Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lasenbergs: "Pirms diviem gadiem nebiju vajadzīgs nevienam"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lasenbergs: "Pirms diviem gadiem nebiju vajadzīgs nevienam"
Edgars Lasenbergs. Foto: Renārs Koris

"Mana sieva – ar viņu kopā šajā dzīvē iespējams ir viss. Viņa man tic pat, ja netic neviens cits. Tic visa ģimene," basketbola kluba "Ogre" aizsargs Edgars Lasenbergs pēc vēsturiskas bronzas medaļas izcīnīšanas bija emocionāls, neizsakāmi priecīgs un pateicīgs saviem tuvākajiem cilvēkiem.

Ogre kļuva par pirmo klubu sešu sezonu laikā, kurš izcīnījis Latvijas medaļas tikai ar vietējiem spēlētājiem. Jēkabpils izmantoja attiecīgi divus un četrus leģionārus, Ventspilī 2016. gadā pa vienai spēlei aizvadīja vismaz septiņi ārzemnieki, “Baronam” 2017. gadā trīs un Jūrmalai pērn viens.

Tas kļuva iespējams, pateicoties tam, ka uzņēmās daudzi spēlētāji. “Play-off” kļuva par komandas zvaigžņu stundu – sešas uzvaras deviņās spēlēs – un tāda tā bija arī Edgaram Lasenbergam. Uzbrūkošais aizsargs vidēji 30:07 minūtēs guva 16,6 punktus, izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas un izdarīja 6,0 rezultatīvas piespēles.

Daugavas sporta nama un “Pārdaugavas/LU” audzēkņa loma īpaši pieauga pēc Rinalda Sirsniņa savainojuma. Lasenbergs izdarīja 12 piespēles pret VEF, savukārt bronzas sērijas otrajā spēlē Jūrmalā izcēlās ar 31 punktu un astoņām izprovocētām piezīmēm, liedzot pretiniekiem lauzt sēriju.

Vai šī bija viena no emocionālākajām spēlēm, kādas esi piedzīvojis?
Noteikti. Tagad varu droši to apgalvot un esmu laimīgs par iznākumu.

Cik ilgi vilkās 12 minūtes, kuras pavadīji ārpus zāles?
Kā 12 dienas. Augšā skatījos un gaidīju. Mīlu savus komandas biedrus – cienu viņus par tajā laikā izdarīto. Ja zaudētu spēli, uzņemtos atbildību par notikušo. Būdams projām no laukuma, domās atdevu viņiem visu savu enerģiju. Viņi nokārtoja spēli – paldies!

Mājas spēļu kapteinis Rinalds Sirsniņš pusfināla sērijas vidū bija spiests uz laiku izstāties. Kā tas ietekmēja tavu spēli?
Pieauga spēles laiks. Vairāk biju tendēts skatīties uz grozu, taču, ja ļoti vajag, varu novadīt saspēli. Rinalds deva daudz padomu, treneris Artūrs Visockis-Rubenis parādīja video – kur atdot piespēli, atrast brīvās vietas. Izdevās gan pret VEF, gan Jūrmalu. Paveicām kopīgu darbu – tas nebiju tikai es.

Edgars Lasenbergs: 57 punkti un 16 rezultatīvas piespēles bronzas sērijā. Foto: Renārs Koris

Lasenberga 31 gūtais punkts palīdzēja Ogrei lauzt sērijas otro spēli Kauguros

Trešās spēles 28. minūtē aizsargam nācās atstāt laukumu, taču komandas biedri nosargāja uzvaru

Ogre spēlē skaistu, rezultatīvu basketbolu. Pats jūti baudu tādā spēlē?
Pirms diviem gadiem nevienam nebiju vajadzīgs. Paldies Guntim Endzelam, kurš (2014.-2017. gadā) deva iespēju spēlēt Latvijas Universitātē un būt līderim! Paldies Kristapam Zeidam – Jūrmalas trenerim, kurš pagājušajā gadā man ticēja Valgā un uzņēma komandā.

Šovasar atkal biju bez kluba, jo Kristaps Zeids aizgāja no Valgas. Artūrs Visockis-Rubenis man uzrakstīja. Viņš mani zināja – es zināju, ka viņš man tic. Ja man treneris tic, jūtos kā zivs ūdenī. Īpaši šādā spēles stilā. Domāju, ka rezultāts ir redzams.

Komandai divi kapteiņi – Kristaps Dārgais, Rinalds Sirsniņš. Ko viņi dod?
Kapteiņu ieguldījums ir milzīgs – uz soliņa, laukumā, ģērbtuvēs. Forši, ka ir divi kapteiņi. Divatā vienmēr var atrast vajadzīgos vārdus, lai pavilktu komandu. Viņu artava panākumā ir ļoti liela.

Kristaps Dārgais un Rinalds Sirsniņš

Jūrmala bija neērts pretinieks regulārajā sezonā. Ar ko paņēmāt viņus bronzas sērijā?
Paņēmām ar sastāva stabilitāti – mums tik daudz nemainījās spēlētāji. Treneris vasarā zināja, ko grib no komandas. Nepateikšu, cik ilgi – taču neviena LBL komanda sen nav izcīnījusi medaļas tikai ar latviešu spēlētājiem. Treneris gribēja to pierādīt.

Nevaru to 100% apgalvot, taču esmu dzirdējis, ka Ogre tēmē uz spēlēšanu Eirokausos. Lai iegūtu jaunus sponsorus, treneris gribēja pierādīt, ka var uzvarēt, paļaujoties tikai uz vietējiem resursiem. Tas izdevās!

Kas ir Tavi tuvākie līdzjutēji?
Ģimene ir milzīgi fani. Mana sieva – ar viņu kopā šajā dzīvē viss ir iespējams. Viņa man tic pat, ja netic neviens cits. Mani vecāki man tic, māsīcas, krustmātes, draugi – šodien atbraukuši visi. Liels paldies viņiem par atbalstu!

  +3 [+] [-]

, 2019-05-05 00:55, pirms 5 gadiem
No 0:3 pagājušogad uz 3:0 šogad! Fantastika un pamatota realitāte, malači visi, kas komandā!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-05 11:02, pirms 5 gadiem
Domāju,ka Lasenbergs pēc šīs sezonas ir daudzu citu komandu treneru blociņos atzīmēts...

  -2 [+] [-]

, 2019-05-05 11:11, pirms 5 gadiem
Nu Lasenbergu it kaa Fenerbahce gribot uz Final 4 piesaistiit un naakamgad Pelikaani grib latvieshu treidu ar Ogri...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-06 02:13, pirms 5 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu Lasenbergu it kaa Fenerbahce gribot uz Final 4 piesaistiit un naakamgad Pelikaani grib latvieshu treidu ar Ogri...
Vēl tevi gribās pasūtīt d.i.r.s.t tur,kur jūties vislabāk - dīvānā