Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus sezonas pirmajā mačā kapitulē 58 minūtēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus sezonas pirmajā mačā kapitulē 58 minūtēs
Mārtiņš Podžus. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus Šarmelšeihas M15 turnīra pirmās kārtas mačā spēja uzvarēt tikai trīs geimos. Tikmēr Kamilla Bartone pārvarēja pirmo barjeru Manakoras W15 pamatturnīrā.

ATP ranga 441. vietā esošais Mārtiņš Podžus savā gada pirmajā vienspēlē ar 1:6, 2:6 graujoši zaudēja serbam Marko Miladinovičam (ATP 502.). Podžus uzvarēja tikai trijos no septiņiem serves geimiem, bet pašam bija tikai viena breikbumba (nerealizēta).

Tā bija abu ceturtā tikšanās (2-2). Podžus sešus gadus jaunākajam serbam graujoši piekāpās arī 2018. gadā Novisadas M15 turnīra pusfinālā (0:6, 2:6), kad Miladinovičs bija tikai 17 gadus vecs. Mārtiņš nākamajā nedēļā ar 6:2, 7:6(6) revanšējās Suboticas M15 finālā un Miladinoviču uzveica arī 2019. gadā Šarmelšeihā – 6:3, 6:2.

Savukārt šodien Ēģiptē pamatīga sakāve. Podžus Šarmelšeihā aizvadīja arī pagājušās sezonas pēdējos divus turnīrus un uzvarēja priekšpēdējā turnīrā, izcīnot septīto "Futures" titulu.

Kamilla Bartone (WTA 793.) guva ceturto uzvaru četrās dienās Manakorā, kur pēc kvalifikācijas izspēlēšanas pamatturnīra ievadā ar 7:6(5), 6:2 uzveica Francijas tenisisti Lusiju Varnjē (WTA 600.), kura pie rezultāta 6:5 ar vienu setbumbu neizservēja 1. setu.

Bartone Manakorā spēlē trešo nedēļu pēc kārtas. Viņai pirmajos divos turnīros bija rezervēta vieta ar junioru reitingu, bet šoreiz jāsāk no kvalifikācijas. Tiekot pamatturnīra 2. kārtā, par ko pienākas viens reitinga punkts, atkārtots pirmo divu nedēļu labākais rezultāts – viņa vienu uzvaru guva arī otrajā nedēļā.