Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

papildināts Viljamsa pieveic Kvitovu, Kerbere drāmā izslēdz Liziki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa pieveic Kvitovu, Kerbere drāmā izslēdz Liziki
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpix

Serēna Viljamsa turpina cīņu par savu piekto Vimbldonas vienspēļu titulu. Amerikāniete šodien ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:5 pieveica pagājušā gada čempioni Petru Kvitovu, iekļūstot pusfinālā. Dramatiskā trīs setu mačā divu Vācijas tenisistu cīņā Andželike Kerbere ar 6:3, 6:7(7), 7:5 pieveica Sabīni Liziki. Labāko četriniekā iekļuva arī Agņeška Radvanska un Andželike Kerbere.

Serēna Viljamsa ar Petru Kvitovu līdz šim bija tikusies divas reizes, abos gadījumos uzvarot divos setos. Arī šodien amerikāniete guva panākumu divās partijās, taču daudz netrūka, lai tiktu spēlēts trešais sets.

Pirmajā setā pagājušā gada uzvarētāju Kvitovu iegāza viens slikts geims. Sestajā geimā čehiete pie savas serves uzvarēja tikai vienā izspēlē. Viljamsa ieguva breiku, kuru apstiprināja ar "sauso" savas serves geimu – 5:2. Amerikānietei nākamajā geimā uzņemšanā bija setbumba, taču bumbiņa izsista autā. Ar savu servi punktu setam Viljamsa spēja pielikt – 6:3.

Otrajā setā bez breikbumbām iztika līdz pat 10. geimam, kad savu pirmo breikbumbu mačā ieguva Kvitova, uzreiz tiekot arī pie setbumbas, rezultātam esot 5:4. Viljamsu kritiskā brīdī izglāba viņas trumpis – serve. Serēna panāca izlīdzinājumu 5:5, bet nākamajā geimā pati tika pie breikbumbas. Kvitova elementārā situācijā iesita tīklā, un četrkārtējā Viljamsa drīz vien izservēja maču – 6:3, 7:5.

Viljamsa Vimbldonā vienspēlēs uzvarējusi 2002., 2003., 2009. un 2010. gadā. Bez viņas no čempionātā palikušajām tenisistēm "Grand Slam" tituls un spēlēšana finālā ir vēl tikai Viktorijas Azarenkas kontā. Tieši ar baltkrievieti Viljamsa spēles pusfinālā. Vika ar 6:3, 7:6(4) pieveica austrieti Tamiru Pašeku, pārtraucot viņas deviņu uzvaru sēriju. Azarenka 2. setu nespēja izservēt divas reizes, tomēr mācēja saņemties un uzvarēja taibreikā.

Dienas aizraujošāko maču izspēlēja Andželike Kerbere un Sabīne Liziki. Abas vācietes savā starpā līdz šim bija tikušās četras reizes, visos mačos uzvarot rangā augstāk esošajai Kerberei, kura bija arī šodienas spēles favorīte. Arī šodien pārāka bija Kerbere.

Liziki sāka ļoti slikti un savu servi zaudēja divās no pirmajām trim servēšanas reizēm, nokļūstot iedzinējos ar 1:4. Vienu breiku izdevās atspēlēt, bet 9. geimā Liziki atkal zaudēja savu servi, pie tam uz nulles. Sets tika pabeigts ar dubultkļūdu, un Kerbere tika pie uzvaras pirmajā setā – 6:3.

Kerbere otrā seta sākumā bija vadībā ar 3:0, taču tad zaudēja trīs geimus pēc kārtas, ļaujot tautietei panākt izlīdzinājumu. Pie 5:4 Kerberei uzņemšanā bija divas mačbumbas. Pirmo Liziki atspēlēja ar diagonālo bekhendu, bet otrās izspēlē teicami nospēlēja aizsardzībā, bet punktu ieguva, Kerberi apspēlējot pie tīkla. Liziki panāca 5:5, bet seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā.

Tajā Kerberei divreiz bija minibreika pārsvars. Liziki no 3:5 uzvarēja trīs izspēles pēc kārtas tiekot līdz setbumbai. Tīklā atsista Kerberes pirmā serve. Pēc tam Liziki auts, un Kerbere ieguva trešo mačbumbu. Liziki atkal lietā lika diagonālo bekhendu. Pie 8:7 Sabīnei otrā setbumba. Lizika trāpīja uz gala līnijas, bet Kerbere palaida bumbiņu garām, pēc tam atkārtojumā pārliecinoties par to, ka sets zaudēts – 7:6(7) panākums Liziki.

Izšķirošajā trešajā setā Kerbere divreiz bija vadībā ar breiku, bet 8. geimā ar dubultkļūdu zaudēja savu servi. Liziki pie 5:3 servēja par uzvaru mačā, taču punktu pielikt nespēja. Liziki pat neuzvarēja vairs nevienā geimā – 5:7. Tādējādi Kerberei otrais "Grand Slam" pusfināls (pērn tik tālu tikts arī Ņujorkā) ar 6:3, 7:6(7), 7:5 uzvaru.

Kerberei ir iespaidīga sezonas bilance trīs setu mačos: 16-1. Vienīgais zaudējums piedzīvots pirms Vimbldonas notikušajā Īstbornas finālā, kurā Kerbere izlaida uzvaru pret Tamiru Pašeku, neizmantojot piecas mačbumbas. Šodien daudz netrūka līdz līdzīgam fiasko, taču ļoti palīdzēja Liziki ar savām 50 nepiespiestajām kļūdām.

Kerbere pusfinālā tiksies ar Agņešku Radvansku vai Mariju Kiriļenko. Poliete izcīnīja smagu uzvaru trīs setos ar 7:5, 4:6, 7:5. Radvanskai bija iespēja uzvarēt divos setos, taču viņa otrajā partijā divreiz nenosargāja breika pārsvaru. Trešā seta 10. geimā Aga divreiz bija divu punktu attālumā no izstāšanās. Radvanska pirmo reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" pusfinālā. Radvanskas un Kiriļenko mačs sākās pirms 7.5 stundām, bet vairāku lietus paužu dēļ tika pabeigts vien vēlu vakarā centrālajā kortā pēc Azarenkas un Pašekas spēles.

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrs

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Victoria Azarenka – Tamira Paszek6:3 7:6(4)
(3) Agnieszka Radwanska – (17) Maria Kirilenko7:5 4:6 7:5
(6) Serena Williams – (4) Petra Kvitova6:3 7:5
(8) Angelique Kerber – (15) Sabine Lisicki6:3 6:7(7) 7:5

Izmantotie resursi:
2012 Wimbledon Championships Website - Official...

  -1 [+] [-]

, 2012-07-03 19:18, pirms 12 gadiem
Malacis Serena! Pret Azarenku bus grutak!
GO Serena GO!

  -1 [+] [-]

, 2012-07-03 21:55, pirms 12 gadiem
Pupu mizas.Anastasija Sevastova pēc mēneša ārstēšanās atgriezusies ar uzvaru pret Ivonnu Maisburgeri Reinert Cup(Vācija)1 kārtā 6:1 un 6:4 otrajā setā.2 kārtā spēlēs pret Gruzīnietes Čaknašvili(201)un Argentīnietes Irigoenas(281)pāra uzvaretāju

     [+] [-]

, 2012-07-03 22:22, pirms 12 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Pupu mizas.Anastasija Sevastova pēc mēneša ārstēšanās atgriezusies ar uzvaru pret Ivonnu Maisburgeri Reinert Cup(Vācija)1 kārtā 6:1 un 6:4 otrajā setā.2 kārtā spēlēs pret Gruzīnietes Čaknašvili(201)un Argentīnietes Irigoenas(281)pāra uzvaretāju
Sevastovai ir savs topiks. Ja nav ko rakstīt, tad ...

Modritim > Pret Viku būs viegli, pret Pašeku ???
Otrā zarā jauna fināliste!!!

     [+] [-]

, 2012-07-03 22:58, pirms 12 gadiem
nicks rakstīja: Sevastovai ir savs topiks. Ja nav ko rakstīt, tad ...

Modritim > Pret Viku būs viegli, pret Pašeku ???
Otrā zarā jauna fināliste!!!
topiks uzradās pēc komentāra.

     [+] [-]

, 2012-07-04 00:45, pirms 12 gadiem
Go, Vika, Go!