Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dārziņš atstāts malā Austrumu konferences 7.spēlē

Agris Suveizda

Dārziņš atstāts malā Austrumu konferences 7.spēlē
Lauris Dārziņš
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar Kazaņā tiek aizvadīta Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa Austrumu konferences septītā finālspēle, kura savā starpā tiekas vietējais "Ak Bars" un Čeļabinskas "Traktor". Diemžēl šajā mačā gan nepiedalās Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, kura vietu laukumā ieņēmis Jevgēņijs Bodrovs.

Kazaņas "Ak Bars", kas regulārajā sezonā triumfēja Austrumu konferencē, līdz konferences finālam aizkļuva, attiecīgi četrās un septiņās spēlēs pieveicot Ņižņekamskas "Neftekhimik" un Ufas "Salavat Yulaev". Kazaņas klubam izdevās konferences finālsēriju sākt ar divām uzvarām savā laukumā, bet no Čeļabinskas "Ak Bars" atgriezās jau ar trešo uzvaru četros mačos. "Ak Bars" līdz uzvarai sērijā ir vajadzīga tikai viena uzvara, taču abās nākamajās spēlēs triumfēja "Traktor" - pagarinājumā Kazaņā (2:1) un ar 3:2 savās mājās.

Lauris Dārziņš pirmajās trīs finālsērijas spēlēs nepiedalījās, toties ceturtajā mačā atgriezās ar ļoti svarīgiem vārtiem, izraujot pagarinājumu, kurā "Ak Bars" vēlāk arī uzvarēja. Nākamajās divās cīņās Dārziņš gan palika bez rezultativitātes punktiem. Kopumā šajos trīs mačos Dārziņš guva vienus vārtus, nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu (+1, -1, 0) un pavisam izdarīja piecus metienus pa vārtiem. Dārziņa kontā arī divas soda minūtes, un Lauris uz ledus vidēji spēlē pavadīja 17 minūtes un 22 sekundes.

Regulārajā sezonā Dārziņš piedalījās 28 spēlēs, kuru laikā guva četrus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. Dārziņa rēķinā arī sešas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1. Vidēji laukumā Lauris pavadīja 11 minūtes un 41 sekundi. Gagarina kausa izcīņā Dārziņam deviņos mačos četri precīzi metieni, četras soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1. Izslēgšanas spēlēs Dārziņš vidēji uz ledus bijis 14 minūtes un 52 sekundes.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...