Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules slēpošanas čempionāta rīkošanai 2027. gadā pieteikusies tikai viena kandidāte

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmā šī mēneša diena bija beigu termiņš pieteikumu iesniegšanai pasaules čempionātu rīkošanai 2027. gadā. Slēpošanā, kas ietver arī tramplīnlēkšanu un ziemeļu divcīņu, ir saņemts tikai viens pieteikums, ko iesniegusi Zviedrijas pilsēta Faluna.

Leģendārajā un vēsturiskajā Zviedrijas slēpošanas centrā pasaules čempionāti ir notikuši vairākas reizes. Pēdējais no tiem notika pavisam nesen – pirms sešiem gadiem, kad tika sadalīti medaļu komplekti distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

Jau šī gada februārī Falunas pašvaldība paziņoja, ka tā vēlas kandidēt uz 2027.gada pasaules slēpošanas čempionāta rīkošanu, bet tagad ir iesniegusi Starptautiskajai Slēpošanas federācijai (FIS) arī oficiālu pieteikumu. Un ka beigās izrādījās, noteiktajā termiņā neviena cita pilsēta pieteikumu nav iesniegusi, līdz ar to Faluna ir vienīgā kandidāte. Taču tas vēl simtprocentīgi nenozīmē, ka tur notiks 2027.gada pasaules čempionāts, lai gan, ņemot vērā Falunas pieredzi un Zviedrijas slēpošanas statusu starptautiskajā līmenī, visticamāk vēsturiskais slēpošanas centrs iegūs tiesības uzņemt pasaules čempionātu otro reizi divpadsmit gadu laikā.

FIS pēc gada jeb 2022.gada maijā paziņos, kas būs 2027.gada pasaules čempionāta slēpošanā rīkotāja.