Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ar Latvijas orientieristu dalību Edinburgā sāksies pasaules čempionāts

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar Latvijas orientieristu dalību Edinburgā sāksies pasaules čempionāts
Latvijas komanda. Foto: LOF

Edinburgā, Lielbritānijā, 12. jūlijā sāksies pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kur šoreiz sacensības notiks tikai sprinta disciplīnās – jauktajā stafetē, izslēgšanas sprintā un individuālajā sprintā ar intervālu startu.

Pasaules čempionātā piedalīsies vairāk nekā 250 sportisti un 45 valstīm, un Latviju pārstāvēs pieci orientieristi - Fricis Spektors, Endijs Titomers, Uldis Upītis, Elza Ķuze un Sandra Grosberga, kura pasaules reitingā sprintā šobrīd ir 15. vietā. Latvijas orientēšanās izlasi atbalstīta „TrueStory”.

Latvijas komandas galvenā trenera Deivida Stefanski asistents Guntars Mankus: „Komanda uz Edinburgu devusies piecu sportistu un trīs treneru sastāvā, bet kā rezerviste pieteikta jaunā orientieriste Ilze Jumiķe, kura nesen piedalījusies junioru pasaules čempionātā. Šis ir otrais pasaules čempionāts, kur sacensības notiek tikai sprinta distancēs. Divi no mūsu sportistiem – Sandra Grosberga un Endijs Titomers - jau piedalījās pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Dānijā, liela pieredze sprinta distancēs ir arī Elzai Ķuzei un Uldim Upītim, kuri startējuši vairākos pasaules kausa posmos, tāpēc komanda, neņemot vērā sportistu jauno vecumu, ir ar diezgan labu pieredzi un sagatavotību.

Mērķis ir visiem izlases dalībniekiem kvalificēties finālsacensībām, bet Sandrai Grosbergai mērķis ir viens – cīnīties par visaugstākajām vietām visās disciplīnās, gan sprintā, gan izslēgšanas sprintā. Savukārt stafetē Latvijas komandas mērķis ir iekļūt labāko desmitniekā, kas veiksmes gadījumā nebūt nav neiespējams, jo sprints ir ļoti ātra un sarežģīta, līdz ar to arī neparedzama orientēšanās sporta disciplīna, kur katra mazākā kļūda praktiski izslēdz no cīņas par augstvērtīgu rezultātu.

Cerēsim, ka Latvijas sportistiem izdosies parādīt vislabāko rezultātu, turklāt pasaules čempionātā sportisti var nopelnīt labus reitinga punktus pasaules, kas tiek ņemti vērā arī nāciju ieskaitē, bet ikviens reitinga punkts ir svarīgs, lai Latvija uzlabotu savas pozīcijas nāciju rangā, kas nodrošinās mūsu sportistiem vairāk dalības vietas nākamajos pasaules čempionātos un pasaules kausa posmos.”

Pasaules čempionāts sprintā no 12. Līdz 16. jūlijam notiks Skotijas galvaspilsētā Edinburgā, kas pieblīvēta ar vēsturiskām celtnēm, šaurajiem vecpilsētu ieliņu labirintiem, kas sacensības padarīs vēl sarežģītākas un neprognozējamākas.

Sacensību programma (pēc Latvijas laika)
12. jūlijs, pulksten 11:00-12:30 – sprinta kvalifikācija
17:00 – sprinta fināls
20:15 - apbalvošanas ceremonija
14. jūlijs, 12:00 - sprinta stafete
16. jūlijs, 11:00 – Knock out sprints
16:25 - Knock out sprinta ceturtdaļfināli
19:30 - Knock out sprinta fināls

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācija

     [+] [-]

, 2024-07-12 09:49, pirms 2 mēnešiem
Oi, neviena vecmeistara izlasē!

Tik maz pārstāvju ranga vietas dēļ?