Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Milan" uzvar "Zenit", "Malaga" sagrauj "Anderlecht"

Andris Mednis
Andris Mednis

C grupa: "Milan" uzvar "Zenit", "Malaga" sagrauj "Anderlecht"
"Zenit" uzbrucējs Halks
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar plkst.19:00 Čempionu līgas C grupā Sanktpēterburgā vietējais "Zenit" uzņēma AC "Milan". Viesi jau pirmā puslaika sākumā izvirzījās vadībā ar 2:0. "Zenit" otrā puslaika sākumā rezultātu spēja izlīdzināt, tomēr spēles galotnē "Milan" izcīnīja uzvaru ar 3:2. Otrajā C grupas spēlē "Malaga" izbraukumā ar 3:0 uzvarēja "Anderlecht" saglabājot vienīgās līderes godu grupā.

"Zenit" - "Milan"
Jau no spēles pirmajām minūtēm aktīvāk un bīstamāk laukumā darbojās "Milan". Savukārt mājinieku spēlētāji izskatījās apjukuši un īpaši nepārliecinoši darbojās aizsardzība. Spēles 12. minūtē Urbi Emanuelsons laukuma vidū pārtvēra bumbu un devās uzbrukumā, bet netālu no soda laukuma pret viņu noteikumus pārkāpa Viktors Faizuļins, par ko saņēma brīdinājumu. Tomēr tas nebija vienīgais saņemtais sods par pārkāpumu. Emanuelsons pats izpildīja soda sitienu, bumba skāra sieniņā esošā spēlētāja galvu, mainīja lidojuma virzienu un trāpīja vārtos (0:1). Jau pēc trīs minūtēm viesi vēlreiz izmantoja "Zenit" vājo spēli aizsardzībā. Stefans El Šāravi skaisti apspēlēja trīs pretinieku spēlētājus ielaužoties soda laukumā, un bez problēmām raidīja bumbu vārtu stūrī (0:2).

"Zenit" pirmo kaut cik nopietnu uzbrukumu izveidoja tikai spēles 22.minūtē, kad no diezgan asa leņķa vārtos netrāpīja Aleksandrs Keržakovs. Mājinieki atraduši veidus kā piekļūt "Milan" vārtiem izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus pēc kārtas, tomēr vārtos lieliski darbojās Kristians Abiati. Spēles 40. minūtē "Zenit" nopelnīja soda sitienu no pašas soda laukuma robežas, turklāt tieši pretī vārtiem. Soda sitienu izpildīja Halks, kā jau ierasts ar savu spēcīgo sitienu raidīdams bumbu vārtu stūrī, tomēr atkal savu komandu pamanījās glābt Abiati. Izskatījās, ka "Zenit" komanda ir pārtvērusi spēles iniciatīvu, un puslaika kompensācijas laikā tomēr spēja to realizēt vārtu guvumā. Pēc lieliskas Romāna Širokova piespēles soda laukumā ielauzās Halks, un šoreiz pēc viņa sitiena arī Abiati nebija glābējs (1:2).

Otro puslaiku mājinieki uzreiz sāka ar uzbrukumiem. 49. minūtē Halks izpildīja stūra sitienu, Abiati kļūdījās izgājienā un Romāns Širokovs pēc sitiena ar galvu izlīdzināja rezultātu (2:2). 52. minūtē Masimiliano Alegri veica maiņu, Bojana Krkiča vietā laukumā sūtot Džampaulo Pacīnī. Pāris minūtes vēlāk beidzot arī "Milan" atkal izveidoja bīstamu uzbrukumu. No izdevīgas situācijas nedaudz garām vārtiem sita Kevins-Prinss Boatengs. Kopumā pēc "Zenit" otrajiem vārtiem spēle izlīdzinājās un bija redzams, ka neviena no komandām nevēlas zaudēt, tādēļ maksimāli droši centās darboties aizsardzībā.

Tomēr spēles 75. minūtē notika kārtējais pavērsiens spēlē. Rikardo Montolivo izdarīja piespēli soda laukumā no labās malas. Pacīnī bumbu neskāra, bet tā trāpīja mājinieku aizsargam Tomasam Hubočanam, no kura ielidoja savos, Vjačeslava Malafējeva sargātajos vārtos (2:3). 83. minūtē lielisks tālsitiens izdevās Aleksandram Aņukovam, tomēr Abiati atkal glāba savu komandu. Mājinieki spēles beigas pavadīja nepārtrauktos uzbrukumos, tomēr otro reizi izlīdzināt rezultātu neizdevās.

"Anderlecht" - "Malaga"
Spāņu komanda jau no spēles sākuma apliecināja savu favorītes statusu, pārliecinoši kontrolējot bumbu un līdz ar to arī spēles gaitu. "Malaga" apdraudēja mājinieku vārtus gan pēc tālsitieniem, gan arī viltīgi izspēlētām kombinācijām, kuru rezultātā labās sitienu pozīcijās tika izvirzīti Hoakins, Elizeu un Havjērs Saviola. Uzbrukumu noslēgumos pietrūka precizitāte, kā arī vairākas reizes komandu glāba "Anderlecht" vārtsargs Silvio Proto. Tomēr jau puslaika kompensācijas laikā Elizeu ar fantastiski skaistu un precīzu sitienu atklāja rezultātu. Pēc stūra sitiena bumba atleca ārpus soda laukuma, no kurienes to uzreiz no gaisa portugālis trieca vārtu augšējā stūrī (0:1).

Otrajā puslaikā "Malaga" turpināja uzbrukt un 55. minūtē nopelnīja 11 metru soda sitienu pēc pārkāpuma pret Načo Monreālu. Soda sitienu realizēja Hoakins (0:2). Spēles 63. minūtē "Malaga" pārsvars kļuva graujošs, kad pēc Isko piespēles viens pret Proto izrāvās Elizeu un eleganti pārmeta bumbu pāri vārtsargam vārtu stūrī (0:3). Turpinājumā "Malaga"droši noturēja iegūto pārsvaru izcīnot jau otro uzvaru divās spēlēs ar vienādu rezultātu 3:0 un saglabājot pirmo vietu C grupas tabulā.

C grupa, 2.kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
''Zenit'' - AC''Milan''2:3 (1:2)Halks 45' Širokovs 49' Hubočans 75'(s.v.) - Emanuelsons 13' El Šāravi 16'
''Anderlecht'' - ''Malaga''0:3 (0:1)Elizeu 45' 63' Hoakins 56'

Grupas tabula

VKomandaUNZVAP
1.Malaga2006:06
2.AC Milan1103:24
3.Anderlecht0110:31
4.Zenit0022:60

Izmantotie resursi:
whoscored.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-03 20:59, pirms 12 gadiem
Atkal zudējumu atnes zenit aizsargi un trešajos vārtos pats vātsargs...
Kerzhakovs vispar nebij redzams un dzirdams

  -2 [+] [-]

, 2012-10-03 21:08, pirms 12 gadiem
Paveicas milan ar diviem haljavniem vaartiem, un ar paaris fantastiskiem abiati seiviem, it iipashi peec anjukova sitiena

  +7 [+] [-]

, 2012-10-03 21:13, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: VSB maitas - rāda kaut kādu sūda hokejeli, nevis kārtīgu vīru spēli
jā, kuru spēlē 10 valstis un Pasaules Čempjos katru gadu tik zibina visi savā starpā.. nekāda intriga

  +1 [+] [-]

, 2012-10-03 21:18, pirms 12 gadiem
krieviem ļoooti veiksmīgs grupu turnīra sākums Tā turpināt!

  +6 [+] [-]

, 2012-10-03 21:27, pirms 12 gadiem
Ļoti labi.Milan slab,Celtik ne protivnik

  -3 [+] [-]

, 2012-10-03 21:36, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Ļoti labi.Milan slab,Celtik ne protivnik
Pirmo reiz dzirdu lai kautkurš teiktu ka Milan slab.. otrādi Zenit slab 6 spēles bez uzvaram

  +3 [+] [-]

, 2012-10-03 22:07, pirms 12 gadiem
Tabula izskatās vienkārši briesmīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-03 23:56, pirms 12 gadiem
seemslegit rakstīja: Kads padalisies ar labu saitu, kur var apskatit normalus cempionu ligas spelu momentus ? Youtube ir diezgan gay saja sakara
Labākos spēļu momentus var noskatīties sportyhub.com

  -1 [+] [-]

, 2012-10-04 00:13, pirms 12 gadiem
Ar tadu naudu, kada ir Zenit, brinos, ka vinji vel nav iedomajushies tikt valja no Malafejeva un iegadaties kadu labaku vartsargu, es saprastu, ja tas butu finansials jautajums, bet tas ir Zenit, shiem naudas pietiks.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-04 00:20, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: VSB maitas - rāda kaut kādu sūda hokejeli, nevis kārtīgu vīru spēli
Skaidrs, ka maitas, bet šoreiz man pie kājas - es Zenit-Milan noskatījos pa NTV...

     [+] [-]

, 2012-10-04 15:04, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: VSB maitas - rāda kaut kādu sūda hokejeli, nevis kārtīgu vīru spēli
Vispār VSB rāda uz doto brīdi spēcīgāko hokeja līgu pasaulē (kamēr NHL ir lokauts). Un kas labāk patīk futbols vai hokejs ir gaumes lieta. Man mīļākais sporta veids ir biatlons(pavisam nopietni) un varu skatīties biatlonā kaut vietējas nozīmes čempionātus-tā ir gaumes lieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja