Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"Grand Slam" čempiones Mugurusa un Kvitova cīņā par ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Grand Slam" čempiones Mugurusa un Kvitova cīņā par ceturtdaļfinālu
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Svētdien tiks noskaidroti pirmie "US Open" ceturtdaļfinālisti. Dienas mačs šoreiz sieviešu turnīrā, kur plkst. 2:00 (jau pirmdienā pēc mūsu laika) gaidāma Garbinjes Mugurusas un Petras Kvitovas tikšanās.

Šodienas spēles sieviešu turnīrā

SpēleLaiks
(3) Garbine Muguruza – (13) Petra Kvitova02:00
(9) Venus Williams – Carla Suarez Navarro~ 23:00
(16) Anastasija Sevastova – Maria Sharapova~ 21:00
(30) Julia Goerges – Sloane Stephens~ 22:00

Šī gada "US Open" kļuvis par ļoti savdabīgu turnīru vīriešu konkurencē, kur nepiedalās daudz vadošo spēlētāju, bet abi spicākie ielozēti zara augšgalā, kur atrodas gan Rodžers Federers, gan Rafaels Nadals, dodoties savstarpēja pusfināla virzienā. Otrajā zarā pievilcīgu spēļu ir ļoti maz. Tāpēc lielākā interese nepāra dienās pagaidām ir par sieviešu mačiem.

Latvijas auditorijai, protams, galvenā spēle būs Anastasijas Sevastovas un Marijas Šarapovas tikšanās. Šai cīņai ir veltīts atsevišķs materiāls, bet par pārējo programmu īsumā šeit.

Globālā mērogā dienas mačs bez šaubām ir divu "Grand Slam" titulu īpašnieču Garbinjes Mugurusas un Petras Kvitovas sadursme. Abas tenisistes līdz 4. kārtai tikušas ar drošām uzvarām. Mugurusai mazliet pārliecinošāki panākumi, sešos setos zaudējot tikai deviņus geimus.

Spānijas tenisiste, kura pirms došanās uz Ņujorku uzvarēja Sinsinati "Premier 5" turnīrā, šobrīd sasniegusi astoņu uzvaru sēriju, kas šodien var tikt apdraudēta. Savstarpējās cīņās līdz šim labāka bijusi Kvitovai, kurai 2-1 bilance, Garbinji pērn pieveicot gan Štutgartē, gan Pekinā. Tikmēr Mugurusa vienīgo uzvaru guva 2015. gadā Singapūrā, kur sīvā 3. setā bija pārāka ar 7:5.

Karlai Suaresai Navarro ir itin cienīga 3-4 bilance pret Venusu Viljamsu. Ja neskaita abus mačus uz zālāja, kas Spānijas sportistei ir ļoti neērts segums (Viljamsai tieši otrādi), tad Suaresai Navarro uz visiem pārējiem segumiem kopā ir 3-2 pārsvars. Karla Venusu pirms astoņiem gadiem abu pirmajā tikšanās reizē šokēja "Australian Open" turnīrā. Viņa nav no spēcīgākajām tenisistēm, bet ar dažādību var izsist no sliedēm agresīvas spēlētājas, kā to kārtējo reizi nodemonstrēja 3. kārtā pret Jekaterinu Makarovu.

Slounai Stīvensai ir fantastiska atgriešanās pēc pēdas savainojuma. Amerikāniete sezonu sāka tikai Vimbldonā un pēc lēnas ieskriešanās (zaudējumi pirmajos divos mačos) startē ļoti produktīvi – pusfināls gan Toronto, gan Sinsinati un tagad solis no ceturtdaļfināla Ņujorkā. Slouna ar Jūliju Gērgesu sacentīsies otrajā turnīrā pēc kārtas. Amerikāniete Sinsinati ceturtdaļfinālā bija pārāka ar 6:1, 7:6(3), savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 4-1. Gērgesai lielākā problēma mačos pret Stīvensu ir amerikānietes lieliskā aizsardzība.

Šodienas spēles vīriešu turnīrā

SpēleLaiks
(12) Pablo Carreno Busta – Denis Shapovalov18:00
(16) Lucas Pouille – (29) Diego Schwartzman~ 20:00
(17) Sam Querrey – (23) Mischa Zverev~ 04:00
(28) Kevin Anderson – Paolo Lorenzi~ 00:00

Vīriešu turnīrā no šodien spēlējošajiem astoņiem tenisistiem vienam nākamās nedēļas nogalē būs karjeras pirmais "Grand Slam" fināls. No šī astoņnieka vistālāk "Grand Slam" sacensībās bijis Sems Kverijs, kura lielākais sasniegums ir pusfināls šogad Vimbldonā.

Pieredzes ziņā trijos no četriem šodienas spēļu pāriem rangā augstāk esošajam tenisistam ir pārsvars. Pablo Karenjo Busta, Luka Puije un Kevins Andersons visi ir uzvarējuši "Grand Slam" astotdaļfinālā, kamēr viņu pretiniekiem tas vēl nav bijis pa spēkam. Kverijam tādas pieredzes pārsvara pār Mišu Zverevu nav, toties kā jau mājiniekam būs lielāks fanu atbalsts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja