Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas" futbolists: "Arī mums nav skaidrs, kas vada šo klubu"

Rolands Eliņš

"Jūrmalas" futbolists: "Arī mums nav skaidrs, kas vada šo klubu"
Gabriels Papanastasatoss
Foto: Mārtiņš Jankovskis

FC "Jūrmala", kuras spēlētāji svētdien atteicās doties laukumā Virslīgas spēlē pret "Metta"LU, atsacījusies no komentāru sniegšanas medijiem, ieskaitot Sportacentrs.com pārstāvjus. To darīt aizliegts arī spēlētājiem, taču viens no viņiem anonīmi tomēr pavēris ieskatu "Jūrmalas" kluba dzīvē, "Latvijas Avīzei" sakot, ka nav skaidrības par kluba vadības patieso seju, ka treniņu apstākļi ir ļoti slikti un ka, visticamāk, komandas iziršana ir tikai laika jautājums.

"Nolēmām nedoties laukumā, jo jau divus, trīs mēnešus netiek maksātas algas, nav ārsta, nav kas uzliek teipus un esam spiesti trenēties riskējot ar savainojumiem, reizēm treniņos nav pat ūdens," sarunā ar "Latvijas Avīzi" Virslīgas mača boikotu skaidrojis kāds "Jūrmalas" futbolists, kurš vēlējās palikt anonīms. "Aprīļa beigās solīja, ka līdz 15. maijam visu nokārtos, bet pienāca šis datums un neviens no solītājiem vairs klubā nerādījās, tad teica, ka līdz 28. maijam nokārtos, atkal nekā. Gribam, lai kāds vispār noreaģē uz mūsu problēmām."

Starpsezonā "Jūrmala" veica pietiekami nopietnu sastāva komplektāciju, tika aicināti vairāki leģionāri, kas vismaz "uz papīra" lika uzskatīt to par vienu no iespējamajām favorītēm. Tiesa, anonīmais "Jūrmalas" spēlētājs izteicies, ka vārdi bijuši daudz skaļāki par darbiem un kluba pārvalde ir diezgan mīklaina: "Mums nav skaidrības, kas vada organizāciju, ir sajūta, ka visiem ir nospļauties. Ziemā uzradās kaut kāds spānis Gabriels, it kā liels investors un jaunais kluba līdzīpašnieks, teica, ka ir ir plāns veidot FC “Jūrmala” par nopietnu profesionālu klubu, ka ir noslēgts līgums uz desmit gadiem."

"Sākumā it kā viss bija kārtībā, sagatavošanās posmā bija normāls treniņu darbs, bet jau čempionāta pirmajās kārtās sākās naudas aizkavēšanās un tā viss pamazām sakrājās. Patiesībā šķiet, ka tas Gabriels nekas nav. Es ceru, ka viss nokārtosies, taču, reāli spriežot, domāju, ka nekas te vairs nebūs."

Tik pesimistisks skats šoreiz patiešām ir reāls, jo "Jūrmalai" nāksies saņemt tehnisko zaudējumu par "Mettas"/LU spēli, bet atkārtota neierašanās uz spēli var nozīmēt diskvalifikāciju no Virslīgas, kurā tā pagaidām ieņem priekšpēdējo vietu. Nākamais mačs norisināsies 11. jūnijā Liepājā, taču "Jūrmalas" anonīmais spēlētājs "Latvijas Avīzei" izteicies, ka nemaz nezina, vai treniņprocess turpināsies.

Jāatgādina, ka "Jūrmala" tika izslēgta arī Ziemas kausa par nesakārtotu spēlētāju pieteikumu, tiesa, futbola aprindās tika baumots (un ne tikai), ka īstais diskvalifikācijas iemesls bijusi atdotā spēle pret pirmās līgas klubu "Gulbeni" (1:3). LFF Disciplinārlietu komisija arī izteikusi oficiālu brīdinājumu, ka klubam tieks liegta iespēja reģistrēt jaunus spēlētājus, ja netiks nokārtotas esošās parādsaistības. Termiņš šo prasību izpildīšanai bija 30. maijs, un viss liecina, ka tās izpildītas nav, taču oficiālu lēmumu par šo bargo sodu LFF DK vēl izziņojusi nav.

Plašāk par "Jūrmalas" likteni un tās iespējamo aiziešanu no Virslīgas var lasīt šajā materiālā - Beigu sākums jeb pirmais solis pretī deviņu...

Izmantotie resursi:
FC “Jūrmala” spēlētājs: Treniņos...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-06-03 12:21, pirms 10 gadiem
Diemžēl neapskaužamā situācijā nonākuši Jūrmalas spēlētāji

  +8 [+] [-]

, 2014-06-03 12:30, pirms 10 gadiem
Vai gadījumā Skonto Fc arī netaisās iet pa so pašu ceļu? Viniem tak ar naudām ir vēl trakāk.

  +6 [+] [-]

, 2014-06-03 12:32, pirms 10 gadiem
Latvijas futbols visā savā "skaistumā"!

  +4 [+] [-]

, 2014-06-03 12:47, pirms 10 gadiem
Varētu vēl Skonto spēlētāji neiziet uz laukuma nākamajā spēlē.

  +5 [+] [-]

, 2014-06-03 12:55, pirms 10 gadiem
Ar Skonto vairak auklesies, vienigais, ka vinus izslegs, ja speletaji saks dumpi, tacu kaut ka jau tur nogludinas tacinu.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-03 13:02, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Ar Skonto vairak auklesies, vienigais, ka vinus izslegs, ja speletaji saks dumpi, tacu kaut ka jau tur nogludinas tacinu.
tam klubelim nekas nedraud,visi ir apmierināti un dzīvo kā viena liela ģimene!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-06-03 13:27, pirms 10 gadiem
Šitie toto projekti vnk iespārda, tādi āksti. Vispār apbrīnoju tos dažus desmitus cilvēku, kas pilnā nopietnībā iet skatīties LV futbola virslīgu, lai gan principā es ar ietu, ja būtu drošs info, ka 1. puslaiks, piemēram, beigsies bez vārtu guvumiem

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 13:27, pirms 10 gadiem
"Ziemā uzradās kaut kāds spānis Gabriels, it kā liels investors"
pirms daudziem gadiem Kuldīgā arī tāds afērists tak bija, uz pāris mēnešiem lielu troksni uztaisīja

  +4 [+] [-]

, 2014-06-03 13:56, pirms 10 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: "Ziemā uzradās kaut kāds spānis Gabriels, it kā liels investors"
pirms daudziem gadiem Kuldīgā arī tāds afērists tak bija, uz pāris mēnešiem lielu troksni uztaisīja
Ross Akmens jeb īstajā vārdā Rostislavs Šīns ne tikai LV, bet pirms tam arī Vācijā normālus mēslus savārīja. Cik zinu, tad tie pāris vietējie, kas ar viņu sasaistījās, vēl joprojām to nožēlo, jo viņiem tos parādus nācās atmaksāt un mēslus satīrīt.

  +9 [+] [-]

, 2014-06-03 14:12, pirms 10 gadiem
Nu īstenībā pat labi, ka Jūrmala izzudīs, ļoti mistisks veidojums, gandrīz jau nobankrotēja pagājušajā gadā.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 14:21, pirms 10 gadiem
Carloz rakstīja: Ross Akmens jeb īstajā vārdā Rostislavs Šīns ne tikai LV, bet pirms tam arī Vācijā normālus mēslus savārīja. Cik zinu, tad tie pāris vietējie, kas ar viņu sasaistījās, vēl joprojām to nožēlo, jo viņiem tos parādus nācās atmaksāt un mēslus satīrīt.
Jā, Rostislavs Štins bija afērists, kurš veidoja FK Venta.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 14:24, pirms 10 gadiem
UserSupport rakstīja: Nu īstenībā pat labi, ka Jūrmala izzudīs, ļoti mistisks veidojums, gandrīz jau nobankrotēja pagājušajā gadā.
Lai pazūd. Jūrmalniekiem paliks Spartaks, kas vismaz strādā pie skatītājiem un maksā algas spēlētājiem!

Jūrmalas vietā vajadzētu ienākt kādam 1.līgas klubam nākamsezon, kuram ir laba infrastruktūra, stadions, jaunieši un caurskatāmi/stabili ienākumi.

Pirmais, kas nāk prātā ir FK Valmiera Glass. Varbūt arī FK 1625 Liepāja vai Rēzeknes FA. Bet Gulbene jau vairāk kā Rīgas klubs, diemžēl...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 14:26, pirms 10 gadiem
Baltic Taxi rakstīja: Vai gadījumā Skonto Fc arī netaisās iet pa so pašu ceļu? Viniem tak ar naudām ir vēl trakāk.
Tur jau KGB žuļiki nepieļas tādu patvaļību. Ja negribēs iet laukumā, tad piedraudēs vai ar kamazu uzšķūrēs uz laukuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja