Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers runā par nervozitāti, Butauts gaida aizraujošu finālu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers runā par nervozitāti, Butauts gaida aizraujošu finālu
Roberts Štelmahers "Ventspils" minūtes pārtraukumā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc "Aldaris" LBL līderu BK "Ventspils" un VEF spēlēs ventspilnieku treneris Roberts Štelmahers atzīstot sāncenšu meistarību runāja arī par nepieciešamu pašiem atkal atrast ticību saviem spēkiem. Tikmēr Ramūns Butauts uzslavēja savas komandas spēli aizsardzībā un cīņu par atlēkušajām bumbām, kā arī atzina, ka gaida aizraujošu basketbola pavasari.

"Ļoti labas epizodes mijās ar kļūdām, kuras varbūt nemaz tik viegli nav izskaidrot. Varbūt džekiem patraucēja uztraukums, bet, protams, nevajag noniecināt VEF meistarību. Ar to mēs netikām galā. Lai varētu uzvarēt VEF, bija vajadzīgs vairāku spēlētāju labs sniegums, taču tā nenotika. Negribu uzsvērt viena spēlētāja nozīmi, bet Kempbels mums ir ļoti svarīga sastāvdaļa. Viņš ir palīgs gan cīnās par bumbām, gan pārvedot bumbu pāri laukumam, gan ar punktiem. Šoreiz no visa pa druskai pietrūka. Centāmies aizvietot, bet šoreiz nesanāca. Pret VEF nevarat atļauties ilgi spēlēt, ja kaut kas nesanāk. Tā ir komanda, kas var iemest minūtes laikā desmit punktus un izšķirt mača likteni. Līdzīgi jau bija arī šodien, jo ļāvām divas reizes pēc kārtas Zavackim iemest tālmetienus, šajā pašā laikā pieļāvām citas kļūdas un bija jāsāk dzīties pakaļ. Protams, gribējām parādīt labāko spēli, bet šoreiz nesanāca. Jāanalizē kļūdas, jāstrādā un jāmēģina pacelt galvu, jo priekšā ļoti svarīga nedēļa," maču komentēja BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

VEF galvenais treneris Ramūns Butauts neslēpa gandarījumu par uzvaru, taču norādīja, ka spēle bija smaga un tās gaitā piepeši pagriezieni varēja notikt jebkurā brīdī: "Neskatoties uz metienu realizācijas zemo procentu, tomēr uzvarējām, kas tikai vēlreiz pierādīja, ka spēle aizsardzībā un pie groziem nekad nepievils. Jāatzīmē ventspilnieku labā spēle, jo komanda cīnījās līdz pēdējām minūtēm un neļāva mums atslābināties. Tāpēc jebkurā brīdī varēja veiksme no vienas komandas varēja pāriet pie otras. Tas, ka mača beigās komandas šķīra 12 punkti, neko vēl nenozīmē, jo jebkurā brīdī varēja sekot lūzums. Man bija jānervozē visas 40 minūtes, par ko parūpējās "Ventspils ". Esmu pārliecināts, ka ar ventspilniekiem tiksimies finālā un tā būs aizraujoša sērija, kas patiks līdzjutējiem."

"Laikam jau lielākā problēma bija tā, ka mēs neticējām paši sev. Spēlējām kā pa viļņiem. Bija varianti, varējām mainīt spēles gaitu, taču neiemetām svarīgus metienus, varbūt arī īsti neuzticējāmies cits citam. Pēdējo Eirokausu spēli nospēlējām tā, ka pašiem nu ir pazudusi pārliecība. Šodien baidījāmies uzņemties iniciatīvu svarīgos mirkļos. Tomēr arī parādījām, ka mačiem ar Ventspili nedrīkst negatavoties. Domāju, VEF tagad šiem mačiem gatavojas īpaši," pozitīvo zaudējumā mēģināja saskatīt ventspilnieku uzbrucējs Jānis Timma.

Skops komentāros pēc mača bija VEF galvenais vilcējs šajā mačā Antans Kavaļausks: "Nospēlējām labi, un esmu priecīgs par uzvaru. Nedomāju, ka mača likteni izšķīra kāda viena konkrēta epizode vai brīdis. Viss šajā spēlē bija svarīgs, bet svarīgākā bija spēle aizsardzībā. "

     [+] [-]

, 2013-03-03 19:34, pirms 11 gadiem
nu ko, tad par aizraujošu FUNĀLU!

  -2 [+] [-]

, 2013-03-03 19:34, pirms 11 gadiem
funālu

  -2 [+] [-]

, 2013-03-03 21:09, pirms 11 gadiem
Autoram jāmācās rakstīt ka tik daudz kļūdas..

  +2 [+] [-]

, 2013-03-03 22:28, pirms 11 gadiem
funals bus aizraujosh tad ja ventspils spelateaji izvairisies no bernishkigam kludam. plus protams nevar ceret uz uzvaru ja spele neiet teju visiem speletajiem.
ventspilij pat ar esosho sastavu ir visas iespejas panemt titulu.

ka tur ir ar terminjiem vel var pieteikt kadu speletaju. jasaka kads pieredzejis virs noderetu. velams centra.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-03 22:40, pirms 11 gadiem
Patlaban VEF komplektacija un meistariba ir krietni vien paraka. Zel, bet ventiniem ari turpmak jarekinas ar divam tuksam vai slapjam patronam sava plinte, ar diviem V, diemzel, sobrid no abiem kadreizejiem savu komandu lideriem palikusas tikai neizteiksmigas enas.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-04 00:56, pirms 11 gadiem
Lai varētu uzvarēt VEF, bija vajadzīgs vairāku spēlētāju labs sniegs
jo ļāvām divas reizes pēc kārtas Zavadckim

  +1 [+] [-]

, 2013-03-04 02:00, pirms 11 gadiem
[quote matishels1]
Lai varētu uzvarēt VEF, bija vajadzīgs vairāku spēlētāju labs sniegs
Ventspils kārtīgi sapikotu VEF, jo ar šito sniegu negāja cauri