Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV izlase Tokijas spēlēm plāno gatavoties vienotā burbulī ar Austrāliju un Spāniju

Agris Suveizda

ASV izlase Tokijas spēlēm plāno gatavoties vienotā burbulī ar Austrāliju un Spāniju
Donovans Mičels. Foto: Reuters/Scanpix

ASV vīriešu basketbola izlases direktors Džerijs Kolendželo ESPN atklājis, ka Tokijas olimpisko spēļu favorīte vēlas gatavošanās posmā rīkot tā saukto burbuli un uzaicināt uz to arī citas izlases, lai varētu aizvadīt pārbaudes spēles un amerikāņiem nebūtu jāspēlē tikai savā starpā.

Iepriekšējo trīs zeltu ieguvēja ASV pirms izlidošanas uz Tokiju plāno gatavoties Lasvegasā. ASV vēlas trenēties īpaši izveidotā burbulī, kurā dzīvotu arī Austrālijas un Spānijas izlases, šīm trim valstsvienībām aizvadot savstarpējās pārbaudes spēles.

Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra sākums plānots 24. jūlijā, bet ASV izlases treniņnometne varētu sākties 4. jūlijā – kad vēl nebūs noslēgušās Nacionālās basketbola izslēgšanas spēles, kurās pēdējam mačam vajadzētu tikt aizvadītam ne vēlāk kā 22. jūlijā pēc vietējā laika jeb praktiski pirms olimpisko spēļu turnīra sākuma.

Ņemot vērā Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēļu datumus, Kolendželo atklāja, ka ASV basketbola vadība ir griezusies ASV Olimpiskajā komitejā, Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā un pasaules basketbola vadošajā organizācijā FIBA, lai tiktu mainīti datumi, kuros jāiesniedz galīgie sastāvi, - ierasti tas būtu jādara dažas nedēļas pirms olimpiskajām spēlēm, kad vēl nebūs beigusies NBA sezona.

ASV jau ir uzzinājusi divas no trim pretiniecēm Tokijas spēļu grupu turnīrā. Amerikāņiem pretī stāsies Irāna un Francija, kurai ASV zaudēja 2019. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, bet apakšgrupas ceturtā dalībniece būs Viktorijas kvalifikācijas uzvarētāja – tātad amerikāņiem ir teorētiski iespējams duelis pret kaimiņiem kanādiešiem.

Vīriešu olimpiskais turnīrs

A grupaB grupaC grupa
IrānaAustrālijaArgentīna
FrancijaSplitas kvalifikācijaJapāna
ASVBelgradas kvalifikācijaSpānija
Viktorijas kvalifikācijaNigērijaKauņas kvalifikācija

Vīriešu olimpiskā kvalifikācija

PilsētaA grupaB grupa
ViktorijaGrieķija; Ķīna; KanādaUrugvaja; Čehija; Turcija
SplitaVācija; Krievija; MeksikaTunisija; Horvātija; Brazīlija
KauņaLietuva; Dienvidkoreja; VenecuēlaPolija; Slovēnija; Angola
BelgradaDominikāna; Jaunzēlande; SerbijaPuertoriko; Itālija; Senegāla

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/baske...