Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients aicina Gazolu beigt žēloties

Andrejs Siliņš

Braients aicina Gazolu beigt žēloties
Pau Gazols un Kobe Braients
Foto: AFP/Scanpix

Pēc zaudējuma Orlando "Magic" vienībai Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba "Losandželosas Lakers" superzvaigzne Kobe Braients publiski aicināja komandas biedru Pau Gazolu beigt žēloties par mazo spēles laiku un pielāgoties trenera Maika d'Antoni piedāvātajam spēles stilam.

Gazols mačā pret "Magic" guva 11 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, taču otro reizi pēdējās piecās spēlēs spāņu superzvaigzne spēles pēdējās minūtes noskatījās no rezervistu soliņa. Ne tāpēc, ka spēlēt liegtu piezīmju norma, bet gan tāpēc, ka tāds bija trenera Maika d'Antoni lēmums. Jau iepriekš Gazols izteicies, ka nejūtas ērti D'Antoni piedāvātajā stilā, bet šoreiz pēc mača komandas biedrs, līgas superzvaigzne Kobe Braients nekautrējās publiski aicināt Pau mainīt savu attieksmi.

"Uzvelc lielo puiku bikses," sacīja Braients. "Vienkārši pielāgojies. Vienkārši pielāgojies. Tu nevari par to žēloties, tu nevari par to sūdzēties. Pau ir jāveic pielāgošanās. Varbūt viņš vairs nesaņem bumbu groza apakšā tik daudz, cik gribētu, bet tā tas vienkārši ir."

"Realitāte ir tāda, ka es esmu pielāgojies," Kobe iedrošina komandas biedru. "Nekad iepriekš visas karjeras laikā neesmu spēlējis tik daudz "pick'n'roll" sadarbības. Tomēr strādāju pie tā, strādāju pie dribla tehnikas. Esmu strādājis pie tā, lai izskrietu no blokiem, lai radītu iespējas citiem. Biju pieradis saņem bumbu groza tuvumā ar muguru pret to, bet tagad esmu pielāgojies. Ir jāizkopj tas, ko šeit mēģinām darīt, un Pau ir pietiekami talantīgs, lai to paveiktu."

Kā galvenais Gazola trūkums tiek minētas atlētiskās īpašības, kas neatbilst uzbrukumam, ko vēlas redzēt D'Antoni. Jau neilgi pēc trenera stāšanās pie "Lakers" stūres sākās runas par to, ka Gazolu varētu aizmainīt. Daži apskatnieki pat bija pilnīgi droši - tas notiks jau šosezon. Braients, kurš allaž aizstāvējis savu spāņu draugu, arī šoreiz radikālas izmaiņas nepieņem: "Mēs viņu nezaudēsim. Tas vienkārši nenotiks. Pazīstu viņu pietiekami ilgi, zinu, kā ar viņu tikt galā."

"Nedrīkst meklēt attaisnojumus, nedrīkst žēloties, nedrīkst nolaist galvas. Mums ir pietiekami daudz talanta, lai pielāgotos, un mums tas ir jāizdara. Punkts," strikts ir Braients. "Speršu pa pakaļu jebkuram, kurš to neievēros. Tādai ir jābūt attieksmei. Meta [Vorlds Pīss] domā tāpat. Dvaits [Hovards] varbūt smaida daudz, bet joprojām ļoti rūpējas par šo visu. Lai kas notiktu, mums ar to jātiek galā."

Pats Gazols komentāros ir visai atturīgs: "Mēs katrs mēģinām izdarīt labāko darbu, lai izcīnītu uzvaru spēlē. Treneris pieņem savus lēmumus, un tie ir jāciena. Mani tas nekaitina. Man, protams, patiktu būt laukumā un mani kā spēlētāju tas apbēdina, bet es neļaušu tam sevi nokatināt."

Izmantotie resursi:
ESPN

Vai Gazols tiks aizmainīts?

  • 146

  • 33

  • 68


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 15:44, pirms 11 gadiem
vilks maina kažoku, bet ne tikumu! Gazols visu savu karjeru ir bijis čikstētājs un raudātājs - vienmēr žēlojies tiesnešiem, ka pret viņu pārāk asi spēlē... kāpēc gan tagad vecuma galā viņš pēkšņi mainīsies un vairs ne par ko nežēlosies? tas tad vairs nebūs vecais, labais Gazols...

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 15:48, pirms 11 gadiem
Vareetu pret jaunako braali pamainiit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 15:49, pirms 11 gadiem
Skaidra lieta, ka Gazu vajag aizmainīt. Kāda jēga no Gaza kurš var uzmest 10 punktus un savākt 10 bumbas? nekāda. Gazam ir jāmet 20+ un jāvāc vismaz 14 bumbas. Ar Dvaitu sastāva to nevar.

Gazu vajag pret dažiem labiem šūteriem samainīt un LAL būs spēks.

     [+] [-]

, 2012-12-03 15:49, pirms 11 gadiem
ilgi domaju kpc vins nepiestrada pie sava izskata

  +3 [+] [-]

, 2012-12-03 15:57, pirms 11 gadiem
Pau ir jāveic pielāgošanās. Varbūt viņš vairs nesaņem bumbu groza apakšā tik daudz, cik gribētu, bet tā tas vienkārši ir."

Kobe jau var nežēloties, jo spēlē izmet pie 25 -30 metieniem. D`antoni piedāvātais stils tieši priekš 24-tā.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 16:01, pirms 11 gadiem
Gasolu pret Smitu no Atlantas un vis kartibaa

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 17:08, pirms 11 gadiem
Un ilgi pat nebija jāgaida. Jau šorīt rakstīju, ka noskatoties spēli varēja redzēt, ka D'Antoni nepatīk Gazele. Un godīgi sakot, man ar. Viņš ir labs, bet viņš neder piedāvātajam basketbolam. Būtu ļoti iespaidīgi, ja Pau tiktu samainīts pret Smitu.

     [+] [-]

, 2012-12-03 17:08, pirms 11 gadiem
Var jau aizmainiit Gazolu, bet neticu, ka tas ko krasi mainiis, jo kameer komandaa pie shprices buus taads "speciaalists" kaa d'Antoni, baidos, ka Laker'iem nekas vairaak par playoff'u pirmo kaartu nespiid..:/

P.S. Bet ceru, ka veselais sapraats galu galaa njems virsroku, un tuvaakajaa laikaa kaadam tomeer naaksies kravaat koferus maajupceljam uz Njujorku...

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 17:09, pirms 11 gadiem
Visi spāņi tādi ir.. kā tiek kkas piegriezts jeb nogriezts tā uzreiz iziet ielās un piketē!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 17:22, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Stulbais kobe .. Nez vai vinjsh kko zin par taadu lietu kaa komandas kjiimija?? Taa tikai sajaas attieciibas ar komandas biedriem.. Lakers shosezon vairaak par 40 uzvaraam nespiid!
Isteniibaa jaapiekriit taviem vaardiem par raudaashanu, gazols ir tas kurs raud kaa maza meitene, jaabut skarbaakam vecim ar iekshaam!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 17:27, pirms 11 gadiem
aizmaina pret smitu un aizsuuta liiidzi morisu sawaadaak tas vispaar taka traks meerkakjis pa laukumu nesaas un tolka nekaada

tad atieciigi atbriivojas vieta pietrusam un nebuutu nekaadi raudulji komandaa

bet pats braients ar sawiem izteicieniem arii panaak to ka gasols joprojaam ir LAL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-03 18:30, pirms 11 gadiem
bon'4a rakstīja: Gasolu pret Smitu no Atlantas un vis kartibaa
Būtu jau labi, bet Atlanta nepiekrīt.

     [+] [-]

, 2012-12-03 19:16, pirms 11 gadiem
Man šķiet, ka šobrīd visi ir vīlušies jeb gaidījuši daudz vairāk no Hovarda snieguma. Lai vai kā man viņš nepatiktu, bet ja viņam ir savs spēles laiks, tad šo laiku arī atsrādā.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 20:07, pirms 11 gadiem
Marquis rakstīja: Man šķiet, ka šobrīd visi ir vīlušies jeb gaidījuši daudz vairāk no Hovarda snieguma. Lai vai kā man viņš nepatiktu, bet ja viņam ir savs spēles laiks, tad šo laiku arī atsrādā.
Cilvēkiem nepatīk viņa nenopietnā attieksme laukumā. Viņš smejas par visu arī tad, ja komanda zaudē.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 20:16, pirms 11 gadiem
Kobe tieši tāpat un vēl 100x trakāk ārdījās un žēlojās, kad ar Šaku spēlēja Leikeros

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 20:40, pirms 11 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Kobe tieši tāpat un vēl 100x trakāk ārdījās un žēlojās, kad ar Šaku spēlēja Leikeros
kads tam sakars ar shii brizha situvaciju?

un newaig saliiidzinaat kobi 20 gadu vecumaa ar vinja shii briizha meisteriibu un atieksmi pret speeli

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 20:41, pirms 11 gadiem
Kads var paiskaidrot, kas isti notiek ar LA Lakers,kapec tik smagi viniem iet?Atkal trenera speles stils nav piemerots siem speletajiem, vai ari komandas kimija?Varbut Fisher vajag atpakal, ievedis kartibu

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 20:48, pirms 11 gadiem
Esmu pirmais, kursh pamana situaacijas liidziibu ar Biedrinu! Ari vinam nakas pielagoties, ka treneris dod mazu speles laiku, tapat ka bumbu vinam vairs nedod tik biezi. Izeja ir viena, Gasolu pret Biedrinu samainit komandas.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 21:19, pirms 11 gadiem
Iverson3 rakstīja: Kads var paiskaidrot, kas isti notiek ar LA Lakers,kapec tik smagi viniem iet?Atkal trenera speles stils nav piemerots siem speletajiem, vai ari komandas kimija?Varbut Fisher vajag atpakal, ievedis kartibu
maz ko skaidrot,.....aatram basketbolam un daudz pick,n,rool vajag saspeeles vadiiitaaju....moris un duhons naw tam domaats taa pat ariii buutu ar fisheru.....gasols tam ir par leenu....atieciigi paliek tikai kobe un howards no kuriem vienu pa taisno nosuuta uz soda metienu liiniju taka uz doto briidi leikeri naw ne ar ko labaaki kaa pagaisho gad....vieniigaa ceriiba ir stiivs nesh ...

  +3 [+] [-]

, 2012-12-03 21:55, pirms 11 gadiem
manliekas,ka kobe pats ņaudētu un pīkstētu,ja pašu nelaistu laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 21:55, pirms 11 gadiem
vf rakstīja: Esmu pirmais, kursh pamana situaacijas liidziibu ar Biedrinu! Ari vinam nakas pielagoties, ka treneris dod mazu speles laiku, tapat ka bumbu vinam vairs nedod tik biezi. Izeja ir viena, Gasolu pret Biedrinu samainit komandas.
Nu Gasols paliks taču Lakeros, mainīt pret citu viņu nemainīs, tas ir absurds. Ja arī mainītu, nekas baigi nemainīsies spēlē, jo pie stūres būtu superspeciālists d'Antoni.
Gazols jau vienmēr ir žēlojies arī tiesnešiem, kā jau spānis. Braients jau pareizi saka, bet man nepatīk trenera lēmumi. Tieši tāpēc Lakers iet uz leju. Vajag vienkārši mainīt d'Antoni, savādāk Lakers vispār nogrims.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 22:11, pirms 11 gadiem
tomass1004 rakstīja: manliekas,ka kobe pats ņaudētu un pīkstētu,ja pašu nelaistu laukumā.
aha, es ar gribetu redzet, ko pats mutes virinatajs teiktu, ja netiktu izmantots pedejaas minuutees laukumaa - arii teiktu, ka vienkarshi japielagojas?

  -3 [+] [-]

, 2012-12-03 22:58, pirms 11 gadiem
raiversons rakstīja: aha, es ar gribetu redzet, ko pats mutes virinatajs teiktu, ja netiktu izmantots pedejaas minuutees laukumaa - arii teiktu, ka vienkarshi japielagojas?
mutiiii
peec tawa nika spriezhot kaadai nba superzvaigznei taa bija ikdiena.....

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-04 10:16, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Atlanta nedos Smitu , nedos
Kāpēc lai nedotu? Džonsonu atdeva Smitam šogad beidzas pirmais lielais līgums, skaidrs, ka otrais tiks noslēgts uz tādu laiku, ka pēc tā beigām viņš jau būs veterāns, kurš iespējams iesaistīsies spēlē no beņķā. Respektīvi, nākamā līguma gadi ir viņa labākā atlikusī iespēja tikt pie titula.

Pie kam LAL ar 2. numuru, kurš dominē bumbu, un atlētisku centru, ir vecās Atlantas uzlabots paraugs, kurā viņš justos ļoti ērti. Atšķirība starp Kobi un Dvaitu pret Džo un Horfordu ir tāda, ka pirmie ir galvas tiesu pārāki par otrajiem

Un kāpēc, lai kāds negribētu ņemt Po līgumu? Pēdējo divu gadu laikā to ir bijuši gatavi ņemt Hjūstona (pretī piedāvājot aizsūtīt pusi komandas uz NO) un Bostona (pretī piedāvājot Ražanu Rondo).

  +1 [+] [-]

, 2012-12-04 10:18, pirms 11 gadiem
Pau šī sezona vispār ir drausmīga. Jā, D'Antoni nav pats labākais treneris, lai viņu izmantotu pilnībā, bet viņam ir jāpielāgojas. Un uzbrukums ir tikai viena spēles puse, aizsardzībā viņš ir bijis vienkārši briesmīgs. Atliek cerēt, ka kaut kas uzlabosies atgriežoties Nešam.