Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim "Challenger" dubultspēļu ceturtdaļfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietim "Challenger" dubultspēļu ceturtdaļfināls
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisisti Miķelis Lībietis un Diāna Marcinkeviča šonedēļ ir bez uzvarām "Challenger" vienspēļu pamatturnīros, bet dubultspēlēs abiem izdevies pārvarēt vienu kārtu, kas nozīmē tikšanu līdz ceturtdaļfinālam.

Lībietim dubultspēļu ceturtdaļfināls Savannā

Lībietis Savannas (Džordžija) "Challenger" sērijas turnīrā ar 75 000 prēmiju fondu spēlē kopā ar ASV tenisistu Maksu Šnuru. Abi zaļā māla seguma turnīrā izsēti ar otro numuru un pirmajā cīņā apliecināja favorītu statusu pret Barbadosas un Horvātijas komandu Darians Kings/Ante Pavičs – 7:6(6), 7:5. Lībietis ar pārinieku 1. setā nespēja izmantot četras breikbumbas, bet vēlāk uzvarēja taibreikā, savukārt 2. setā Latvijas un ASV duetam izdevās atspēlēt breiku (1:4).

Lībietis ar Šnuru kopā spēlēja arī pagājušajā nedēļā Talahasī (Florida), kur zaudēja jau 1. kārtā. Šonedēļ 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšana Savannā nozīmē iegūt 15 reitinga punktus un 480 dolāru prēmiju.

Lībietis divreiz uzvarējis "Challenger" dubultspēļu turnīros – 2014. gadā Noksvilā ar Hanteru Rīsi un 2016. gadā Kolumbusā ar Denisu Novikovu.

Marcinkeviča zaudē Martičai, ar Masarovu uzvar dubultspēlē

Marcinkeviča (WTA 294.) šonedēļ spēlē Vīsbādenes ITF 25 000 sērijas turnīrā, kur vienspēlēs 1. kārtā ar 3:6, 4:6 zaudēja bijušajai Top 50 spēlētājai, šobrīd tikai 327. vietā esošajai Petrai Martičai no Horvātijas. Diāna 2. setā bija breika pārsvars, no 4:3 zaudējot trīs geimus pēc kārtas.

Marcinkevičai uz Vācijas māla labākas sekmes dubultspēlēs, kur viņa kopā ar Šveices tenisisti Rebeku Makarovu pirmajā spēlē ar 1:6, 6:2, 14:12 pieveica ar trešo numuru izlikto Jekaterinas Gorgodzes un Katarinas Hogbarski (Gruzija/Vācija) duetu. Marcinkeviča ar pārinieci supertaibreikā divreiz atspēlēja divu punktu deficītu, bet punktu spēja pielikt tikai ar piekto mačbumbu.

Marcinkeviča ar pagājušā gada "French Open" junioru turnīra uzvarētāju Masarovu šogad jau izcīnījusi vienu ITF dubultspēļu titulu, uzvarot ITF 15 000 turnīrā Dižonā. Vīsbādenes ceturtdaļfināla sasniegšana dod deviņus reitinga punktus.