Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" no fārmkluba izsauc Nīlanderu, debitēs spēlē pret brāli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" no fārmkluba izsauc Nīlanderu, debitēs spēlē pret brāli
Aleksandrs Nīlanders
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" no fārmkomandas izsaucis 19 gadus veco zviedru uzbrucēju Aleksandru Nīlanderu, kurš gatavojas debijai.

Kanādā dzimušais Aleksandrs Nīlanders (viņa tēvs Mihaels Nīlanders tobrīd pārstāvēja Kalgari "Flames"), kurš aizvadītajā pasaules U20 čempionātā kļuva par Zviedrijas izlases rezultatīvāko spēlētāju, septiņos mačos sakrājot 12 punktus, pērn Nacionālās hokeja līgas draftā tika izvēlēts ar astoto numuru.

Pagājušajā sezonā Nīlanders turpināja spēlēt junioros, bet šajā sezonā uzbrucējs pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas klubu Ročestras "Americans". Ar deviņiem vārtiem un 27 punktiem, kas sakrāti 62 mačos, viņš pašlaik ir komandas rezultatīvākais debitants.

Šodien Bufalo "Sabres" paziņoja, ka pirmo reizi sezonā izsaukusi Nīlanderu no fārmluba. Komanda nākamo spēli aizvadīs šonakt, pulksten 2:00 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņemot Toronto "Maple Leafs", kas joprojām cīnās par iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Kanādas komandu pārstāv Aleksandra vecākais brālis Viljams, kurš aizvada pirmo sezonu Nacionālajā hokeja līgā un kurš 76 spēlēs savācis 56 punktus. 2014. gadā arī viņš tika draftēts ar astoto numuru.

Kā atklāja Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma, viens no iemesliem, kāpēc Nīlanders izsaukts šodien, nevis vakar pirms mača pret Ņujorkas "Islanders", kurā ar vārtu guvumu izcēlās Zemgus Girgensons, – lai viņš debijā varētu tikties ar brāli.

Izmantotie resursi:
https://sabresdigitalpressbox.com