Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ar pasaules elites MTB orientieristu dalību Sarksņa un Matvijenko kļūst par Latvijas čempioniem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar pasaules elites MTB orientieristu dalību Sarksņa un Matvijenko kļūst par Latvijas čempioniem
Godalgoto trijnieks: (no kreisās) M.Linde, A.Sarksņa, A.Jubelis. Uz skatuves pieredzējušais un zinošais orientēšanās sacensību komentētājs Andris Rupais. Foto: LOF/Sergejs Sokolovs.

Spraigajā cīņā par uzvaru Latvijas čempionātā sprinta distancē velo orientēšanās jeb MTBO pasaules elites veloorientieristu starpā Andris Sarksņa pārspēja Mārtiņu Lindi. Sievietēm pirmā vieta Jūlijai Matvijenko.

Paralēli populārajām “Kāpa trīsdienas” sacensībām orientēšanās skrējienā notika arī sacensības TakuO un MTBO jeb velo orientēšanās, kur piedalījās arī vairāki ārzemju pasaules elites sportisti, jo šajā nedēļas nogalē ir paredzēts Pasaules kausa posms MTBO.

MTBO trīs dienu kopvērtējumā elites grupās triumfēja pirms mēneša Eiropas čempionātā 4. vietu ieguvušais lietuvietis Jonas Maišelis un divus sudrabus izcīnījusī Gabrielė Andrašiūnienė. Dalībnieku vidū bija arī vēl daži citi medaļnieki vai Top6 lielajos čempionātos sasniegušie.

„Kāpas trīsdienas” ietvaros norisinājās arī Baltijas un Latvijas velo orientēšanās čempionāts sprinta distancē. Uzvaru Baltijas čempionāta elites grupās izcīnīja Maišelis un pasaules junioru čempione un medaļniece Sāra Ilihietanena no Somijas.

Savukārt Latvijas čempionu tituls vīriešu konkurencē tika izcīnīts ļoti spraigā cīņā abu vadošo latviešu un pagājušā gada Eiropas čempionāta Top20 veloorientieristu starpā. Andris Sarksņa par 14 sekundēm apsteidza Mārtiņu Lindi, izcīnot zeltu, bet Lindem līdz ar to sudrabs. Bronza tika panākumus orientēšanās skrējienos guvušajam Andrim Jubelim.

Sievietēm nebija tik sīvas cīņas, Jūlijai Matvijenko svinot uzvaru, pirms desmit gadiem pasaules un Eiropas čempionātos startējušās Dina Zobena un Aiga Strazdiņa ieguva attiecīgi sudrabu un bronzu.

     [+] [-]

, 2024-07-03 16:03, pirms 2 mēnešiem
Matvijenko sportiskais krampis vēl palicis. Varbūt ir plāni atgriezties biatlonā? Tur gan tagad ir konkurence, sešas dāmas priekšā.