Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"City" otrajā puslaikā apgāž spēli ar kājām gaisā un uzvar Parīzē

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"City" otrajā puslaikā apgāž spēli ar kājām gaisā un uzvar Parīzē
Rijāds Marezs. Foto: REUTERS/Scanpix.ee

UEFA Čempionu līgas otrā pusfināla pirmajā spēlē Parīzē PSG spēja pirmā gūt vārtus un aizvadīja lieliskas pirmās 60 minūtes, tomēr astoņu minūšu Mančestras "City", pateicoties Kevina De Breines un Rijāda Mareza vārtu guvumiem, spēja atspēlēties un izcīnīt uzvaru - 2:1.

Šī vakara spēli Parīzē var sadalīt divos nogriežņos - līdz 60. un pēc 60. minūtes. Pirmajā stundā PSG rādija lielisku sniegumu un tās vadība varēja būt arī lielāka par 1:0, bet pēdējā mača trešdaļā "City" spēja izmantot retos momentus, un, ne bez veiksmes palīdzības, izcīnīja uzvaru izbraukumā.

Bukmeikeru vērtējumā par favorīti uz iekļūšanu finālā tika atzīta Mančestras "City", tomēr pirmajā puslaikā daudz bīstamāk uzbruka Parīzes "Saint-Germain", kas rezultējās arī gūtos vārtos. Īpaši bīstamus uzbrukumus PSG "City" vārtiem izdarīja pēc stūra sitieniem - pirmo pirti Parīze sakūra 13. minūtē, kad Mbapē pie sitiena netika, taču pēc sieniņas izspēlēšanas pie sitiena no lieliskas pozīcijas tika Neimārs, glāba Edersons.

Mājnieki turpināja uzbrukt, un 15. minūtē pēc vēl viena stūra sitiena izvirzījās vadībā. Ahmels Di Marija to izpildīja un ar centrējumu atrada komandas kapteini Markiņosu, kurš pēc atgriešanās no traumas atkal guva vārtus Čempionu līgā - 1:0. Brazīliešu aizsargs traumu guva pirmajā spēlē pret Minhenes "Bayern", vien brīdi pēc paša vārtu guvuma.

28. minūtē Parīze vēlreiz tika pie stūra sitiena un jau atkal izveidoja supermomentu - Leandro Paredess ar galvu aizsita pavisam nedaudz garām vārtu kreisajam augšējam devītniekam. Brīdi vēlāk Keilors Navass kļūdijās piespēlē soda laukuma tuvumā, tomēr aizsargi spēja briesmas nodzēst. PSG pirmajā puslaikā izpildīja vairāk sitienu (9:4, četri pret divi vārtu rāmī), bet pēdējās minūtēs pirmā reālā iespēja arī "City", kad Fils Fodens pēc vēl vienas parīziešu kļūdas savā laukuma pusē tika sitiena no soda laukuma vidus, tomēr uzsita virsū Navasam, kurš glāba.

Otrā puslaika sākumā pārsvaru bumbas kontrolē pārņēma Mančestra, tomēr pirmajās 15 minūtēs neko ievērības cienīgu nespēja izveidot. Tomēr 64. minūtē "City" ne no kā izlīdzināja rezultātu. Kevins De Breine centrēja soda laukumā, neviens no partneriem līdz bumbai neaizsniedzās, taču Navass nepareizi novērtēja bumbas trajektoriju un pēc tās atsitiena pret zemi ļāva tai ielidot vārtos - 1:1.

71. minūtē Parīze pārkāpa noteikumus tuvā soda laukuma tuvumā. Rijāds Marezs izpildīja soda sitienu, bumba lidoja pa spēlētāju sieniņu, taču Paredess un Kimpembe izlaida bumbu cauri tai. Navass līdz bumbai, kas lidoja vārtu otrā pusē, aizsniegties nespēja - 1:2. Astoņu minūšu laikā "City" spēli sagrieza ar kājām gaisā.

PSG situācija jau tā nebija patīkama, taču 77. minūtē tā palika vēl drausmīgāka. Idrisa Gveje no muguras iebrauca Ilkeja Gindogana kājā un saņēma sarkano kartīti. Mača izskaņā "City" pārsvaru palielināt nespēja, tomēr Parīzes situācija pirms atbildes mača pavisam noteikti nav patīkama - Mančestrā nākamotrdien būs jāatspēlējas no 1:2.

UEFA Čempionu līgas pusfināli

Pāris1. spēle2. spēle
Real - Chelsea1:105.05
PSG - Manchester City1:204.05

  -1 [+] [-]

, 2021-04-28 23:55, pirms 3 gadiem
PSG 1. Puslaiks izcils. Kas notika 2.? Šausmas.

Neimārs ir apbrīnojams spēlētājs. Tā tehnika un kreativitāte ir no citas planētas.

     [+] [-]

, 2021-04-28 23:58, pirms 3 gadiem
Izskatas, ka atkal bus anglu finals. Un EL ari...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-29 00:01, pirms 3 gadiem
Neimārs ir apbrīnojams spēlētājs, tas jā... bet tā viņa raudāšana par katru pieskārienu... vai nu viņš tēlo vai nu ir no porcelāna. Vairāk sliecos ka tēlo, jo nevar minūti vārtīties un pēc tam uzreiz skriet kā nekas nebūtu bijis. Tāpēc viņš arī daudziem besī
.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-29 00:03, pirms 3 gadiem
ReverssLV rakstīja: PSG 1. Puslaiks izcils. Kas notika 2.? Šausmas.

Neimārs ir apbrīnojams spēlētājs. Tā tehnika un kreativitāte ir no citas planētas.
Izskatās jau labi, bet šodien pilnīgi nekādas jēgas.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-29 00:07, pirms 3 gadiem
TGH,nebūs,Real toč izslēgs zilos.Te hvz,City var tikt finālā.

     [+] [-]

, 2021-04-29 00:10, pirms 3 gadiem
lūk, šīs spēles dotais adrenalīns neitrālam futbola skatītājam jau bija par kārtu augstāks kā vakardienas garlaicība...
De Bruines gols man atgādināja Laizāna golu turkiem tajā fenomenālajā spēlē...tiesa gan, Juris sita no standarta, bet beļģis no spēles, bet vārtsargi abos gadījumos nolohojās vienādi...un vēl jāsaka, ka vajadzēja sarkano iedot arī De Bruinem, tad spēle būtu uz 10!

     [+] [-]

, 2021-04-29 00:16, pirms 3 gadiem
..pēc cipariem likās, ka Navas nav atgriezies laukumā – City divi sitieni pa vārtiem un abi iekšā. pēc tam, protams, šie turpināja uzsist, bet Parīze neko. jāskatās, ko pēc nedēļas spēs.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-29 00:36, pirms 3 gadiem
Marca labs virsraksts par šo spēli-self sabotage-nevis City kaut ko iespēja šodien,bet PSG paši visu atveda,izsaiņoja un pasniedza.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-29 04:17, pirms 3 gadiem
PSG nodi.rsa vinnētu porciju.

     [+] [-]

, 2021-04-29 09:01, pirms 3 gadiem
Viss kārtībā. Kā komentētājs teica, trenerim pārtraukumā jāatrod risinājums, lai MC sakārto spēli, izdevās 😉
Tik kāpēc TV translācijā fonā tik daudz laida skaņu no mikrofoniem laukuma malā. Labāk jau tad PL spēļu pārraižu variants.

     [+] [-]

, 2021-04-29 10:41, pirms 3 gadiem
Otrais puslaiks bija labākā City performance, kādā šogad redzēta.