Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Kamēr esmu treneris, "Skonto" nerīkosies kā "Jūrmala""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Kamēr esmu treneris, "Skonto" nerīkosies kā "Jūrmala""
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien SMScredit.lv Virslīgā laimīgu 1:1 neizšķirtu cīņā ar Rīgas "Skonto" kompensācijas laikā izrāva "Jelgava". Pēc mača abu komandu treneri Tamazs Pertija un Dāvis Caune izteica savas domas gan par konkrēto maču, gan vispārējo situāciju savos klubos.

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Pat nezinu, ko lai komentē. Agrāk baidījos no stūra un soda sitieniem, bet tagad sākšu baidīties arī no sānu iemetieniem, jo jebkurš auts, ko šis puisis [Māris Ošs - aut.] izpilda, ir ļoti bīstams. Spēlē mums bija pilnīgs pārsvars, momenti tika radīti, taču diemžēl 2:0 vietā pabeidzām 1:1. Nezinu, ko lai komentē - nevaru teikt, ka būtu neapmierināts ar sniegumu, jo spēlējām ļoti labi. Laikam jau futbola dievs negribēja, lai mēs šodien uzvarētu, jo 92. minūtē ielaist pēc auta... Es vairs nezinu, kā lai spēlētājus izvietot pie standartsituācijām. Tā laikam ir koncentrēšanās vaina - šobrīd mums 100% koncentrēšanās pietrūkst. Tāpēc arī ielaidām, jo standarti ir tikai un vienīgi koncentrēšanās jautājums. Vēlme bija, bet koncentrēšanās pazuda. Vēlreiz varu paslavēt "Jelgavu", kura spēlē līdz galam, lai gan mēs pilnībā un absolūti kontrolējām spēli. Un šodien bija labs laukums, kas pierādīja, ka uz labiem laukumiem Latvijā nevienam neizdodas dominēt cīņā ar mūsu komandu. Kad laukums ir slikts un bumba lēkā, tad abas komandas kļūst 50 uz 50. Šodien par 1:1 esmu neapmierināts, bet spēles rokraksts, ātrums, uzbūve man patika."

Šo jautājumu gribēju uzdot sen, neatkarīgi no šīs dienas spēles - vai jūs kā treneris vēlētos savā komandā tādu spēlētāju kā Mārcis Ošs, kuram ir gan savi mīnusi (nav tik kustīgs), gan plusi (sānu iemetiens, fiziskais spēks)?
"Protams. Es viņu ziemā gribēju paņemt, es ar viņu personīgi runāju - ne jau tāpēc, ka viņš labi met autus. Es viņam zvanīju, viņš bija vajadzīgs manai komandai, taču viņš atteicās. Kāpēc atteicās, to pajautājiet viņam, es nezinu. Protams, ka gribētu viņu."

Kas ar Gabovu? [pārtraukumā tika nomainīts - aut.]?
"Viņam trauma. Viņš nevar izārstēt. Trenējās, saņēma tādas slodzes kā visi, bija gatavs spēlei, taču acīmredzot Žuļevs viņu spēcīgi "izraustīja", viņa muskuļus. Tāpēc Gabovs atkal atsvaidzināja traumu, un mums nācās veikt piespiedu maiņu."

Šodien pirmos punktus zaudēja "Ventspils" - vai jums tas kaut ko nozīmē?
"Vēlreiz atkārtošos, ka Virslīgā noskatos katru spēli, un katra spēle mums kaut ko nozīmē. Protams, ir arī nozīme tam, ka viņi zaudēja, taču visvairāk par visu pievērsu uzmanību savai komandai - kā mēs attīstāmies, kur mēs virzāmies, kurš futbolists kļūst labāks ar katru dienu. Mūsu uzdevums katrā spēlē ir uzvara. Ja mēs to spēsim, tātad mēs cīnīsimies. Bet, ja mēs nespēsim un kā šodien pēdējās sekundēs ielaidīsim vārtus pēc auta... auta [uzsvērti - aut.], kad pretiniekam būtībā nekā cita nebija, tas mēs ne par ko necīnīsimies. Ir miljons nianšu, kāpēc koncentrēšanās tiek zaudēta, taču šobrīd par to nevēlos runāt."

Pienāk ziņas, ka "Skonto" neļaus pieteikt jaunus spēlētājus parādu dēļ. Ņemot vērā vēl arī, ka Šabala brauks prom, jums izdosies spēcināt komandu sezonas otrajā daļā?
"Spēlēsim ar tiem futbolistiem, kas paliek. Jūs pats man uzdodat jautājumu... Tik problemātiskā situācijā mēs atrodamies, bet man nākas uz šo jautājumu atbildēt. Atbildu - atrodamies problemātiskā situācijā, nespēlēsim Eirokausos, koncentrēšanās zaudēta. Kad komanda spēlē Eirokausos, tas ir kaut kas cits. Mēs nevaram pieteikt jaunus spēlētājus, mēs nevaram pastiprināties - ko mums atliek darīt? Atliek ar esošajiem futbolistiem strādāt no rīta līdz naktij. 24 stundas. Atliek strādāt, tas arī viss."

Runā, ka "Skonto" finanšu problēmas ir lielākas nekā "Jūrmalai", kuras spēlētāji pirms dažām dienām atteicās iziet laukumā...
[Pārtrauc - aut.] "Kamēr esmu "Skonto" galvenais treneris, nepieļaušu, ka komanda neiziet laukumā. Spēlēsim kaut vai ar dublieriem, jaunajiem, 95. gada dzimušajiem, bet kā galvenais treneris nepieļaušu, ka komanda nespēlē, neiziet laukumā vai paviršu attieksmi pret treniņprocesu. Kamēr esmu šeit, nekas tāds nenotiks. Es jums to par 100% garantēju - nebūs tā, ka neizejam laukumā. Tai pašā laikā koncentrēšanās šādās problemātiskās situācijās tiek zaudēta. Ne tikai es, bet jebkurš cits treneris, kurš būtu manā vietā, nenolaistu rokas un darītu to pašu. Arī es netaisos nolaist rokas, nekad. Un uzskatu, ka "Skonto" rāda labas kvalitātes futbolu. Kāpēc neveicas šādās situācijās, to tikai Dievs zina."

Dāvis Caune, "Jelgavas" treneris: "Pirmkārt, paldies puišiem par atdevi. Gribētu uzteikt visus kā vienu - sākot ar pamatsastāva spēlētājiem un beidzot ar tiem, kas nemaz netika izsaukti uz spēli. Zinot to situāciju, kādā esam šobrīd, attieksme bija ļoti profesionāla, un galu galā mēs ar darbu to rezultātu "izkapājām". Ģērbtuvēs bija sajūtas kā pēc uzvaras. Zinot, kāds bija mača ritējums, jūtamies ar rezultātu apmierināti. Uzskatu gan, ka rezultāts ir atbilstošs spēlei, un arī pretinieku apsveicu ar neizšķirtu."

Kas konkrēti ir jums pateikts - cik ilgi vadīsiet komandu?
"Šis jautājums tiek ļoti aktīvi risināts. Tas drīzāk būtu jautājams kluba vadībai, man šobrīd ir uzdevums darīt savu darbu. Taču ir pamatotas cerības, ka jau tuvākajās dienās kandidāts tiks apstiprināts - kāds no viņiem. Līdz ko tas notiks, mēs par to paziņosim, tas būs uzreiz visiem zināms. Ceram, ka tas notiks tuvāko dienu laikā."

Lai gan sacījāt, ka rezultāts ir atbilstošs spēlei, no malas tomēr izskatījās, ka šodien "Skonto" bija jūtams pārsvars, atšķirībā no kausa fināla. Kas pa šo laiku mainījies?
"Ziniet, tas ir futbols. Manā skatījumā mēs nekad nevaram izlaist divas komandas un nospēlēt divas vienādas spēles. Sastāvs mums bija gandrīz tāds pats, viņiem arī. Domāju, ka futbolā tā mēdz notikt. Runāt par to, ka mēs tagad būtu mazāk gatavi, vai ka viņi ir labāk gatavi... par viņiem es nezinu, bet mēs gatavojāmies tāpat kā uz kausa spēli, tāpat arī uz katru spēli. Domāju, ka šodien mums neizdevās spēles sākums - jā, bija bīstami momenti uz mūsu vārtiem, paveicās, veiksme šoreiz bija mūsu pusē. Bet tāds konkrēts iemesls, kāpēc šoreiz tā, bet toreiz tā - manā skatījumā tas ir futbols, un mēs nekad neko nevaram prognozēt "uz papīra".

Kāpēc nespēlēja Artis Lazdiņš - iedevāt atpūsties?
"Jā. Ņemot vērā, kāds mums bija kalendārs pirms izlases un kāds viņam bija izlasē, un kāds mums arī būs tagad pēcāk, turklāt zinot, ka mums ir līdzvērtīgs aizvietotājs tajā pozīcijā, mēs izlēmām, ka dosim viņam iespēju atpūsties. Domāju, ka jau nākamajās spēlēs mēs viņu noteikti atkal redzēsim."

 +15 [+] [-]

, 2014-06-03 22:54, pirms 10 gadiem
Droši viens viņiem tur ģērbtuvē kā tajā Gazmjaz no Nasha Russia viss notiek.

  +5 [+] [-]

, 2014-06-03 23:06, pirms 10 gadiem
Kāpēc atteicās, to pajautājiet viņam, es nezinu. Protams, ka gribētu viņu.
Ko tu viņam sasolīji? 2 arbūzus un paciņu Rolton?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: dragoo

  -2 [+] [-]

, 2014-06-04 00:01, pirms 10 gadiem
Cik ilgi vēl Latvijā mēģinās uzturēt mākslīgu interesi par pasaulē populārāko sporta spēli?Un katru dienu citēt kaut kādu puskriminālu gruzīnu?

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 00:29, pirms 10 gadiem
Gruzīns saviem glaunajiem auto degvielu lej piepelnoties sportacentrā? Katru otro dienu raksts, kurā gruzīns kko stāsta..

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 00:34, pirms 10 gadiem
Ludvigers rakstīja: Cik ilgi vēl Latvijā mēģinās uzturēt mākslīgu interesi par pasaulē populārāko sporta spēli?Un katru dienu citēt kaut kādu puskriminālu gruzīnu?
Tev neviens neliedz beigt lasīt jau šodien. Kas gribēs, tie lasīs!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 00:35, pirms 10 gadiem
Caunei forši, atbildēja intervijā tīri zolīdzi. Grūti teikt, kurš būs nākamais Jelgavas treneris.

Saku jau kuro reizi, Pertijas intervijas vnmr ir ļoti interesanti lasīt. Ļoti labs treneris, un nevajag viņu apsaukāt. Tiešām kruts treneris.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-04 00:39, pirms 10 gadiem
Cīņa par čempionu titulu pret naudu - laikam tā tagad jāraksturo Skonto dilemma. Proti, jaunus spēlētājus pieteikt nevarēs, bet līderi būs jāpārdod, lai dabūtu vismaz daļu naudas, ar ko parādus nosegt. Ienāks nauda par Šabalu, bet noteikti pārdots tiks Mingazovs un arī Karašausks, ja Rubin gribēs izpirkt. Gabovam jau ziemā tika meklēts ārzemju klubs, Blackpool vadība nomainījās un no viņa pakalpojumiem atteicās. Gan jau šovasar arī Gabovs tiks pārdots, par Gutkovski arī noteikti būs kāda interese. Osipovs arī pirms kāda laika teica, ka taisās prom. Pertijam ar steigu jāsāk piesaistīt labākie dublieri pirmās komandas treniņiem, jo sezonas otrajā pusē viņi jau būs tie, kas ieņems tagadējo līderu vietas.