Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis grauj un iekļūst finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis grauj un iekļūst finālā
Ernests Gulbis
Foto: www.opendorleans.com

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien spēlēs Ekentāles "Challenger" turnīra finālā. Šodien cīņā par iekļūšanu titula spēlē Gulbis ar 6:3, 6:2 pieveica vācieti Dominiku Mefertu.

Pirmajā setā Gulbis pie breika tika piektajā geimā, kad viņam izdevās labi uzņemt. Servējot par uzvaru setā, Gulbim bija 30:0. Tad sekoja vairāki sitieni tīklā, un Meferts ieguva breikbumbu, kuru nespēja izmantot. Otrā seta sākumā Meferts ar divām kļūdām nerealizēja divas breikbumbas. Tobrīd ranga 190. vietā esošā vācieša pretestība beidzās. Īsā laikā divreiz tika zaudēta sava serve, un Gulbis svinēja itin vieglu uzvaru – 6:3, 6:2.

Gulbja pretinieks finālā būs vēl viens garš vācietis – 25 gadus vecais Daniels Brands, kurš ir 1.95 metrus garš un savu spēli veido ap pirmo servi. Ranga 131. vietā esošais Brands uzvarējis Gulbi abu vienīgajā līdzšinējā spēlē. Tas notika tālajā 2005. gadā Vācijā, kad Brands uzvarēja divos taibreikos – 7:6(3), 7:6(2).

Gulbis Ekentāles finālā spēlēs otro reizi, atkārtojot 2006. gada panākumu. Toreiz izdevās izcīnīt titulu. Ja tas sanāks arī šoreiz, Gulbis iegūs 80 ranga punktus. Pašreiz Ernests garantējis 48 punktus.

Jaunnedēļ Gulbim jāspēlē Bratislavas "Challenger" turnīrā. Latvijas pirmais numurs Slovākijā, pateicoties vairāku tenisistu atsaukumiem, ticis pamatturnīrā. Šodien notikusī izloze Gulbi savedusi kopā ar labi pazīstamo ukraini Sergiju Stahovski, kuru Gulbis uzvarējis trīs no četriem mačiem. Pēdējo reizi tas notika pavisam nesen – septembrī Deivisa kausā Liepājā.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-03 17:51, pirms 11 gadiem
Prieks par uzvaru Veiksmi finālā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-03 17:56, pirms 11 gadiem
Malacis!! Jāņem fināls.

     [+] [-]

, 2012-11-03 17:58, pirms 11 gadiem
Mega Gulbis ir atgriezies.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-03 17:59, pirms 11 gadiem
Kaut kā jau tā pārliecība jāatgūst

     [+] [-]

, 2012-11-03 18:02, pirms 11 gadiem
Labi..Apsveicu ar iekļušanu finālā.Finālā tiešām būs vajadzīga veiksmes deva un savs labākais teniss bez kļūdām - ja Brands spēlēs tikpat labi kā Vīnes turnīra 1.kārtā.Del Potro bija vajadzīgi 3 seti un 3 taibreiki, lai šo tenisistu pieveiktu.Tādēļ tiešām jāvēl Ernijam veiksme.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-03 18:10, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Labi..Apsveicu ar iekļušanu finālā.Finālā tiešām būs vajadzīga veiksmes deva un savs labākais teniss bez kļūdām - ja Brands spēlēs tikpat labi kā Vīnes turnīra 1.kārtā.Del Potro bija vajadzīgi 3 seti un 3 taibreiki, lai šo tenisistu pieveiktu.Tādēļ tiešām jāvēl Ernijam veiksme.
Bet visa turnīra garumā Brands ne tuvu nav spēlējis tik labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-11-03 18:11, pirms 11 gadiem
Uzarēt 50000 raketi, nu malacis, saņēmies.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-03 18:15, pirms 11 gadiem
Kaut kā klusi ceru ka ar vecumu nāks prāts un būs rezultāti, arī LV basketbolistiem labākie karjeras gadi ir ap 30...kad beidzot sāk domāt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-03 18:33, pirms 11 gadiem
Basketbolā arī...

     [+] [-]

, 2012-11-03 18:46, pirms 11 gadiem
Prieks, ka lūzeram (laimīgajam) iet! Labi, ka vispār tika pamatsacensībās. Tagad tik bez toto vinnēt finālu!

  -2 [+] [-]

, 2012-11-03 18:48, pirms 11 gadiem
Motorolers rakstīja: Kaut kā klusi ceru ka ar vecumu nāks prāts un būs rezultāti, arī LV basketbolistiem labākie karjeras gadi ir ap 30...kad beidzot sāk domāt!
Pareizi jau te teica - tenisā 30 gadi jau ir pirmspensijas gadi. 25 ir labākais vecums, kad ir ideāls jaunības un jau sakrātās pieredzes apvienojums. Neticu, ka sagaidīsimies, ka Gulbis "izaugs". Tāpat kā sadzīvē ir sastopami cilvēki, kas noveco, bet nekļūst pieauguši, tā arī sportā.
Jā, kamēr slavējam Gulbi par finālu šajā sētas turnīrā, tikmēr viņa "draugs" divmetrīgais Janovičs Masters turnīrā iekļuvis pusfinālā, tādējādi, kamēr Gulbis Australian Open spēlēs kvalifikācijā, Janovičs būs pat izlikto vidū. Turklāt polis, kurš ir jaunāks par Gulbi, kļuvis par reālu konkurentu Kližānam un Goffēnam par titulu "Gada jauniņais".

Vot i domā tagad, kurš no viņiem ir daudzsološs, bet kurš - prasts lempis, kurš paļaujas vien uz fiziskajiem dotumiem...

  +1 [+] [-]

, 2012-11-03 19:06, pirms 11 gadiem
Dmitry rakstīja: Pareizi jau te teica - tenisā 30 gadi jau ir pirmspensijas gadi. 25 ir labākais vecums, kad ir ideāls jaunības un jau sakrātās pieredzes apvienojums. Neticu, ka sagaidīsimies, ka Gulbis "izaugs". Tāpat kā sadzīvē ir sastopami cilvēki, kas noveco, bet nekļūst pieauguši, tā arī sportā.
Jā, kamēr slavējam Gulbi par finālu šajā sētas turnīrā, tikmēr viņa "draugs" divmetrīgais Janovičs Masters turnīrā iekļuvis pusfinālā, tādējādi, kamēr Gulbis Australian Open spēlēs kvalifikācijā, Janovičs būs pat izlikto vidū. Turklāt polis, kurš ir jaunāks par Gulbi, kļuvis par reālu konkurentu Kližānam un Goffēnam par titulu "Gada jauniņais".

Vot i domā tagad, kurš no viņiem ir daudzsološs, bet kurš - prasts lempis, kurš paļaujas vien uz fiziskajiem dotumiem...
Kapēc tu uzskati, ka Gulbim ir jābūt labākajam pasaulē? Viņš ir pietiekami labs, lai būtu tur, kur viņš ir. Un tas nav maz. Kaut vai Juškam vairāk varbūt pat dots - abi vecāki tenisisti, pats jau no 3 gadiem ar tenisa raketi rokā! Pietiek ar to, ka viņš ir labāks par n citiem tenisistiem. Priecājies labāk par to, nevis k ko "gudri" dirss.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-03 19:19, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Tikmēr Janovičs iekļuvis Parīzes Masters finālā un garantējis sev vietu top30 gada beigās super vienkārši lēciens un pavērsiens puikas karjerā
Pagājušā gada februārī gulbis bija 21. vietā pasaulē. Bet tādi heiteri un lūzeri kā tu to pat neatcerās.

     [+] [-]

, 2012-11-03 20:18, pirms 11 gadiem
RavenHolm rakstīja: Bet visa turnīra garumā Brands ne tuvu nav spēlējis tik labi.
Par kuru turnīru tu runā?Vīnes turnīra garumā nevar zināt, c i k labi viņs būtu spēlējis, jo 1.kārtā trāpījās Huans Martins, kurš, ka jau teicu ar milzu grūtībām viņu tomēr "izsita" no turnīra.Ja runa ir par šo turnīru - ja jau tika līdz finālam,,,(nevaru spriest, jo neredzēju spēles ar Branda piedalīšanos).Vnk. uzskatu, ka Ernijam jāspēlē savs labākais teniss un veiksmes deva vienmēr vajadzīga, lai kas arī nespēlētu tīkla otrā pusē (tas ir pats par sevi saprotams , īpaši finālā) .

     [+] [-]

, 2012-11-03 22:33, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Par kuru turnīru tu runā?Vīnes turnīra garumā nevar zināt, c i k labi viņs būtu spēlējis, jo 1.kārtā trāpījās Huans Martins, kurš, ka jau teicu ar milzu grūtībām viņu tomēr "izsita" no turnīra.Ja runa ir par šo turnīru - ja jau tika līdz finālam,,,(nevaru spriest, jo neredzēju spēles ar Branda piedalīšanos).Vnk. uzskatu, ka Ernijam jāspēlē savs labākais teniss un veiksmes deva vienmēr vajadzīga, lai kas arī nespēlētu tīkla otrā pusē (tas ir pats par sevi saprotams , īpaši finālā) .
Par šo, par šo. Es arī neesmu redzējis viņa spēles, bet pēc cipariem skatoties, neko spīdoši viņš nespēlē. Arī uzvaras gandrīz visas 3 setos un salīdzinoši līdzīgās cīņās... un ne jau pret Huana Martina līmeņa špīleriem.

     [+] [-]

, 2012-11-04 16:23, pirms 11 gadiem
srax0 rakstīja: Kapēc tu uzskati, ka Gulbim ir jābūt labākajam pasaulē? Viņš ir pietiekami labs, lai būtu tur, kur viņš ir. Un tas nav maz. Kaut vai Juškam vairāk varbūt pat dots - abi vecāki tenisisti, pats jau no 3 gadiem ar tenisa raketi rokā! Pietiek ar to, ka viņš ir labāks par n citiem tenisistiem. Priecājies labāk par to, nevis k ko "gudri" dirss.
Es jau nemaz nesaku, ka Gulbim ir jābūt pirmajam pasaulē, BET... Vai tas ir viņa līmenis - spēka gados (ja tu interesētos par tenisu nopietnāk, tu zinātu, ka 23 - 27 tenisā ir spēka gadi) "pumpēt" bumbu čelendžeros? Un tas ir cilvēkam,kas junioru turnīros (un vienreiz jau ATP!) ir sitis Džokoviču? Nedomāju... Tas pats Davidenko, Hjūits, Ferers, kuriem nav ne tuvu ne Ernesta talanta, ne fiziskā spēka, atlētisma, ir sasnieguši daudz vairāk. Kāpēc? Tāpēc, ka STRĀDĀJA! Nevis gaidīja, ka debesmanna no debesīm kritīs - ooo, man pats liktenis ir sagatavojis vietu TOP-10.
Vispār, lasu es šos komentārus un kārtējo reizi pārliecinos - cik maza ir latviešu izpratne par lielo tenisu, cik maza...