Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Cenšamies uzvarēt katrā spēlē, bet ne vienmēr tas sanāk"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Cenšamies uzvarēt katrā spēlē, bet ne vienmēr tas sanāk"
BK "Ventspils" minūtes apspriedē
Foto: bkventspils.lv

"Šodien kaut kur pazuda gribasspēks. Lai gan komanda cīnījās, izpildīt to, ko gatavojām šai spēlei, bieži vien nesanāca," neveiksmes cēloņus FIBA Izaicinājuma kausa spēlē ar "Tartu Rock" analizēja BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers, piebilstot, ka joprojām ir pārliecināts par šīs komandas spējām spēlēt labu basketbolu.

"Pēc labām spēlēt, protams, runāt ir vieglāk, bet jārunā ir arī pēc smagām. Spēle nebija no labākajām. Zaudējām gan cīņas sparā, gan šķita, ka esam fiziski vājāki un nekad neesam redzējuši svaru zāli. Viņi varēja mūs iespiest zem groza, kam nekā neizdevās pretoties. Taču runa jau nav tikai par "štangu" cilāšanu, jo vajadzīgs arī gribas spēks, bet tas kaut kur pazuda. Es negribu teikt, ka tā nebija pavisam, jo komanda cīnījās, bet maz bija no tā, ko gatavojām šai spēlei. Iespējams, spēlētāji gribēja to izmantot vairāk, taču galu galā tā nesanāca. Jācīnās tālāk. Jau teicu, ka šī grupa nebūs vienkārša un ka daudz izšķirs mājas spēles. Vienu tādu esam palaiduši garām. Mēs neesam nekādi milzīgie favorīti, esam normāla komanda, kas cenšas uzvarēt katrā spēlē. Šoreiz nesanāca," aizvadīto maču komentēja Roberts Štelmahers.

Patiesi gandarīts pēc mača bija Tartu kluba galvenais treneris Gerts Kullamē: "Tiešām liels prieks, ka izdevās uzvarēt. Labi sen tas Ventspilī nebija izdevies, un komandā neviens pat īsti neatceras, kad tas sanāca pēdējo reiz. Spēle sākās smagi, jo ventspilnieki bija labi tai sagatavojušies. Mums bija problēmas, bet jau otrajā ceturtdaļā sākām kontrolēt spēles gaitu un to darījām līdz pat mača beigām. Sevišķi labi spēlējām aizsardzībā, kas arī bija izšķirošais šajā mačā. Izdevās uzvarēt, turklāt ar tik lielu pārsvaru. Visi puiši ir lieli malači."

"Tartu Rock" aizsargs Tanels Kurbass savas komandas panākumu skaidroja pavisam vienkārši - pietika spēka visam plānotajam. "Sākām spēli diezgan slikti, taču pēc tam uzlabojām gan aizsardzību, gan uzbrukumu un spējām izvirzīties vadībā. Spēlē Tartu mums beigās pietrūka spēka, ventspilnieki tika pie brīviem metieniem un spēja lauzt spēles gaitu. Šoreiz spēka pietika līdz pat spēles beigām, varējām ar pilnu atdevi cīnīties līdz galam un tāpēc pārsvaru nosargājām. Domāju, mēs bijām pelnījuši šo uzvaru."

"Grūti aprakstīt mūsu sniegumu, it īpaši otrajā puslaikā. Viss vienkārši apstājās. Nekrita metieni, nesanāca iedot savlaicīgas un precīzas piespēles. Bumba slikti kustējās pa perimetru un uzbrukumā steidzāmies. Pēc tam jau paši vairs neticējām, ka varam radīt tādu pašu brīnumu kā izbraukumā. Protams, pretinieki arī centās to nepieļaut, jo zaudējums savā laukumā viņiem bija tiešām sāpīgs. Viesi labi izmantoja mūsu vājuma mirkli, kad neatskrējām atpakaļ aizsardzībā, neiemetām savus metienus, steidzāmies," pēc mača atzina BK "Ventspils" uzbrucējs Jānis Timma

Nebūt ne visos rādītājos ventspilnieki bija daudz sliktāki par sāncenšiem, bet šoreiz lielas problēmas bija ar uzbruku. Štelmahers atzīst, ka tas prasa nopietnāku analīzi: "Ne vienmēr uzbrukumos izvēlējāmies tos pareizākos noslēgumus, metienus. Centāmies uzbrukt no groza apakšas, bet tur sāncenši mūs traucēja. Jāskatās video, jāanalizē, lai paši spēlētāji redz, kur kļūdījās. Protams, pretī bija agresīva aizsardzība, bet nevar teikt, ka arī mēs nespēlējām agresīvi. Taču līdz vienam brīdim, kad viss neizskaidrojamu iemeslu dēļ pajuka. Tam jātiek pāri."

"Esmu tiešām gandarīts, ka komanda tagad ir pilnā sastāvā un visi var spēlēt tajās pozīcijās, kurās ir ieraduši spēlēt. Sezonas sākumā mūs vajāja savainojumi, tāpēc nācās dažādi pielāgoties un spēlētājus sūtīt laukumā neierastās pozīcijās, turklāt viņi pavadīja laukumā ilgas minūtes. Tāpēc bija mači, kuros vienkārši pietrūka spēku. Tagad esam pilnā sastāvā, un ceru, ka šādu problēmu vairs nebūs, lai gan, protams, tas ir sports," Kullamē atzina, ka sezonas sākuma problēmas ar sastāvu vairākos mačos nav ļāvis rādīt cerēto sniegumu.

Ventspilniekiem šīs sezonas pirmajā pusē neveicas ar palīga atrašanu garajā galā, taču Štelmahers nesteidz visas problēmas norakstīt uz iespējamo sastāva robu rēķina: "Faktiski šie paši spēlētāji uzvarēja igauņus viņu laukumā, tā kā viņi var un te nevar runāt, ka obligāti nepieciešams kāds papildinājums. Taču mēs nevar atļauties spēlēt tā, ka mačā labi nospēlē vien divi vai trīs basketbolisti. Selekcija ir tāda, ka kaut ko jādod visiem, tāpēc gaidām labāku sniegumu no vairākiem spēlētājiem. Visi spēlē pietiekoši ilgas minūtes, kurās var gan kļūdīties, gan iemest. Jācenšas tās nospēlēt pēc iespējas labāk, jāiet agresīvāk caurgājienos, bet mums dažkārt gribas visu paveikt vienkāršāk, izmetot tālmetienu. Taču tas pats tālmetiens ir pilnīgi citādāks, ja kāds pēc tāda agresīva caurgājiena izspēlē bumbu ārā. Viesi šodien to ļoti labi izmantoja."

"Tartu Rock" rindās šajā mačā FIBA Izaicinājuma kausā debitēja lietuviešu centrs Vilamts Dilis, kurš aizstāja serbu Urošu Lukoviču, kurš, kā izrādās, pats vēlējies pamest komandu. "Spēlētājs pats palūdz atbrīvot viņu no komandas, sakot, ka Igaunijā nejūtas labi. Domāju, ja spēlētājs pats nevēlas palikt, tad klubam un basketbolistam jāiet katram savu ceļu. Sezonas sākumā viņš mums daudz palīdzēja, par ko esam pateicīgi, taču tāds nu ir profesionāla spēlētāja liktenis, ka komandas laiku pa laikam jāmaina. Esmu priecīgs, ka mums pievienojies Vilmats Dilis, kurš jau tagad ir labs palīgs."

Interesanti, ka Kullamē preses konferenci noslēdza ar pārliecošu: "Paldies!"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-04 16:43, pirms 11 gadiem
Varbūt ka TUrock bija vairāk vajadzīga šī uzvara! Paliek sajūta, ka sastāvs ir par amatierisku, abu spēļu kopsummā ziemeļu komanda uzvar un tas neiepriecina