Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kad vārtsargs ir puse komandas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kad vārtsargs ir puse komandas
Māris Ronis aizvadījis savu pirmo sauso spēli virslīgā
Foto: Māris Greidāns ( MG Photo )

Elvi vīriešu florbola līgas pirmajās ceturtdaļfinālu spēlēs četras no astoņām labāko spēlētāju balvām saņēma komandu vārtsargi, apstiprinot teicienu, ka vārtu vīri ir puse no panākuma. Pēc spēlēm Sportacentrs.com jautāja viedokli visiem viņiem.

Spilgtāko maču pirmajā dienā aizvadīja "Betsafe Oxdog Ulbroka" vārtu vīrs Māris Ronis, kurš tika galā ar visiem pretinieku metieniem, pirmo reizi izslēgšanas turnīra mačos savos vārtos neielaižot nevienu bumbiņu: "Par sauso spēli sajūtas ir lieliskas, bet vēl lielāks prieks ir par komandas parādīto sniegumu aizsardzībā. Lielā mērā pateicoties komandas darbam aizsardzībā tika kaldināta šī sausā uzvara. Ceru, ka šī uzvara sniegs komandai lielāku pārliecību turpinājumā, jo neteikšu, ka spēle bija produktīva ar daudz metieniem. Tajā pašā laikā abas komandas savus uzbrukumus veidoja pietiekami bīstamus."

Mačs starp Ulbrokas un Valmieras komandām bija vienīgais, kur abu komandu vārtu vīri saņēma balvas kā labākie savās komandās. Arī zaudētāju pēdējā cerība Agris Rogainis sarunā ar Sportacentrs.com uzteica komandas spēli aizsardzībā: "Uzbrukumā neizdevās izveidot pietiekami bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, savukārt tos, kurus izveidojām, nepratām izmantot. Ar 12 metieniem ir par maz, lai tiktu pie uzvaras play-off spēlēs. Nākamajās spēlēs uzdevums ir vienkāršs – jāmet vairāk un jārealizē savi momenti, turklāt aktīvāk jācīnās divcīņās. Aizsardzībā nepieciešams saglabāt savu līmeni, jo vakar aizsardzība bija labā līmenī. Protams, vienmēr var uzlabot visus spēles komponentus."

Vārtsargs bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ ar 5:3 uzvaru pār "Rubeni" izslēgšanas turnīru ar uzvaru sāka "Talsu NSS/Krauzers", labākā spēlētāja balvu nopelnot Valteram Kasjaņenko: "Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ mēs izcīnījām uzvaru, bija mūsu pārliecinošā spēle aizsardzībā, ko esam demonstrējuši visas sezonas laikā, ielaižot vismazāk vārtu turnīrā. Spēles otrajā pusē dažās epizodēs sanāca nospēlēt neuzmanīgi, kā rezultātā nācās labot situāciju, tādējādi nopelnot nevajadzīgus noraidījumus."

Noteikti ne tik labas emocijas pēc spēles saņemot labākā spēlētāja balvu bija "Kurši/Ekovalis" vārtsargam Edgaram Rimarenko, kura 31 atvairītais metiens neglāba komandu no visai smaga 3:9 zaudējuma Cēsīs: "Bumbiņas kontrole bija līdzīga, taču bīstamāk un vairāk uzbruka laukuma saimnieki. Mēs īsti nebijām gatavi spēles sākumam un cēsnieki labi realizēja savas iespējas, uz ko mums neizdevās atbildēt ar to pašu. Pēc protokola spriežot, esam izdarījuši vien 15 metienus, pašam gan šķita, ka puiši meta vairāk. Daudzi metieni gan lidoja garām vārtiem un arī sāncenšu aizsargi pašaizliedzīgi tupās priekšā mūsu raidījumiem. Turpinājumā saskaņotāk jādarbojas aizsardzībā un jāuzlabo momentu realizācija, tad uzvaras nekur neizpaliks."

No laukuma spēlētājiem pirmajā kārtā spilgtāko sniegumu nodemonstrēja "Lielvārde/FatPipe" uzbrucējs Sandis Mihailovskis un "Lekrings" florbolists Pēteris Trekše, katram tiekot pie trim vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Trekše savu sniegumu nevēlējās vērtēt, uzteicot visas komandas kopdarbu: "Spēli iesākām pārliecinoši, pirmajiem gūstot vārtus un pārņemot vadību noteikti vairoja mūsu pārliecību, ļaujot spēlēt brīvāk un atbrīvotāk. Otrās trešdaļas izskaņā sākām spēlēt nedaudz pavirši, kas noveda pie pretinieku gūtajiem vārtiem vairākumā. Trešajā trešdaļā sakārtojām pāris detaļas savā spēlē un novadījām to līdz uzvarai. Jāsaprot gan, ka vienas spēles rezultāts var būt maldinošs, tādēļ esam gatavi tam, ka katra spēle būs sīva līdz galam. Savu spēli nevēlos īpaši izcelt, manuprāt, viss sākas ar aizsardzību, kur mēs darbojāmies labi, tādējādi radās iespēja doties pretuzbrukumos."