Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim "Challenger" dubultspēļu pusfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietim "Challenger" dubultspēļu pusfināls
Miķelis Lībietis
Foto: prezidentotaure.lt

Miķelis Lībietis veiksmīgi turpina spēlēt kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu, abiem kopā ceturtdien gūstot jau sesto uzvaru pēc kārtas un sasniedzot pusfinālu Šarlotsvilas "Challenger" turnīrā.

Latvijas un ASV komanda 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6:1, 6:4 pieveica britu pāri Lūks Bembridžs/Liams Broudijs. Lībietim un Novikovam tā ir sestā uzvara pēc kārtas. Abi septembra beigās triumfēja tādas pašas nozīmes ($50 000, "hard" segums) turnīrā Kolumbusā. Pusfināla sasniegšana Šarlotsvilā dod 29 reitinga punktus.

Zaudējumus ITF 10 000 sērijas turnīru 2. kārtas spēlēs Eiropā piedzīvoja divas Latvijas jaunās tenisistes. 16 gadus vecā Daniela Vismane Oslo uz "hard" seguma telpās ar rezultātu 1:6, 6:7(6) piekāpās 12 gadus vecākajai Nīderlandes tenisistei Šajenei Evijkai, kura pašreiz rangā atrodas 522. vietā, bet pirms septiņiem gadiem ir bijusi trešajā simtā (#229). Vismane realizēja tikai divas no 11 breikbumbām, kamēr pretiniece bija perfekta (4/4).

Tikmēr 17 gadus vecā Irina Ļapustina uz Antaljas māla vēl smagāk kapitulēja turcietei Melisai Sezerei (WTA 465.) – 1:6, 2:6. Abas mūsu tenisistes šonedēļ ieguva vienu reitinga punktu. Ar to gan ir par maz, lai debitētu WTA rangā. Vismaz viens punkts jāiegūst vēl divos turnīros. Ļapustina arī nākamajā nedēļā ar "wild card" spēlēs Antaljā, bet Vismanei aiznākamajā nedēļā kvalifikācija Helsinkos.