Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Miļuns: "Man laiks aiziet un dot iespēju citiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Miļuns: "Man laiks aiziet un dot iespēju citiem"
U20 PČ: Latvija - ASV
Foto: Matt Zambonin / worldjunior2017.com

U20 Latvijas izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns pēc izkrišanas no elites divīzijās atklāj, ka gatavs pamest savu posteni, jo uzdevums netika izpildīts.

Mačos par palikšanu U20 pasaules čempionāta elites divīzijā Latvijas izlase piedzīvoja divus zaudējumus pret pagājušā gada čempionvienību Somiju (1:2 un 1:4). Līdz ar to nākamajā gadā mūsu hokejistiem būs jācīnās par atgriešanos augstākajā sabiedrībā.

Ēriks Miļuns pēc pēdējā zaudējuma: "Mačā ar somiem mūs iegāza disciplīna, daudz spēka atņēma spēle mazākumā, bet vairākumā izveidojām maz momentu. Somi tomēr ir cita līmeņa komanda, ne velti pērn viņi bija čempioni. Tagad viņiem nebija, kur atkāpties, tāpat kā mums. Meistarība ņēma virsroku. Mums nebija kārtības, tāpēc nepārspējām augstāku klasi. Mēs gatavojāmies, ka neesam sliktāki un varam spēlēt viņu līmenī, mēģinot nepievērst uzmanību tam, ka viņi ir somi."

U20 pasaules čempionātā mūsu izlase brīžiem rādīja labu sniegumu, taču zaudēja visās spēlēs. "Neizpildījām uzdevumu palikt [elites divīzijā] - tas nozīmē, ka man laiks aiziet un dot iespēju citiem uzvarēt un tikt atkal. Man neizdevās saglabāt komandu elitē. Iemeslu daudz: gan objektīvu, gan subjektīvu. Šis turnīrs ir liela skola. Pateicu puišiem paldies par to, ka parādīja, ka mēs neesam tālu no tā visa. Pret ASV nospēlējām slikti tikai vienā periodā, ar Kanādu nospēlējām ne slikti. Katrā spēlē droši vien bija viens izšķirošais periods, kur mums pietrūka veiksmes. Tas nozīmē - ne viss ir tik tumšs mūsu hokejā, ir arī gaišais. Iekarojām skatītāju simpātijas. Šiem puišiem ir nākotne, bet dažiem no viņiem būs iespēja atgriezties elitē," norāda Latvijas izlases galvenais treneris.

Latvijas Hokeja federācija portālam Sportacentrs.com norādīja, ka līgums ar treneri Miļunu jebkurā gadījumā būtu beidzies un par jauna līguma piedāvāšanu vēl neesot lemts.

Izmantotie resursi:
championat.com

1 2 63 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2017-01-04 11:20, pirms 7 gadiem
Hārtlijs nav ar mieru trenēt arī U-20 par to pašu aldziņu? Laiks jau viņam pietiktu

  +1 [+] [-]

, 2017-01-04 11:23, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Hārtlijs nav ar mieru trenēt arī U-20 par to pašu aldziņu? Laiks jau viņam pietiktu
Hārtlija prioritāte ir NHL, diez vai viņš ilgāk par šī gada maiju būs Latvijas izlases treneris.

  +7 [+] [-]

, 2017-01-04 11:26, pirms 7 gadiem
tagad, galvenais ir laicīgi iecelt normālu treneri vietā (nevis kādu jauno puskoka lēcēju, kas vēl neko prātīgu nav trenējis), lai jau vasarā var pastrādāt uz pilnu klapi. Ideālā gadījumā jau tagad, lai jau februāra pauzē var pastrādāt (vai pat uzspēlēt kādā turnīrā) ar nākamā gada kandidātiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-04 11:29, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: tagad, galvenais ir laicīgi iecelt normālu treneri vietā (nevis kādu jauno puskoka lēcēju, kas vēl neko prātīgu nav trenējis), lai jau vasarā var pastrādāt uz pilnu klapi. Ideālā gadījumā jau tagad, lai jau februāra pauzē var pastrādāt (vai pat uzspēlēt kādā turnīrā) ar nākamā gada kandidātiem.
Tak galvenie spēlētāji spēlē otrpus okeānam un nerausies uz kaut kādiem lētajiem u-20 turnīriem. Līdzīgi jau ir ar lielo izlasi... 50% no sastāva tiek tikai uz pirms čempja atlasi, BET tā ir visām komandām, viss atkarīgs no ieliktajiem pamatiem, un pašu spēlētāju vēlmes kau tko sasniegt.

  -3 [+] [-]

, 2017-01-04 11:32, pirms 7 gadiem
Liepājā ir treneris Ļebedevs......

 +10 [+] [-]

, 2017-01-04 11:33, pirms 7 gadiem
Paldies par darbu! Šeit nav jāvaino treneris.Trenera palīgiem arī jādara savs darbs- Razgals vispar stav ta kā mēbele.Ja puiši nevar izpildīt trenera uzdevumus (vai negrib) tatad problema ir tur.Viss sākas ar iemetieniem un beidzas ar aizsardzību.Treneris uzdod- spēlētajs izpild vai ne.Tie nav u 14 vai u 16 , tie ir jau lielie cilvēki kuriem ir savas ambicijas vai apvainojumi , vai slikts garastavoklis., režima neieverošana un td.un t.p.Visās nelaimēs nevar vainot Miļunu- viņam ir pietiekoši liela pieredze darbā ar tada līmeņa spēlētajiem un tada līmeņa sacensībam.Vienīgi uzskatu ka komandai vajadzēja ņemt līdzi psihologu.

  +4 [+] [-]

, 2017-01-04 11:35, pirms 7 gadiem
Patīkami, ka treners uzņemas vainu un nenoveļ to uz spēlētājiem! Kādreiz netikām no C un B grupām ārā zaudējot Ukrainai un Polijai. Kur viņi ir tagad un kur mēs? Viss kārtībā, paldies vīri!

p.s. cerams, ka treners būs vietējais...

  +1 [+] [-]

, 2017-01-04 11:38, pirms 7 gadiem
Ko mēs sagaidīsim pavasarī ar U 18 ? Kadu darbu var paveikt treneris Smirnovs- kur viņš sevi ir pieradījis?Ko viņš ir trenējis- bērnus.Viņš saliks visus savus audzēkņus un citiem pat nebūs iespēja atradīties.Ir pēdējais laiks pardomam.Latvija nevar arī tur izgazties.

  -3 [+] [-]

, 2017-01-04 11:39, pirms 7 gadiem
Malacis Miļuns. Pēc tāda jāiet prom. Nespēj viņš jauniešus savākt

  -4 [+] [-]

, 2017-01-04 11:39, pirms 7 gadiem
Šahs rakstīja: Liepājā ir treneris Ļebedevs......
tik viņš nav neko no izlasēm trenējis. Bet idejiski - kāpēc ne?

  +3 [+] [-]

, 2017-01-04 11:39, pirms 7 gadiem
Godīgs solis no trenera puses.

Jāskatās kā Smirnovam pavasarī veiksies ar U18 - ja tur viss būs normāli, viņš varētu turpināt ar U20. Varbūt pat uz 2 gadiem. Jau pirmajā gadā daļa spēlētāju tur būs tie paši.

     [+] [-]

, 2017-01-04 11:40, pirms 7 gadiem
irsis rakstīja: Ko mēs sagaidīsim pavasarī ar U 18 ? Kadu darbu var paveikt treneris Smirnovs- kur viņš sevi ir pieradījis?Ko viņš ir trenējis- bērnus.Viņš saliks visus savus audzēkņus un citiem pat nebūs iespēja atradīties.Ir pēdējais laiks pardomam.Latvija nevar arī tur izgazties.
Smirnovu neviens šobrīd neņems nost. Paskatīsimies, ko viņš izdarīs.
Slēpts komentārs: Totss

  +7 [+] [-]

, 2017-01-04 11:51, pirms 7 gadiem
Totss rakstīja: Beidzot! Miļuns Latvijas hokejā ir tāda pat katastrofa kā Kazakevičs futbolā.
katastrofa esi Tu, ne Miļūns. Tavai zināšanai Miļūns ir 4 reizes vadījis U18 izlasi PČ - 2x viņš izveda izlasi no 1. divīzijas uz Eliti, 2x (kad izlase bija Elites grupā) viņš noturēja izlasi Elitē.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-04 11:51, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: tagad, galvenais ir laicīgi iecelt normālu treneri vietā (nevis kādu jauno puskoka lēcēju, kas vēl neko prātīgu nav trenējis), lai jau vasarā var pastrādāt uz pilnu klapi. Ideālā gadījumā jau tagad, lai jau februāra pauzē var pastrādāt (vai pat uzspēlēt kādā turnīrā) ar nākamā gada kandidātiem.
kas ta Tev pēķšņi notika? Visu veco, manuprāt, neko nesasniegušo, treneru gvardi tak tik ļoti aizstāvēji a tagad tā vienkārši bez garām aizstāvības runām Miļūnam, ļausies, lai pieņem jaunu treneri? Sak viņš jau mūs regulāri A grupā ieved utt. Puskoka lēceju mums nudien nevajag, bet tādu treneri, kas spēj ar potenciāli vienu no spēcīgākajiem u20 sastāviem neizkrist uz B grupu gan.

     [+] [-]

, 2017-01-04 11:52, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: tagad, galvenais ir laicīgi iecelt normālu treneri vietā (nevis kādu jauno puskoka lēcēju, kas vēl neko prātīgu nav trenējis), lai jau vasarā var pastrādāt uz pilnu klapi. Ideālā gadījumā jau tagad, lai jau februāra pauzē var pastrādāt (vai pat uzspēlēt kādā turnīrā) ar nākamā gada kandidātiem.

Kādā vēl februāra pauzē, ko Tu murgo? Pārsvarā visi līderi ir aizņemti ārzemju klubos. Šādiem turnīriem jābūt pavasarī vai vasaras beigās. Savukārt vasarā jābūt treniņnometnei...

  +3 [+] [-]

, 2017-01-04 11:53, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: katastrofa esi Tu, ne Miļūns. Tavai zināšanai Miļūns ir 4 reizes vadījis U18 izlasi PČ - 2x viņš izveda izlasi no 1. divīzijas uz Eliti, 2x (kad izlase bija Elites grupā) viņš noturēja izlasi Elitē.
Abrag, Miļuna ir daudz zināšanu par junioru hokeju. TOmēr būsim godīgi, viņš īsti nav treneris. Drīzāk sporta skolas vadītājs

     [+] [-]

, 2017-01-04 12:04, pirms 7 gadiem
Jāzvana Cicuram!

  -2 [+] [-]

, 2017-01-04 12:15, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Kādā vēl februāra pauzē, ko Tu murgo? Pārsvarā visi līderi ir aizņemti ārzemju klubos. Šādiem turnīriem jābūt pavasarī vai vasaras beigās. Savukārt vasarā jābūt treniņnometnei...
Pirmkārt, Eiropā februārī ir izlašu pauzes.
Otrkārt, kuri tad ir tie "pārsvarā visi līderi" no šo brīža U19 vecuma? ZAmerikā ir tikai Mitēns, Krastenbergs, Zeile, Bļugers, V.Egle, M.Komuls, varbūt vēl kāds.

  -2 [+] [-]

, 2017-01-04 12:15, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Abrag, Miļuna ir daudz zināšanu par junioru hokeju. TOmēr būsim godīgi, viņš īsti nav treneris. Drīzāk sporta skolas vadītājs
un kurš tad ir labāks Latvijā?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-04 12:18, pirms 7 gadiem
Smarcha rakstīja: kas ta Tev pēķšņi notika? Visu veco, manuprāt, neko nesasniegušo, treneru gvardi tak tik ļoti aizstāvēji a tagad tā vienkārši bez garām aizstāvības runām Miļūnam, ļausies, lai pieņem jaunu treneri? Sak viņš jau mūs regulāri A grupā ieved utt. Puskoka lēceju mums nudien nevajag, bet tādu treneri, kas spēj ar potenciāli vienu no spēcīgākajiem u20 sastāviem neizkrist uz B grupu gan.
par kādu B grupu Tu tur runā??? Latvija vēl tik uz 1. divīzijas A grupu izkrita, uz B grupu šogad izkrita norvēģi

     [+] [-]

, 2017-01-04 12:19, pirms 7 gadiem
Cicuru pa treneri..ja vel ir pulvers sauss!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-01-04 12:26, pirms 7 gadiem
Vai tiešām LV hokejā nav speciālistu, kas var izshēmot skaitlisko vairākumu? Vai tikai ūsains Čeļabinskas mužiks ir apveltīts ar šādu talantu?
Un neticēšu, ja kāds aizbildināsies ar meistarības trūkumu. 1,5 maiņas šajā izlasē tās ir gana, lai izspēlētu kādu zīmējumu. Viss, ko es redzēju, haotiska darbība vairākumā, un tā ir trenera nekompetence.
Ja nav mums tādu spečuku, var paņemt importu, kas novada kursus LV treneriem, kuri šo nodos tālāk aiļslidotājiem.

  -2 [+] [-]

, 2017-01-04 12:32, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Vai tiešām LV hokejā nav speciālistu, kas var izshēmot skaitlisko vairākumu? Vai tikai ūsains Čeļabinskas mužiks ir apveltīts ar šādu talantu?
Un neticēšu, ja kāds aizbildināsies ar meistarības trūkumu. 1,5 maiņas šajā izlasē tās ir gana, lai izspēlētu kādu zīmējumu. Viss, ko es redzēju, haotiska darbība vairākumā, un tā ir trenera nekompetence.
Ja nav mums tādu spečuku, var paņemt importu, kas novada kursus LV treneriem, kuri šo nodos tālāk aiļslidotājiem.
shēmot var cik gribi, tik nekas tur nesanāks, jau nav kad tās shēmas treniņos iespēlēt... Par to "paldies" LHF...

  -4 [+] [-]

, 2017-01-04 12:53, pirms 7 gadiem
Ja mērķis bija palikt Elitē, tad es liktu viņam turpināt tik ilgi, kamēr tur tiekam atkal. Turpināt par minimālo samaksu. Atteikšanās gadījumā varētu pārskatīt trenera sertifikātu.

  -2 [+] [-]

, 2017-01-04 13:10, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: par kādu B grupu Tu tur runā??? Latvija vēl tik uz 1. divīzijas A grupu izkrita, uz B grupu šogad izkrita norvēģi
piekasīties vārdiem un "skaldīt matus" Tev allaž labi ir sanācis ko ne vienmēr var teikt ar tava viedokļa pamatotības argumentēšanu

  -1 [+] [-]

, 2017-01-04 13:16, pirms 7 gadiem
Kādreiz jau Cicura atteicās vadīt jauniešu izlasi tāpēc ka sastāvs bija uzspiests no LHF puses. Varbūt tagad, ja ļautu pašam veikt izlases komplektāciju, un veselība vēl atļauj, viņš varētu piekrist. Kā nekā liela pieredze ķā jauniešu trenerim.

  -3 [+] [-]

, 2017-01-04 13:22, pirms 7 gadiem
RipaXXL rakstīja: Kādreiz jau Cicura atteicās vadīt jauniešu izlasi tāpēc ka sastāvs bija uzspiests no LHF puses. Varbūt tagad, ja ļautu pašam veikt izlases komplektāciju, un veselība vēl atļauj, viņš varētu piekrist. Kā nekā liela pieredze ķā jauniešu trenerim.
Cicuram jau >70, varbūt tomēr nevajag nabaga pensionāru trenkāt?

  +2 [+] [-]

, 2017-01-04 13:43, pirms 7 gadiem
Beresņevs ir bez darba...
Ir strādājis ar jauniešiem un sevi pierādījis.

     [+] [-]

, 2017-01-04 13:52, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: Beresņevs ir bez darba...
Ir strādājis ar jauniešiem un sevi pierādījis.
Nav slikts variants.

  -4 [+] [-]

, 2017-01-04 13:55, pirms 7 gadiem
marko_polo rakstīja: Abrag, Miļuna ir daudz zināšanu par junioru hokeju. TOmēr būsim godīgi, viņš īsti nav treneris. Drīzāk sporta skolas vadītājs
Saki vienkāršāk - fizruks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-01-04 14:12, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: shēmot var cik gribi, tik nekas tur nesanāks, jau nav kad tās shēmas treniņos iespēlēt... Par to "paldies" LHF...
Tikai nevajag! Čaļi kopā bija nedēļu. Nedēļas laikā iekalt dažas sistēmas var pat zilonis. 100% treneru vaina, ja nevar ieiet un nostāties zonā, izveidot kādu izspēli. Ja nevar iemest, tā ir meistarība, ja nevar ieiet zonā, vainīgs ir treneris. Ne jau futbolisti bija novākti šajā izlasē... Mācies, student!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 63 komentāri