Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā cīnīsies par pasaules kausa posma ceļazīmēm

Emils Ozerinskis

Latvijas čempionātā cīnīsies par pasaules kausa posma ceļazīmēm
Signe Sirmā. Foto: LOF

Sestdien un svētdien vienā no ainaviski visskaistākajiem Latvijas piejūras apvidiem notiks Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetēs. Sacensībām vidējā distancē pieteikušies vairāk nekā 640 orientieristi, turklāt elites grupās sacensības būs arī atlase Pasaules kausa posmam Somijā, kas nozīmē, ka uz starta līnijas pulcēsies labākie Latvijas sportisti.

Šogad Latvijas čempionāta medaļniekus vidējā distancē un stafetēs noskaidros Dienvidkurzemes pusē netālu no Jūrmalciema - piejūras apvidū, kas izceļas gan ar izteiktām kāpām, gan mikroreljefu. Turklāt Pāļu kalns ir viena no augstākajām Baltijas jūras piekrastes kāpām, tā absolūtais augstums - 36,4 metri virs jūras līmeņa, bet relatīvais augstums - 30 metru.

Vīriešu elites grupā šoreiz ir dalībnieku rekordskaits - pieteikušies 40 orientieristi. Starp dalībniekiem ir gandrīz visi Latvijas elites izlases un junioru izlases pārstāvji, tostarp Edgars Bertuks, Ilgvars Caune, Alvis Reinsons, Fricis Spektors un Matīss Saulīte, kurš pērn Latvijas čempionātā šajā distancē izcīnīja sudraba medaļu). Pēc pasaules junioru čempionātā treniņā gūtās traumas ir atlabis Gustavs Staņa, startam gatavi arī Uldis Upītis un Emīls Zērnis, kuriem traumas liedza doties uz nesen notikušo Eiropas čempionātu, pēc ilgstošas traumas ārstēšanas sacensību apritē atgriezies pieredzējušais Andris Jubelis, startēs arī aizvadītā gada Latvijas čempionāta bronzas medaļnieks vidējā distancē Rihards Krūmiņš. Vienīgi savu čempiona titulu nevarēs aizstāvēt Rūdolfs Zērnis, kurš nupat Eiropas čempionātā vidējā distancē izcīnīja augsto 24. vietu. Rūdolfs šobrīd nedzīvo Latvijā, un līdz ar to nevar ierasties uz šīm sacensībām.

Arī sieviešu elitē starp pieteiktajām 19 orientieristēm cīņa par uzvaru būs sagaidāma liela intriga - vai Sandrai Grosbergai izdosies atgūt čempiones titulu un kļūt par pieckārtējo Latvijas čempioni vidējā distancē (pērn Sandra bija tikai ceturtajā vietā), vai arī zelta medaļu beidzot kaklā kārs nesenajā Eiropas čempionātā izcili sevi parādījusi Elza Ķuze, vai Aijai Skrastiņai izdosies izcīnīt vietu uz goda pjedestālu, kā tas notika iepriekšējos gados? Jāpiebilst, ka mūsu dāmām konkurenci izrādīs arī spēcīgas Lietuvas orientieristes, tostarp Sandra Paužaite, kura šogad pasaules ranga sacensībās "Kurzemes pavasaris"vidējā distancē izcīnīja otro vietu.

Latvijas čempionāts vidējā distancē notiks 31. augustā, pulksten 12:15 sacensību atklāšana, plkst. 13:00 starts pirmajiem dalībniekiem.

Savukārt jau nākamajā dienā - 1. septembrī - turpat Pāļu kalnā tiks noskaidroti Latvijas čempioni stafetēs. Pērn elites grupā vīriešiem triumfēja „Meridiāns OK/CPSS”, aiz sevis atstājot „Ozons-1” un „Alūksne OK” komandas, savukārt dāmām Latvijas čempionu godā tika „Kāpa OK-1”, otrajā vietā „Alnis OK-JNSC”, bet trešajā – „Ozons-1”. Masu starts stafetēs 1. septembrī pulksten 11:00.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas orientēšanās federācija