas izdarit kaut ari nekas vinam nesanak, brivsitienu ari nevienam citam nedod izpildit... City domaju neko neizcinis, ja pat finala tomer speles Chelsea nevis Real... lai naudas arabi aplauzas, PSG arabi jau aplauzas, paliek vel vieni

  -2 [+] [-]

, 2021-05-05 00:08, pirms 3 gadiem
PSG atveda sev līdzi sniegu tāpat kā uz Vāciju. Cerēja, ka sniegā var uzvarēt. Tāds neliels šoks bija, ka Manchester sniegs šodien

  +5 [+] [-]

, 2021-05-05 00:08, pirms 3 gadiem
skorpion777 rakstīja: nu PSG pasi ir vainigi, Neimars vispar nekads palika, iesist vartus neprot, visu tik pats velas izdarit kaut ari nekas vinam nesanak, brivsitienu ari nevienam citam nedod izpildit... City domaju neko neizcinis, ja pat finala tomer speles Chelsea nevis Real... lai naudas arabi aplauzas, PSG arabi jau aplauzas, paliek vel vieni
Tu to stāsti tā kā Chelsea nebūtu tāds pats

  -2 [+] [-]

, 2021-05-05 00:09, pirms 3 gadiem
ir treneri un pārējie. manuprāt Početino, neskatoties uz iespējams labākiem spēlētājiem individuāli, kas viņam bija, izdarīja vienos vārtos....

     [+] [-]

, 2021-05-05 00:09, pirms 3 gadiem
Mbapē steidzīgi jāmūk no tā kluba, PSG izskatījās, ka grib ne tikai zaudēt, bet gan mērķtiecīgi satraumēt pretinieku spēlētājus. Cerams tiks izskatīta Di Marias sarkanās kartītes epizode un tiks piespriests liels naudas sods. Ļoti nesportiska epizode.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-05 00:12, pirms 3 gadiem
Kā jau minēju pēc 1/4 fināla spēlēm, PSG nebija nekādu variantu pārvarēt šo kārtu... viņiem vnk paveicās, ka Bayern bija krietni novājinātā sastāvā...
Slēpts komentārs: skorpion777

  +4 [+] [-]

, 2021-05-05 00:29, pirms 3 gadiem
skorpion777 rakstīja: nu tomer tas nav naudas proekts ka PSG un City
Chelsea un nav naudas projekts? Hmmm,labs joks . Laikam nezini kas notika 2004.gadā ar Chelsea

  +1 [+] [-]

, 2021-05-05 00:36, pirms 3 gadiem
Dias ir absolūts monstrs, viņam būtu jādod labākā Premjerlīgas spēlētāja balva. Viņa efekts uz City aizsardzību vismaz tāds pats kā Van Deikam bija uz Pool.
Un Peps fenomenāli uzminēja ar Zinčenko kreisajā aizsardzības malā. Tā bija labākā Zinčenko spēle, ko esmu redzējis.
Slēpts komentārs: dakots

  +1 [+] [-]

, 2021-05-05 00:46, pirms 3 gadiem
Dias bija fenomenals sodien.

Pa lielam bez variantiem sodien PSG. Verati gan ir monstrs, lieliska spele ka jau parasti vinam. Bet viens nav cinitajs - parejie pussargi/uzbruceji sodien ipasi nepalidzeja.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-05 00:55, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: nu, nepatīk man šis MC...konkrēta nepatika bez redzama iemesla...ok, pret MU kā Liverpool fanam man ir naids un mīla ka pret bijušo sievu, bet MC vienkārši nepatīk...laikam jau tā nodevēja Sterlinga dēļ - ja šo izmestu laukā būtu normāla komanda kā neitrālam fanam...žēl par PSG...es tā gribēju papildlaiku un pendeles ar Navas un Edersonu!
Lasīt beidzu pie nepatīk-heiters gonna hate

  +2 [+] [-]

, 2021-05-05 10:37, pirms 3 gadiem
Nu nez, no gaidītā lielā dueļa tāda atraudziņa vien sanāca. Ja būtu Bayern, tad gan būtu bomba. Pat duelis pret Dortmundi šķita interesantāks.

  -3 [+] [-]

, 2021-05-05 12:59, pirms 3 gadiem
kad futbolā ieviesīs uzbrukuma laiku, kad jāseko sitienam pa vārtiem kā basītī vai rokas bumbā? paripina paripina pa perimetru, redz, tiesnesis paceļ roku. 20s laikā nav uzbrukuma vārtiem, atdod bumbu pretiniekam
spēle jau skaista, tikai kā skatītājs vairāk jūsmoju par tāda stila spēlēm kā PSG vs Bayern.

     [+] [-]

, 2021-05-05 13:07, pirms 3 gadiem
exsports rakstīja: kad futbolā ieviesīs uzbrukuma laiku, kad jāseko sitienam pa vārtiem kā basītī vai rokas bumbā? paripina paripina pa perimetru, redz, tiesnesis paceļ roku. 20s laikā nav uzbrukuma vārtiem, atdod bumbu pretiniekam
spēle jau skaista, tikai kā skatītājs vairāk jūsmoju par tāda stila spēlēm kā PSG vs Bayern.
man šķiet, ka vienīgais cilvēks, kas saka, ka Tu esi gudrs, ir tava mamma

     [+] [-]

, 2021-05-05 17:21, pirms 3 gadiem
nu tas bija joks, jo patīk Gvardiolas spēles izpratne un par City futbolu sāku fanot tieši viņa dēļ. tas ka citi netiek līdz viņa tiki takai ir pašu nespēja izpildīt organizētu presingu.
filgud, neapskaužu tavus tuviniekus (ja tādi ir, varbūt tikai uz papīra), tādu cirvi jejbogu negribētu pat tuvumā redzēt.