Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL jaunā sezona sākas ar Balcera komandas ļoti ātriem vārtiem un zaudējumu

Rolands Eliņš

NHL jaunā sezona sākas ar Balcera komandas ļoti ātriem vārtiem un zaudējumu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jaunās sezonas atklāšanas spēlē Otavas „Senators”, spēlējot bez savainotā Rūdolfa Balcera, guva vārtus jau 25. sekundē, bet tomēr piekāpās Toronto „Maple Leafs” ar 3:5.

Otavas „Senators” savainoto spēlētāju sarakstā ievietots latviešu jaunais hokejists Rūdolfs Balcers, kurš varētu atgriezties tikai pēc dažām nedēļām, attiecīgi viņam paslīdēja garām iespēja piedalīties NHL sezonas atklāšanas spēlē Toronto. „Senators” neizdevās tikt pie uzvaras, taču tika uzstādīts kluba rekords ātrākā vārtu guvuma ziņā sezonas ievadā.

„Maple Leafs” tikai pirms mača sākuma paziņoja, ka par jauno komandas kapteini iecelts Džons Tavaress, un šo ziņu vietējie līdzjutēji sagaidīja ar pamatīgām ovācijām. Taču pavisam drīz sekoja citas emocijas – Otava ātri ielauzās „Maple Leafs” zonā un 20 gadus vecais Breidijs Tkačuks no vārtu priekšas atklāja rezultātu. Viņš vārtus guva spēles 25. sekundē.

Toronto pirmajā periodā trīsreiz spēlēja vairākumā, pāris reizes trāpīja pa vārtu stabu, taču savus pirmos vārtus nācās pagaidīt līdz otrā perioda sākumam. Pāris minūšu intervālā Frederiks Gotjē un Trevors Mors pasniedza Toronto vadību, taču 26. minūtē Otavai izdevās atspēlēties ar Skota Saburina vārtu guvumu. Saburins īstajā brīdī pieslidoja pie tukšā vārtu stūra un guva pirmos vārtus NHL, turpinot savu lielisko rudeni – Saburins līdz šim bija spēlējis tikai AHL un „Senators” treniņnometnē pirms pāris nedēļām ieradās ar pārbaudes laika līgumu, bet ar sekmīgu sniegumu nopelnīja vietu NHL.

Neizšķirts gan nesaglabājās ilgi, jo Toronto rindās divus vārtus sešu minūšu intervālā guva Ostons Metjūzs, vienreiz arī izmantojot vairākumu.Savukārt 50. minūtē Toronto savu pārsvaru palielināja līdz 5:2, uz ko Otava gan sniedza atbildi ar pēdējo minūšu spiedienu un vienu vārtu atgūšanu, taču „Maple Leafs” uzvara nopietni netika apdraudēta. Pēdējās sekundēs Metjūzam bija iespēja noformēt sev „hat-trick”, taču viņam nesanāca iemest tukšos vārtos.

Ar diviem punktiem „Maple Leafs” sastāvā izcēlās arī krievu uzbrucējs Iļja Mikhejevs, kurš iepriekš spēlēja Omskas „Avangard” rindās, bet savā debijas mačā NHL tika pie vārtiem un rezultatīvas piespēles.

Savukārt Otavas sastāvā vāja statistika trešās maiņas uzbrucējiem – jaunais Dreiks Batersons un krievu uzbrucējs Artjoms Aņisimovs nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus četri, bet iepriekšējā sezonā Toronto sastāvā spēlējušais Tailers Eniss tika pie -3. Jāpiemin arī, ka šī bija pirmā spēle „Senators” galvenā trenera amatā Denisam Smitam, kurš iepriekšējos četros gados strādāja tieši Toronto komandā kā trenera asistents.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

Slēpts komentārs: pernambucano

  +1 [+] [-]

, 2019-10-03 07:42, pirms 5 gadiem
Naftinieki arī nosargāja uzvaru,lai gan 1,4 sekundes pirms beigām paveicās,ka metiens gāja secen.Noskatītos arī Vegasas spēles trešo trešdaļu ,bet jāiet uz darbu.

  +4 [+] [-]

, 2019-10-03 08:34, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Skatos, ka šitie šļūkātāji ar pamodušies kamēr īstie vīri jau vairāk kā mēnesi dod vaļā lielo hokeju. Diez Jāgrs uz savu 60 jubileju atgriezīsies kādā ŅHĻ komandā?
Nja tavējie vakar ļoti labi atslidoja! Viņi šogad tava kolhoza doma savākt 10 punktus?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-03 09:35, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Naftinieki arī nosargāja uzvaru,lai gan 1,4 sekundes pirms beigām paveicās,ka metiens gāja secen.Noskatītos arī Vegasas spēles trešo trešdaļu ,bet jāiet uz darbu.
Vegasa izvazāja haizivis diezgan smagi, neko garām nepalaidi.

  +3 [+] [-]

, 2019-10-03 11:06, pirms 5 gadiem
Tāds hokjis sen pietrūka!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-03 12:36, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Tāds hokjis sen pietrūka!
Kā naglai uz galvas! Savādāk kā par hokiju šo balagānu nenosaukt!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-03 13:01, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Kā naglai uz galvas! Savādāk kā par hokiju šo balagānu nenosaukt!
Ja tas ir balagans, kāpēc tava "īsto veču līga" un IIHF ar katru gadu maksimāli pietuvina noteikumus balagāna noteikumiem? Mazie laukumi, KHL 2punkti par jebkādu uzvaru, vārtsargu laukuma izmaiņas, papildlaiks 3 pret 3?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-03 13:04, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Kā naglai uz galvas! Savādāk kā par hokiju šo balagānu nenosaukt!
Labāk pieskati skolotāju, lai neieklīst neceļos!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-03 13:34, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tas ir balagans, kāpēc tava "īsto veču līga" un IIHF ar katru gadu maksimāli pietuvina noteikumus balagāna noteikumiem? Mazie laukumi, KHL 2punkti par jebkādu uzvaru, vārtsargu laukuma izmaiņas, papildlaiks 3 pret 3?
Nedusmojies uz invalīdiem..krievelji tikai maak spikot,neko pashi nevar izdomat nejegas!😅