Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA Madridē turpina uzvaru gājienu

Andrejs Siliņš

CSKA Madridē turpina uzvaru gājienu
Kails Hainss uzbrukuma smailē
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vēlu vakarā beidzās pirmā no ULEB Eirolīgas Top16 turnīra devītās kārtas spēlēm - Maskavas CSKA izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 96:87 izbraukumā apspēlējot čempioni Madrides "Real".

CSKA pēdējo zaudējumu piedzīvoja 21. janvārī Vitorijā, piekāpjoties "Laboral Kutxa". Kopš tās spēles "armijnieki" svinējuši piecas uzvaras pēc kārtas un piektā izcīnīta vakar, kad Madridē ar 96:87 apspēlēta čempiontitula aizstāvētāja "Real". Maskavieši lielāko daļu spēles bija nelielā vadībā, taču izšķirošo izrāvienu veica tikai pēdējā ceturksnī, kad sabēra 32 punktus mājinieku grozā.

Kails Hainss uzvarētāju labā guva 16 punktus, bet Eirolīgas februāra MVP Nando De Kolo pievienoja 12 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. "Real" rindās meksikāņu centrs Gustavo Ajons guva 20 punktus un izcīnīja 12 bumbas, bet Serhio Ļuļam 14 punkti un desmit piespēles.

"Teicu spēlētājiem, ka šī ir vienkārši kārtējā darba diena. Spēlējām labi un īpaši gribu izcelt, ka puslaikā bijām pieļāvuši vien divas kļūdas. Mums bija bumba un pierādījām, ka CSKA var iemest, neraugoties uz to, kādu uzbrukumu spēlējam," pēc mača priecīgs bija CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis.

Šī bija CSKA komandas 11. uzvara pēdējās 12 spēlēs visos turnīros un pirmā uzvara pēc zaudējuma Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" VTB līgas jeb Krievijas atklātā čempionāta spēlē.

F grupā CSKA nostiprināja līderpozīcijas, bet šovakar tās iespējams zaudēt tikai teorētiski. Lai tā notiktu, "Laboral Kutxa" izbraukumā jāapspēlē "Olympiacos" ar vismaz 34 punktu starpību, kas, protams, ir ļoti maz ticams.