Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmanis ''Big3'' turpinās pret Peitona trenēto un danku čempiona Grīna komandu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lasmanis ''Big3'' turpinās pret Peitona trenēto un danku čempiona Grīna komandu
Kārlis Lasmanis. Foto: AFP/Scanpix

Šodien plkst. 23:00 pēc Latvijas laika trešo spēli ''Big3'' turnīrā aizvadīs Kārļa Lasmaņa pārstāvētā ''Aliens'', kura spēkosies pret Gerija Peitona trenēto ''Bivouac''. Tās sastāvā četriem no pieciem spēlētājiem ir pieredze NBA laukumos, kamēr Lasmanim šī kļūs par otro spēli līgā.

Kārlis Lasmanis kopā ar "Aliens" šodien plkst. 23:00 pēc Latvijas laika aizvadīs trešo "Big 3" spēli, kura latvietim kļūs par otro, jo iepriekšējā viņš nepiedalījās. Šoreiz tai pretī stāsies "Bivouac" komanda, kuru trenē Gerijs Peitons. Tās sastāvā ir četri spēlētāji ar pieredzi NBA.

• Par kapteini iecelts Džeralds Grīns, kurš 2007. gadā kļuva par NBA Zvaigžņu spēles danku konkursa uzvarētāju. Karjeras laikā Grīns spēlējis tādās NBA komandās kā Hjūstonas "Rockets", Minesotas "Timberwolves", Dalasas "Mavericks", Ņūdžersijas "Nets", Indiānas "Pacers", Fīniksas "Suns", Maiami "Heat" un Bostonas "Celtics". Pēdējo sezonu Grīns Hjūstonā strādāja par spēlētāju attīstības treneri.

• 819 NBA regulāro spēļu bagāža ir "Bivouac" kapteiņa asistentam Korijam Brūveram. Spēlētājs karjeras laikā spēlējis Minesotas "Timberwolves", Denveras "Nuggets", Dalasas "Mavericks", Hjūstonas "Rockets", Losandželosas "Lakers", Oklahomsitijas "Thunder", Filadelfijas "76ers" un Sakramento "Kings". Uz aizsardzību tendētais spēlētājs atsevišķās sezonās meta vidēji arī virs desmit punktiem.

• 39 gadus vecais Vils Bainums NBA regulārajā sezonā nospēlējis 360 spēles. Karjeru Bainums sāka Goldensteitas "Warriors", tad sešas sezonas pavadīja Detroitas "Pistons", bet NBA karjeru noslēdza Vašingtonas "Wizards" 2014./2015. gada sezonā. Statistiski labākā sezona Bainumam bija 2009./2010. gada, kad viņš meta desmit punktus spēlē un atdeva 4.5 piespēles.

• Džefs Airess NBA nospēlējis 237 mačus tādu komandu sastāvos kā Portlendas "Trail Blazers", Indiānas "Pacers", Sanantonio "Spurs" un Losandželosas "Clippers" . Pēdējās sezonās Airess atalgojumu pelna Japānas basketbola komandās. Savukārt Garlons Grīns spēlējis vairākās Eiropas un Krievijas komandās kā Vloclavekas ‘’Anwil’’, Maskavas apgabala ‘’Khimki’’ un Krasnodaras ‘’Enisey’’. Pēdējo sezonu viņš pavadīja Rumānijā, ‘’CSM Oradea’’ sastāvā.

• Esošais sastāvs gan "Big 3" sezonas sākumā nav devis uzvaras, jo "Bivouac" zaudējusi pirmajos divos mačos. Vispirms tā ar 47:50 zaudēja "3’s Company", bet vēlāk ar 49:52 ''Enemies".

• Kārļa Lasmaņa pārstāvētā "Aliens" sezonu sāka tieši ar "Enemies" uzvarēšanu (52:44), vēlāk sezonu turpinot ar pārliecinošu neveiksmi pret ‘’Triplets’’ (33:50). Lasmanis piedalījās pirmajā mačā, kurā iemeta 18 punktus, bet otrajā nespēlēja, jo palīdzēja Latvijas izlasei 3x3 Pasaules kausā.

• Bez Lasmaņa ‘’Aliens’’ komandā spēlē arī Dušans Buluts, Tomislavs Ivoševs, Dešons Stīvenss un Edams Drekslers.

• ‘’Big 3’’ līgā piedalās 12 komandas, kuras līdz 7. augustam ik pēc nedēļas aizvadīs sabraukumus. Katrā no tiem ‘’Aliens’’ gaidāms viens mačs. Nākamā spēle paredzēta 10. jūlijā. Līgas izšķirošās spēles plānotas 21. augustā.

• Plašāk par līgu lasi ŠEIT, bet noteikumu špikeri ŠEIT.

Trešais sabraukums

DatumsSpēleRezultāts
02.07Enemies - Power50:39
Tri-State - Killer 3's50:38
Triplets - Ball Hogs48:50
03.073's Company - 3 Headed Monsters
Bivouac - Aliens
Trilogy - Ghost Ballers