Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kližans sagrauj Minhenes čempionu Hāsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kližans sagrauj Minhenes čempionu Hāsu
Martins Kližans
Foto: AFP/Scanpix

Minhenē šonedēļ būs jauns čempions, jo pagājušā gada uzvarētājs Tomijs Hāss netika tālāk par pusfinālu, ciešot sagrāvi pret Martinu Kližanu – 3:6, 2:6. Kližans svētdien finālā sacentīsies ar Fabio Foņīni, bet Portugālē titulu sadalīs Tomāšs Berdihs un Karloss Berloks.

Minhene bija pirmais turnīrs, kuru Tomijs Hāss aizvadīja pēc savas 36. dzimšanas dienas. Vācietis lūkoja kļūt par pirmo tenisistu kopš 2000. gada, kuram izdevies aizstāvēt Minhenes titulu. Pēdējais to paveica Franko Skvilari. Hāss tālāk par pusfinālu netika, šodien bez variantiem kapitulējot agresīvajam Martinam Kližanam, kuru vienīgajā iepriekšējā savstarpējā mačā 2012. gadā Hamburgā sagrāva ar 6:2, 6:1.

Kližans finālu sasniedzis no kvalifikācijas, tātad guvis septiņas uzvaras. Kližans otro reizi spēlēs ATP finālā. Pirmais viņam bija 2012. gadā Sanktpēterburgā, kur slovāks titula mačā ar 6:2, 6:3 sagrāva Fabio Foņīni. Ar Itālijas pirmo numuru viņam būs jātiekas arī šoreiz. Foņīni kopš tā zaudējuma Kližanu apspēlējis trīs mačos pēc kārtas.

Arī Foņīni, kurš Minhenē izlikts ar pirmo numuru, sarūgtināja mājinieku, ar 6:3, 6:1 apspēlējot Janu-Lenardu Štrufu. Tā Fabio ir 26. uzvara 2014. gadā, tagad vienatnē ieņemot 2. vietu šosezon uzvarām bagātāko tenisistu sarakstā. Par vienu panākumu mazāk ir Rafaelam Nadalam un Marinam Čiličam. Līderis ar 28 uzvarām arvien ir Rodžers Federers.

Oeirašas finālu svētdien izspēlēs Tomāšs Berdihs un Karloss Berloks. Abi šodien svinēja uzvaras divos setos. Savstarpējos mačos ar 3-0 vadībā Čehijas tenisists.

"BMW Open". ATP "World Tour 250" turnīrs Minhenē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Fabio Fognini – Jan-Lennard Struff6:3 6:1
Martin Klizan – (2) Tommy Haas6:3 6:2

"Portugal Open". ATP "World Tour 250" turnīrs Oeirašā uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Tomas Berdych – Victor Hanescu6:2 6:2
Carlos Berlocq – Daniel Gimeno-Traver7:6(6) 6:2