Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Fulham" līderim Mitrovičam par tiesneša grūšanu un apvainošanu astoņu spēļu sods

"Fulham" līderim Mitrovičam par tiesneša grūšanu un apvainošanu astoņu spēļu sods
Aleksandars Mitrovičs. Foto: AFP/Scanpix

Neatkarīga disciplinārlietu komisija piespriedusi Londonas futbola kluba "Fulham" uzbrukuma līderim Aleksandaram Mitrovičam astoņu spēļu diskvalifikāciju, bet galvenajam trenerim Marku Silvam – divu spēļu diskvalifikāciju.

Pirms izlašu pauzes "Fulham" FA kausa ceturtdaļfinālā Mančestrā bija tuvu sensācijai pret "United", tomēr galotnē salūza un zaudēja ar 1:3. Lūzums notika ap 70. minūti pie rezultāta 1:0 "Fulham" labā, kad Viljans ar roku atvairīja sāncenša sitienu un nopelnīja sarkano kartīti un 11 metru soda sitienu un noraidīti tika arī viņu aizstāvošais Mitrovičs un galvenais treneris Silva.

Jau uzreiz bija skaidrs, ka bargākās sankcijas draud vārtu guvējam Mitrovičam, kurš agresīvi runāja ar galveno tiesnesi un viņu acīmredzami pagrūda. Komisija lēma, ka serbam automātiski pienākošā trīs spēļu diskvalifikācija par agresīvu uzvedību ir pārāk maza un piesprieda vēl trīs mačus, bet vēl divu spēļu diskvalifikācija un 75 tūkstošu sterliņu mārciņu soda nauda viņam tika par tiesneša apvainošanu pēc sarkanās kartītes saņemšanas.

Tikmēr Silva par tiesneša apvainošanu, agresīvu žestikulāciju un mešanu asistentam ar ūdens pudeli sodīts ar divu spēļu diskvalifikāciju un 20 tūkstošu sodu. Portugālis gan noliedza, ka būtu metis ar pudeli. Savukārt "Fulham" klubs par futbolistu agresīvu uzvedību saņēmis 40 tūkstošu sodu.

"Fulham" pēc izlašu pauzes bez Mitroviča zaudēja Bornmutā (1:2), un serbam būs jāizlaiž arī mājas spēles pret "West Ham", "Leeds", "Manchester City" un "Leicester" un izbraukuma spēles pret "Everton", "Aston Villa" un "Liverpool". Viņa atgriešanās būs iespējama 13. maijā Sauthemptonā, un līdz sezonas beigām vēl būs palikušas spēles arī pret "Crystal Palace" un "Manchester United". Mitrovičs Premjerlīgā 21 spēlē ir guvis 11 vārtus, bet "Fulham" ar 39 punktiem 28 spēlēs ieņem desmito vietu – 11 punktus aiz Eirokausu zonas un 13 punktus priekšā izkrišanas zonai.

Izmantotie resursi:
https://www.thefa.com/news/2023/mar...


Fils Foudens. Foto: EPA/Scanpix
9

Mančestras ''City'' ceturto sezonu pēc kārtas triumfē Premjerlīgā

Šodien noslēdzošajā Anglijas Premjerlīgas kārtā tika noskaidrots, ka ceturto sezonu pēc kārtas par turnīra čempioni kļuvusi Mančestras ''City'', kas 38. kārtas spēlē ar 3:1 pieveica ''West Ham''. Divus vārtus uzvarētājiem guva Premjerlīgas sezonas labākais spēlētājs Fils Foudens.
Roberto De Dzerbi. Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix
1

De Dzerbi rīt pametīs Braitonas kluba galvenā trenera amatu

Itāļu speciālists Roberto De Dzerbi pēc rītdienas spēles pret Mančestras "United" neturpinās darbu Braitonas vienības galvenā trenera amatā, vēsta klubs.
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.