Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Čerņeckai pirmais ITF pusfināls, Lībietim "Challenger" fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čerņeckai pirmais ITF pusfināls, Lībietim "Challenger" fināls
Alise Čerņecka
Foto: LTS

16 gadus vecā Latvijas tenisiste Alise Čerņecka piektdien iekļuva Šarmelšeihas ITF 15 000 sērijas turnīra pusfinālā, bet valsts trešā rakete Diāna Marcinkeviča nespēja pārvarēt Nantes ITF 25 000 ceturtdaļfināla barjeru. Viņpus okeānam Miķelis Lībietis kopā ar Austrālijas tenisistu Džeridu Čaplinu iekļuva "Challenger" dubultspēļu pusfinālā Šārlotsvilā.

Alise Čerņecka divreiz spēlējusi ITF ceturtdaļfinālā, abas reizes Šarmelšeihā sacenšoties ar ranga 633. vietā esošo Francijas tenisisti Viktoriju Munteanu. Alise viņai pagājušajā nedēļā zaudēja ar 5:7, 6:4, bet šodien revanšējās ar 5:2. Munteanai pēc septītā geima bija medicīnas pauze, pēc tās nolemjot cīņu neturpināt.

Čerņecka šajos divos turnīros Ēģiptē nopelnījusi 6 (2+4) punktus, ar ko iekļūšanai WTA rangā vēl nepietiek. Debija iespējama divos veidos – šonedēļ kļūstot par čempioni vai vēl vienu punktu iegūstot vēl vienā turnīrā.

WTA ranga 285. vietā esošā Diāna Marcinkeviča Nantes turnīra ceturtdaļfinālā ar 3:6, 2:6 zaudēja ASV tenisistei Bernardai Perai (#127), šo nedēļu pabeidzot ar deviņu punktu nopelnīšanu.

Diānai šosezon dzēsīsies vēl 29 punkti. Tieši tik daudz punktu viņa zaudēja pagājušajā nedēļā, kad bija jāšķiras no pērn Tūras ITF 50 000 turnīrā ar pusfinālu nopelnītie punkti. Tāpēc rangā tika piedzīvots 28 pozīciju kritums.

Miķelis Lībietis kopā ar Džeridu Čaplinu Šārlotsvilas "Challenger" pusfinālā ar 6:3, 6:7(3), 12:10 pieveica amerikāņus Natanielu Lemonsu un Aleksu Losonu. Lībietis ar pārinieku supertaibreikā neizmantoja četras mačbumbas pēc kārtas (ieskaitot divas pēc Lībieša servēm, kad abi pa reizei iesita tīklā), no 9:5 nokļūstot iedzinējos ar 9:10. Čaplins ar "smešu" 20. punkta izspēlē atspēlēja mačbumbu, bet aiznākamajā izspēlē, kas bija Lībieša un Čaplina piektā mačbumba, kļūdījās pretinieku duets, iesitot tīklā. Fināla sasniegšana dod 48 punktus, Lībietim šonedēļ bija jāaizstāv 29 punkti, jo pērn viņš Šārlotsvilā ar Denisu Noviku tika līdz pusfinālam. Fināls notiks svētdien.

     [+] [-]

, 2017-11-03 21:04, pirms 6 gadiem
Jā, kamēr mūsu vadošās lēdijas cīnās par 100 punktiem katrā spēlē, šīs tenisistes ir laimīgas pat par vienu vienīgu nopelnītu punktu...

     [+] [-]

, 2017-11-04 14:46, pirms 6 gadiem
Alisīte malacīte! Lai veicas nākamajos mačos! Novēlam uz priekšu soļot Aļonas pēdās!