Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

papildināts LAČ: Uzvaras izcīna "JLSS/Zemgale", ''Latgale'' un ''Liepājas Metalurgs 2''

LAČ: Uzvaras izcīna "JLSS/Zemgale", ''Latgale'' un ''Liepājas Metalurgs 2''
Liepājas Metalurgs 2 cīņā pret Ozolnieki-MONARCH.
Foto: Oļegs Siračenko

Šodien notikušajās Latvijas Atklātā hokeja čempionāta (LAČ) spēlēs pie panākumiem tika spēļu visu spēļu favorīti. DHK ''Latgale'' ar 5:3 pārspēja turnīra pastarīti HS ‘’Rīga/LSPA’’, bet ''Liepājas Metalurgs 2'' ar 7:0 sagrāva HK ''Rīga 95''. Diena noslēdzās ar Latvijas un Lietuvas hokeja klubu dueli, kurā ar 9:4 pārāki izrādījās ''JLSS/Zemgale''.

DHK ‘’Latgale’’ - HS ‘’Rīga/LSPA’’

Daugavpils ledus hallē šodien vietējā DHK ‘’Latgale’’ eksaminēja turnīra vājāko komandu HS ‘’Rīga/LSPA’’. Jāsaka gan, ka arī ‘’Latgalei’’ pēdējās spēles nav bijušas tās veiksmīgākās, un komanda ir piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas. Tieši tāpēc šajā spēlē bija nozīmīgi izcīnīt uzvaru, lai komanda atgūtu pārliecību.

Spēles pirmajā trešdaļā vienīgos vārtus guva daugavpilieši, kad vārtus guva Igors Čudomeks (1:0). Otrā perioda sākumā ‘’Latgales’’ vārtsarga Ruslana Kurelasa sargātos vārtus izdevās pārspēt Vladislavam Koniševam (1:1). Ilgi nebija jāgaida ‘’Latgales’’ atbilde – pēc nedaudz vairāk kā trim minūtēm Dmitrijs Fuņikovs panāca 2:1, bet jau pēc 42 sekundēm ripu vārtos raidīja Vitālijs Ļeščovs, pārsvaru dubultojot (3:1). Šāds rezultāts saglabājās arī trešdaļai noslēdzoties.

Izšķirošo trešdaļu ar vārtu guvumu ievadīja ‘’Latgale’’ (4:1), bet HS ‘’Rīga/LSPA’’ spēja saglabāt intrigu mačā, vispirms samazinot rezultāta starpību līdz diviem vārtiem, bet vēlāk, pēc Laura Ziemiņa precīzā metiena, panākot arī 3:4. Pēdējais vārds gan piederēja daugavpiliešiem, un viņi guva vārtus vairākumā, nodrošinot uzvaru ar 5:3.

HK ‘’Rīga 95’’ – ‘’Liepājas Metalurgs 2’’

Akadēmijas ledus hallē notikušajā spēlē HK ‘’Rīga 95’’ uzņēma viesus no Liepājas - ‘’Liepājas Metalurgs 2’’. Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē LM2, atstāja jaunos rīdziniekus sausā un izcīnīja uzvaru ar 4:0.
Spēles pirmais periods noslēdzās bez vārtu guvumiem. Jāatzīst, ka mājinieki ieguva tiesības spēlēt piecatā pret trijiem LM2 hokejistiem, taču šajās 36 sekundēs vārti netika gūti.

Otrā perioda septītajā minūtē ripa nonāca liepājnieku vārtos, taču pēc īsas apspriedes tiesneši paziņoja, ka vārtu guvums netiks ieskaitīts – joprojām 0:0. Mača rezultātu, kad bija nospēlētas 33 ar pusi minūtes, atklāja ‘’Liepājas Metalurgs 2’’. Precīzs raidījums padevās Mārim Diļevkam (1:0), un, kā vēlāk izrādījās, ar šādu rezultātu noslēdzās otrais periods. Spēles izšķirošajā daļā uguņoja liepājnieki. Jau 14 sekundes pēc centra iemetiena vārtus guva Rihards Maļinovskis. Pēc tam piecu minūšu laikā ar trim vārtu guvumiem izcēlās Pauls Hodzko, panākot jau 5:0. Nedaudz vēlāk savus otros vārtus guva Maļinovskis, bet punktu spēlei pielika Kristiāns Drelings – 7:0.

''JLSS/Zemgale'' - Elektrēnu ''Energija''

Pēdējā šīs dienas LAČ spēlē Jelgavā ‘’JLSS/Zemgale’’ uzņēma viesus no Lietuvas – Elektrēnu ‘’Energija’’ hokejistus. Tieši viesi bija tie, kas atklāja rezultātu šajā mačā, kad 12 minūtē ar precīzu raidījumu izcēlās Justinas Veželis. Tiesa, vadībā viesi neatradās ļoti ilgu laiku, jo līdz perioda beigām mājinieki ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī noslēdza periodu ar vienu vārtu pārsvaru, kad precīzs metiens izdevās vienam no komandas līderiem Ērikam Ozollapam (2:1).

Otrās trešdaļas pašā sākumā jelgavniekiem izdevās dubultot pārsvaru (3:1). Turpinājumā vārtus vairākumā guva ‘’Energija’’, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Trešdaļas otrā pusē izcilu sniegumu nodemonstrēja mājinieki, kuriem īsā laikā, pēc Ērika Ozollapas, Gunta Pujāta un Artūra Batraka precīzajiem metieniem, izdevās ''ielikt pamatus'' uzvarai visā mačā – 6:2 pēc nospēlētām 40 minūtēm. Trešajā trešdaļā jelgavnieki guva arī septītos vārtus (7:2), bet pēc tam uzplaiksnīja arī ‘’Energija’’, īsā laikā gūstot divus golus (7:4). Nedaudz vēlāk sekoja atbilde arī no ‘’JLSS/Zemgale’’ puses, un 38 sekunžu laikā ripa divas reizes nonāca lietuviešu vārtos (9:4).

Ar diviem vārtu guvumiem šajā mačā izcēlās Ēriks Ozollapa un Artūrs Batraks. Pēdējam arī viena rezultatīva piespēle. Zaudētāju labā divi goli Romanam Aliapkinam.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-03 18:29, pirms 13 gadiem
Latgale pavisam švaki

     [+] [-]

, 2011-12-03 21:34, pirms 13 gadiem
Zemgale priecee!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-03 21:52, pirms 13 gadiem
chau1999 rakstīja: Zemgale priecee!
Zemgalei pēdējā laikā sāk veidoties atbalsta grupa, tas priecē

     [+] [-]

, 2011-12-03 22:06, pirms 13 gadiem
Rihards09 rakstīja: Latgale pavisam švaki
Latgalei nespēlēja vairāki komandas līderi, sakarā ar finanšu problēmām klubā...