Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "City" nokārto 1/8 finālu, Bufons nosargā "Juventus" punktu Vācijā

Rolands Eliņš

D grupa: "City" nokārto 1/8 finālu, Bufons nosargā "Juventus" punktu Vācijā
Džanluidži Bufons
Foto: AP/Scanpix

'UEFA Čempionu līgas D grupā uzvaru pār „Sevilla” ar 3:1 guva un vietu astotdaļfinālā nodrošināja Mančestras „City, kamēr Turīnas „Juventus” vēlreiz nespēja pieveikt Menhengladbahas „Borussia”, maču noslēdzot mazākumā un spēlējot neizšķirti 1:1.

Četru futbola lielvalstu pārstāvētajā D grupā praktiski visas intrigas varēja tikt atrisinātas jau šovakar, proti, „City” un „Juventus” ar uzvarām varēja nodrošināt vietu astotdaļfinālā. Mančestras kluba futbolisti lielāko daļu savu uzdevuma izpildīja jau pirmajās 11 minūtēs, kad vispirms Rahīms Stērlings aizlavījās aiz „Sevilla” aizsardzības un atklāja rezultātu, bet pēc tam palīdzēja radīt bīstamu uzbrukumu, kurā Vilfrīda Bonī sitienu atvairīja Serhio Riko, taču pirmais pie atsistās bumbas bija Fernandinju, dubultojot „City” pārsvaru.

Riko darba netrūka arī turpinājumā, kad vairākkārt bīstami sita Hesuss Navass, taču puslaika vidū pārspēts tika Džo Hārts – pēc Kokē centrējuma tukšu vārtu priekšā nonāca Benuā Tremulinass, kurš guva vārtus Eirokausos pēc gandrīz astoņu gadu pārtraukuma. Pārtraukumā gan „City” tik un tā devās ar divu vārtu pārsvaru, jo Navasa precīzā piespēle ļāva izcelties arī Bonī. Otrajā puslaikā „City” turpināja spēlēt daudz pārliecinošāk un, lai arī rezultāts vairs nemainījās, tā prasmīgi nokārtoja trešo ČL uzvaru pēc kārtas.

„Juventus” iepriekš pret Menhengladbahas „Borussia” savā laukumā bija spēlējusi 0:0, bet šodien sāka vēl neveiksmīgāk un 18. minūtē ielaida ar savu pasivitāti nopelnītus vārtus. Kjelīni nepaspēja laicīgi izsist bumbu no soda laukuma, un Fabians Džonsons aukstasinīgi izvirzīja vadībā „Borussia”. Mājinieki, kuri iepriekš ar jaunā Mahuda Dahuda sitienu bija arī trāpījuši pa vārtu pārliktni, arī turpinājumā spēlēja daudz pārliecinošāk un vairāk kontrolēja bumbu, taču puslaika beigās Juve tomēr atguvās. Teicamu iespēju neizmantoja Paulo Divala, bet nedaudz vēlāk ar lielisku piespēli izcēlās Pols Pogbā. Stefans Lihtšteiners, kurš šodien atgriezās laukumā pēc pusotra mēneša prombūtnes sirds problēmu dēļ, sagaidīja Pogbā piespēli soda laukuma stūrī un pa tiešo no gaisa trieca to vārtu apakšējā stūrī.

Otrā puslaika sākumā Juvi gaidīja citāda neveiksme – izklupienā nepārdomāti nospēlēja Ernanešs un saņēma sarkano kartīti. „Borussia” atguva zaudēto iniciatīvu un radīja nopietnus draudus Bufona vārtiem, kas noveda pie teicamas Larsa Štindla iespējas 75. minūtē, taču Bufons nospēlēja izcili un bumbu atvairīja. Pēdējās 15 minūtēs Juve vairs netika arī pie pretuzbrukumiem, taču vismaz punktu nosargāja. Ar teicamu tālsitienu vēl gan izcēlās Edena Azāra jaunākais brālis Torgans, bet Bufons arī šoreiz nepiekāpās, paspēja noreaģēt un pārcelt bumbu pāri vārtu pārliktnim.

Līdz ar to "City" garantējusi jau vismaz otro vietu šajā grupā, jo ne "Sevilla", ne "Borussia" to vairs apsteigt nevar, bet tālāk tikšanai ļoti tuvu ir arī "Juventus", kurai pietiks ar neizšķirtu nākamajā spēlē pret "Sevilla".

Čempionu līga, D grupa, 4. kārta

KomandasRez.Rezultāts
Borussia (M) – Juventus1:1 (1:1)Džonsons 18` - Lihtšteiners 44`
Sevilla-City1:3 (1:3)Tremulinass 25` - Stērlings 8` Fernandinju 11` Bonī 36`

D grupas turnīra tabula

V.KomandaS.U.N.Z.VārtiP.
1.Manchester City43018:59
2.Juventus42205:28
3.Sevilla41035:73
4.Borussia (M)40222:62

  +2 [+] [-]

, 2015-11-03 23:42, pirms 9 gadiem
Tiklīdz nesanāk tiesnešu brigādei uz jūtām uzspēlēt tā izrādi uzvest neizdodas! MC pelnīti!

  +2 [+] [-]

, 2015-11-03 23:43, pirms 9 gadiem
Kopumā negaidīju, ka viss tik ātri sagrozīsies šajā šķietami nāves grupā.
Sevišķi pārsteidz Sevilla, bet nu laikam tas sniegums EL aizmiglojis manas acis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-04 00:23, pirms 9 gadiem
Nav vēl mums stabilas spēles. Es pat nerunāju par atsišanos pēc sarkanās, tā gadās, bet arī pirmajā puslaikā bija sajūta, ka nav skaidrs, kā tikt līdz pretinieku vārtiem. Protams, lieliskais Bufons, bez viņa šī spēle būtu norakstīta. Prieks par Lihta golu atgriešanās spēlē. Vēl ļoti patika Evras pārdomātā un kvalitatīvā spēle, Kjelīnī izņemot vienu kļūdu bij labs, Bonučči normā. Pogbā lieliskā piespēle - augstākā klase, bet pārējā laikā ne tik izcili, un vispār - vidū mums vēl ir tāds "mežs"... eh, negribējām vai tiešām nevarējām jau šovakar būt nākamajā kārtā?
Forza Juve!

  -2 [+] [-]

, 2015-11-04 00:27, pirms 9 gadiem
oioi88 rakstīja: Svbezdā neslēpies, pie manis ir 3 zviedru džekilas, es joka pēc gribēju parādīt tavus kropļojumus no zviedru valodas, džeki bija šokā, mazākais izteiciens WTF, piedāvāju savu variantu tev , kopīgi nospriedām Supī,,zda, tas ,lai tu zinātu, ko tavi atveidojumi citās valodās burtu rakstā nozīmē.
Ar kuru kurdu no Zviedrijas Tu diskutēji? Varbūt ar pašu Allāhu? Kur gan tādi jefiņi kā Tu rodas?
Ar zviedriem esmu strādājis vairākus gadus, un viņi patiešām nezina, kas tāds tāds Bergs vai Zeterbergs par zvēriem. Viņiem šķiet, ka mēs analfabēti kropļojam viņu fonētiku, un runa ir par Tevi nevis Suveizdu.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-04 00:29, pirms 9 gadiem
Kas attiecas uz nākamo kārtu, tad tā nekur nepazudīs, tikai jāpieslīpē spēle un viss būs bumbās. Es ticu "Juves" spēkam

  -1 [+] [-]

, 2015-11-04 02:33, pirms 9 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kas attiecas uz nākamo kārtu, tad tā nekur nepazudīs, tikai jāpieslīpē spēle un viss būs bumbās. Es ticu "Juves" spēkam
Nedomāju ,ka esi tik naivs ,lai ticētu Allegri. Būtu normāla vadība, nebūtu to ākstu nemaz ņēmuši par galveno treneri. Un ja ,kas pagājušās sezonas sastāvs tomēr bija Kontes darbs nevis Allegri nopelns. Vēl gads pusotra un varēsiet Itāļu līgu vērt ciet, paliekot vien vārdam, kā to veiksmīgi pierādīja Milan un Inter.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-04 07:52, pirms 9 gadiem
Stredi
Juve taka tagad ir ieverojami atjaunojusi sastavu, proti, tas bija viens no pasiem vecakajiem zem Kontes, kamer tagad ieverojamj daudzumu sastada jaunie speletaji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-04 10:00, pirms 9 gadiem
Perfekta spēle. Fernandinjo absolūts monstrs. Labākā Stērlinga spēle City sastāvā. Taktika no Pelegrīnī izcila. Re kā bez Kūna, Silvas un KDB pārliecinoši uzvarēt Seviļā...