Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Medvedevam duelis ar Čiliču, Federers tiksies ar pēdējo mājinieku Noriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Medvedevam duelis ar Čiliču, Federers tiksies ar pēdējo mājinieku Noriju
Daniils Medvedevs. Foto: AP/Scanpix

Vimbldonā šodien tiks pabeigta trešās kārtas izspēle. Ceļazīmes uz otro nedēļu centīsies iegūt arī ATP ranga otrais numurs Daniils Medvedevs un astoņkārtējais čempions Rodžers Federers.

Daniils Medvedevs pirmajos divos mačos uzvarēja bez lielām grūtībām (viens zaudēts sets), bet šodien Krievijas tenisa līderim var būt turnīra pirmais patiešām grūtais pārbaudījums, tiekoties ar bijušo finālistu Marinu Čiliču, kurš karjeras laikā uz zālāja seguma guvis 77 uzvaras (Medvedevam ir 24). Abi tenisisti jūnijā uzvarēja šī seguma turnīros – Medvedevs Maljorkā un Čiličs Štutgartē. Horvātijas tenisistam tas ir pirmais triumfs kopš 2018. gada, kad viņš uzvarēja uz "Queen's Club" zālāja. Bijušais pasaules trešais numurs zaudējis pēdējos 11 mačos pret Top 5 spēlētājiem. Medvedevs 2019. gadā Čiliču ar 6:4, 7:6(7) uzvarēja Vašingtonā. Vimbldona ir vienīgais "Grand Slam", kur Medvedevs vēl nav bijis astotdaļfinālā.

Vakar zaudējumus piedzīvojot Endijam Marejam un Danielam Evansam, turnīrā palicis tikai viens vietējais spēlētājs – Kamerons Norijs, kuram šodien duelis ar astoņkārtējo čempionu Rodžeru Federeru. Kamēr šveicietis šogad nospēlējis tikai 10 mačus (10-3), Norijs aizvada karjeras labāko sezonu ar 31-13 bilanci un trim fināliem (visi gan zaudēti). Norijs "Grand Slam" turnīros nav bijis tālāk par 3. kārtu (0-3 bilance šajā posmā). Viņš 2019. gadā Federeram ar 1:6, 1:6 Pērtā zaudēja Hopmana kausā. Šodien Vimbldonā kreilim būs labākas iespējas.

Aleksandram Zverevam vajadzēja piecus setus, lai Teiloru Fricu Vimbldonā pieveiktu pirms trim gadiem 2. kārtas mačā – 6:4, 5:7, 6:7(0), 6:1, 6:2. Bijušie junioru ranga līderi kopš tā laika tikušies tikai vienreiz, un jaudīgi servējošais amerikānis 2019. gadā ar 7:6(7), 6:4 uzvarēja Bāzelē. Fricam šonedēļ ir 20. "Grand Slam" turnīrs, viņš vēl ne reizi nav bijis astotdaļfinālā, zaudējot visos sešos 3. kārtas mačos. Viņš arī zaudējis visos septiņos "Grand Slam" mačos pret Top 10 spēlētājiem.

Cik daudz spēka atlicis Nikam Kiriosam, kuram Vimbldonā ir pirmais turnīrs kopš februāra? Kolorītais Austrālijas tenisists vienspēļu turnīrā divos mačos nospēlējis astoņus setus un vakar, kad nebija vienspēles, aizadīja jaukto dubultspēli ar Venusu Viljamsu. Bijušais ceturtdaļfinālists šodien tiksies ar Fēliksu Ožē-Aliasimu, kurš uzvaras gadījumā pirmoreiz spēlēs Vimbldonas astotdaļfinālā. Arī abu vienīgais iepriekšējais duelis notika uz zālāja seguma Londonā, Kanādas tenisistam 2019. gadā uzvarot sīvā cīņā ATP 500 turnīrā ar rezultātu 6:7(4), 7:6(3), 7:5.

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...