Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karmelo un "Knicks" sakauj "Spurs", pārtrauc tās 7 uzvaru sēriju

Rolands Eliņš

Karmelo un "Knicks" sakauj "Spurs", pārtrauc tās 7 uzvaru sēriju
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) regulārās sezonas ietvaros spēli aizvadīja Sanantonio „Spurs” un Ņujorkas „Knicks” vienības. Pēc saspringtā pirmā puslaika spēles otrajā pusē dominēja „Knicks” basketbolisti un uzvarēja ar rezultātu 100:83, Karmelo Entonijam gūstot 23 punktus. Citā spēlē svarīgu uzvaru pār savu tiešo konkurenti Denveras "Nuggets" izcīnīja Minesotas "Timberwolves" (101:97), tiesa, savainojumu atkal guva Minesotas līderis Kevins Lavs.

Ņujorkā, „Madison Square Garden” arēnā viena otrai pretī stājās divas no šobrīd NBA spēcīgākajām komandām – vietējā „Knicks”, kura ieņem otro vietu Austrumu konferencē, un Sanantonio „Spurs”, kuri ir otrie rietumos. Ņujorkiešu rindās savu otro spēli sezonā gatavs aizvadīt bija Amare Stademairs, taču sākumsastāvā devās veterāns Markus Kembijs. Savukārt Sanantonio „Spurs”, kuri aizvadīja ceturto spēli piecās dienās, šoreiz izvēlējās savus līderus nepietaupīt. Pirmspēles intervijā „Spurs” trenerim Gregam Popovičam gan tika uzdots jautājums, vai viņš grasās atpūtināt savus spēlētājus līdzīgi kā bēdīgi slavenajā spēlē pret Miami "Heat", par ko Popovičs tikai pasmējās un noteica īsu „nē”.

Sākumsastāvi:

„Spurs”: Pārkers, Grīns, Leonards, Dankans, Spliters
„Knicks”: Kids, Brūvers, Entonijs, Čendlers, Kembijs

Pašā spēles sākumā Kavi Leonards pārkāpa noteikumus pret „Knicks” superzvaigzni Karmelo Entoniju, un trenerim Popovičam smiekli vairs nebija prātā. Popovičs pēc 13 aizvadītām spēles sekundēm nomainīja Leonardu, ar ļoti dusmīgu sejas izteiksmi kaut ko skaidroja viņam un pēc pāris sekundēm atkal sūtīja laukumā.

Šis nedaudz amizantais atgadījums iezīmēja visa pirmā puslaika gaitu – abas komandas iesaistījās bezkompromisa cīņā ar uzsvaru uz sava groza nosargāšanu. Pirmās ceturtdaļas vidū gan pavisam brīvs uz tālmetiena līnijas atradās Karmelo Entonijs, taču tam drīz vien atradās izskaidrojums – viņa sedzējs Stīvens Džeksons ar izmežģītu potīti atradās vēl otrā laukuma pusē. Džeksons, kurš savainojuma dēļ jau izlaida gandrīz visu novembri, bija savainojies, pēc metiena izdarīšanas saduroties ar laukuma malā esošo viesmīli. Viņš devās uz ģērbtuvēm un laukumā neatgriezās.

Ņemot vērā, ka bez Entonija „Knicks” sākumsastāvā nebija neviena, kas varētu pats sev radīt metienu, spēlē drīz iesaistījās arī Stademairs un Dž. R Smits. Stademairs gan brīžiem izskatījās nedaudz apjucis un vēl meklēja savu vietu laukumā, turklāt nevedās arī spēle viens pret vienu – Tjāgo Spliters vairākkārt bloķēja viņa metienus.

Rezultāts turējās līdzīgs līdz pat trešās ceturtdaļas beigām, kad „Knicks” veica nelielu izrāvienu, kuru spēja turpināt arī pēc pārtraukuma, realizējot pirmos deviņus metienus no spēles , un pēkšņi „Knicks” jau atradās 19 punktu vadībā. „Spurs” gan vēl centās spuroties pretī, taču pēdējo naglu viņu zārkā iedzina Dž. R Smits, efektīvi triecot bumbu grozā pēc Paolo Pridžioni piespēles. Šo spēles momentu leģendārais „Knicks” spēlētājs, tagad komentētājs, Valts Freizers nodēvēja par ātrāko alley-oop, ko viņam vien nācies redzēt.

Atlikušo spēles laiku uz rezervistu soliņa pavadīja visi „Spurs” līderi, un "Knicks" treneris Maiks Vudsons varēja izmantot laiku, lai mierīgi iespēlētu Amari Stademairu, kurš palīdzēja spēli pabeigt ar rezultātu 100:83.

Ņujorkieši bija izvēlējušies „Spurs” sakaut ar viņu pašu ieročiem (spēli zem groziem, tālmetieniem un bagātīgu piespēļu klāstu). „Knicks” izcīnīja par 13 atlēkušajām bumbābm vairāk (48:35), lauvas tiesu no tām (14) savācot Taisonam Čendleram, kā arī guva 36 punktus no groza apakšas, kamēr „Spurs” tikai 12, turklāt astoņus no tiem spēles beigās, kad uzvarētājs jau bija izšķirts. „Knicks” komanda arī atdeva 26 rezultatīvas piespēles, kamēr līgas vadošā piespēļu dalītāja „Spurs” (vidēji spēlē 25,7) tikai 14.

Rezultatīvākais šajā spēlē bija Karmelo Entonijs ar 23 punktiem (2p 9/20), bet par nelielu pārsteigumu parūpējās arī Paolo Pridžioni, kurš, neskatoties uz Manu Džinobili klātbūtni, bija labākais argentīnietis laukumā. Pridžioni izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un pārķēra trīs pretinieku piespēles. „Spurs” sastāvā visvairāk punktus (12) guva Gerijs Nīls, bet Pārkeram un Dankanam tikai pa 11. Būtiska atšķirība arī abu komandu snaiperu statistikā – Stīvs Novaks mājniekiem realizēja piecus tālmetienus no septiņiem, bet Mets Bonners no „Spurs” aizmeta garām visus savus piecus tālmetienus.

Ar šo uzvaru Ņujorkas „Knicks” (22-10) atspēlējušies pēc diviem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem un nostiprinās Austrumu konferences otrajā vietā, bet „Spurs” (26-9) pārtrauc savu septiņu uzvarēto spēļu sēriju un atkāpjas uz trešo vietu Rietumu konferencē, tiesa gan, neviena cita komanda NBA nav izcīnījusi tik daudz uzvaru un aizvadījusi tik daudz spēļu kā Sanantonio vienība.

Minesota uzvar Denverā, taču atkal savainojums Lavam

Tikmēr Denverā cīņu aizvadīja divas tiešās konkurentes Rietumu konferencē – Denveras „Nuggets” (18-15, septītā vieta konferencē) un Minesotas „Timberwolves” (14-14, devītā vieta). Abas vienības pieder pie labākajām cīnītājām zem groziem – „Nuggets” ar vidēji spēlē izcīnītām 46,3 bumbām ir pirmajā vietā NBA, bet „Timberwolves” ceturtie ar 45,8.

Taču šajā spēlē nospiedošs pārsvars zem groziem bija Minesotas komandai, vismaz līdz trešās ceturtdaļas vidum, kad rokas savainojumu guva Kevins Lavs. Līdz tam mirklim Lavs 24 minūtēs bija izcīnījis 17 atlēkušās bumbas. Pagaidām nav zināms, cik nopietns izrādīsies viņa savainojums, kurš saisttīts ar to pašu labo roku, pēc kuras savainojuma izdziedināšanas Lavs tikai nesen atgriezās sastāvā.

Savukārt „Nuggets” pēc lieliskās uzvaras pār Losandželosas „Clippers” šo spēli uzsāka bez lielas motivācijas, turklāt ļoti bieži pārkāpa noteikumus – ar pastāvīgu piezīmju problēmu spēli aizvadīja gan Danilo Galinari, gan Kenets Farīds, gan Timofejs Mozgovs.

Rezultāta ziņā neviena komanda gan pārāk nespēja atrauties, taču galotnē nosvērtāki izrādījās minesotieši, kuri uzvarēja ar rezultātu 101:97. Pēdējā minūtē gan uzreiz pēc Andrē Iguodalas veiksmīgā caurgājiena brīvu tālmetienu iespēja izpildīt bija Andrē Milleram, taču tas bija neprecīzs.

„Timberwolves” sastāvā seši spēlētāji guva 10 un vairāk punktus, bet visveiksmīgāk to paveica Hosē Huans Barea – viņam 17 punkti, un, viņam esot laukumā, komanda guva par 20 punktiem vairāk kā pretinieki. Savukārt „Nuggets” rindās līdzīgs sasniegums Kostam Koufosam – 16 punkti un plus 19.

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Spurs-Knicks83:100Nīls 12` Entonijs 23`
Timberwolves-Nuggets101:97Barea 17` Lousons 16`

Izmantotie resursi:
Nba.com
Espn.com

  +6 [+] [-]

, 2013-01-04 08:20, pirms 11 gadiem
Tas spēļu kalendārs vienkārši briesmīgs, spurs ceturtā spēle piecās dienās, turklāt ar smagu 2000km pārlidojumu jāstājas pretī vienai no līgas spēcīgākajai komandai. Nedomāju, ka spēles rezultāts izteica reālos spēka samērus.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 08:48, pirms 11 gadiem
Kas, vai nba vadība saspiedusi galvu ? Tik daudz spēļu jaaizvada mazā laikā, netikai Spurs tas. Nav brīnums, ka tik daudz traumu un pie tam smagas. Pat svētkos daudzam komandam bija jaspēlē. Nevareja iedod brīvdienas spēletājiem, lai pie ģimenem aizbrauc ? Nu protams nauda nauda nauda...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-04 08:56, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kas, vai nba vadība saspiedusi galvu ? Tik daudz spēļu jaaizvada mazā laikā, netikai Spurs tas. Nav brīnums, ka tik daudz traumu un pie tam smagas. Pat svētkos daudzam komandam bija jaspēlē. Nevareja iedod brīvdienas spēletājiem, lai pie ģimenem aizbrauc ? Nu protams nauda nauda nauda...
24. bija brīvs...
Kalendārs, kā kalendārs, traumas, kā traumas, normāls kalendārs kaut kā jau tās spēles ir jaāizvada, vienmēr spēles ir bijušas katru otro dienu - vidēji skatoties.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 09:56, pirms 11 gadiem
Smita danks iespaidīgs!
Starp citu, nevaru nekādi izprast NY rokija Kouplenda lietderību un nafig viņu NY draftēja? Tik tizls spēlētājs.

P.S. Autoram, Knicks uzvarēja ar +17, tā ka bildei vajadzētu pamainīt parakstu, jo Smita danks nekādi nevarēja "nodrošināt uzvaru". Tas tā būtu, ja Smits būtu guvis pēdējos punktus, kas būtu nodrošinājuši uzvaru ar +1 vai +2.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 10:18, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: Smita danks iespaidīgs!
Starp citu, nevaru nekādi izprast NY rokija Kouplenda lietderību un nafig viņu NY draftēja? Tik tizls spēlētājs.

P.S. Autoram, Knicks uzvarēja ar +17, tā ka bildei vajadzētu pamainīt parakstu, jo Smita danks nekādi nevarēja "nodrošināt uzvaru". Tas tā būtu, ja Smits būtu guvis pēdējos punktus, kas būtu nodrošinājuši uzvaru ar +1 vai +2.
Nometne un paris speles kad carmelo bija trauma viens speleja loti labi.. Bet tgd man vins atgadina carmelo wannabe,lai gan tur nekas nesanak

  +9 [+] [-]

, 2013-01-04 10:24, pirms 11 gadiem
TD21 rakstīja: Tas spēļu kalendārs vienkārši briesmīgs, spurs ceturtā spēle piecās dienās, turklāt ar smagu 2000km pārlidojumu jāstājas pretī vienai no līgas spēcīgākajai komandai. Nedomāju, ka spēles rezultāts izteica reālos spēka samērus.
2000 km būtu smags pārbrauciens, bet ne pārlidojums

  +2 [+] [-]

, 2013-01-04 12:35, pirms 11 gadiem
Labākā atpūta muskuļiem - miers. Pie viņu treniņiem/pieredzes tas nav nekas traks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 13:43, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: Smita danks iespaidīgs!
Starp citu, nevaru nekādi izprast NY rokija Kouplenda lietderību un nafig viņu NY draftēja? Tik tizls spēlētājs.

P.S. Autoram, Knicks uzvarēja ar +17, tā ka bildei vajadzētu pamainīt parakstu, jo Smita danks nekādi nevarēja "nodrošināt uzvaru". Tas tā būtu, ja Smits būtu guvis pēdējos punktus, kas būtu nodrošinājuši uzvaru ar +1 vai +2.
Kouplends nav draftēts. NY viņu vienkārši paņēma no free agents.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-04 15:29, pirms 11 gadiem
NY shogad reaali var paciiniities par gredzeniem...

  +2 [+] [-]

, 2013-01-04 16:48, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: turpmaak pacenties uzrakstiit kko taadu ko mees nezinam! Kursh gan nezin, ka spurs ir veca komanda? ... taa ir kaa aksioma... saproti, tev liidz ekspertam kaa cuukai liidz rakjeshzinaatnei!

Es lieku miinusu tavam komentaaram, maacies un attiisties, es turpinaashu veerteet tavas ar zemo iq apveltiitaas smadzenes!
O feikais biznesmenis un viltus heat fans arii izliidis

  +2 [+] [-]

, 2013-01-04 17:16, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: turpmaak pacenties uzrakstiit kko taadu ko mees nezinam! Kursh gan nezin, ka spurs ir veca komanda? ... taa ir kaa aksioma... saproti, tev liidz ekspertam kaa cuukai liidz rakjeshzinaatnei!

Es lieku miinusu tavam komentaaram, maacies un attiisties, es turpinaashu veerteet tavas ar zemo iq apveltiitaas smadzenes!
Čali, tu esi tāds dau.nis, tev IQ vispār iet mīnusos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-04 17:55, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: te liela dalja vispaar nesaprot ko vinji runaa, saprotiet, man kaa ekspertam ir kauns par sheit sastopamo zemo liimeni, jo esmu naacis no diezgan dizjciltiigas nba ekspertu kopienas!
Par ko liecina izsaukuma zīmīte blakus nikam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 20:55, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: te liela dalja vispaar nesaprot ko vinji runaa, saprotiet, man kaa ekspertam ir kauns par sheit sastopamo zemo liimeni, jo esmu naacis no diezgan dizjciltiigas nba ekspertu kopienas!
Tad labak pazudi pie saviem ''ekspertiem'', iztiksim bez tevis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-04 22:45, pirms 11 gadiem
Eros rakstīja: Riktīgs zilīšu sporta veids.
īsti vīri nodarbojas ar hoķi vai futbolu.
Nekas nevar būt pretīgāks par basketbolu.
domaaji iisti krievi nodarbojas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja